Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ТУРЦИЯ - вълшебствата на древна КАПАДОКИЯ – приказното сърце на Турция - разширен вариант

Екскурзия ТУРЦИЯ - вълшебствата на древна КАПАДОКИЯ – приказното сърце на Турция - разширен вариант  - 7 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 5 вечери
ТУРЦИЯ - вълшебствата на древна КАПАДОКИЯ – приказното сърце на Турция - разширен вариант
ТУРЦИЯ - вълшебствата на древна КАПАДОКИЯ – приказното сърце на Турция - разширен вариант
ТУРЦИЯ - вълшебствата на древна КАПАДОКИЯ – приказното сърце на Турция - разширен вариант
ТУРЦИЯ - вълшебствата на древна КАПАДОКИЯ – приказното сърце на Турция - разширен вариант
София – Одрин - Истанбул – Анкара – Учхисар – Гьореме - Юргюп - Зелве - Пашабаа - Каймаклъ - Кония – Акшехир - Бурса – София

7 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 5 вечери
от 635.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Пловдив – Капъкуле – Одрин - Истанбул
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “А. Невски”, от Пловдив в 09.00 ч. за Истанбул. Кратък престой в Одрин с посещение на българската църква Св. Георги и джамията Селимие. Пристигане в Истанбул и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Истанбул – Анкара
Закуска. Начало на панорамна автобусна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - Синята джамия (отвън), площад Хиподрума с трите обелиска, византийската базилика Св. София (отвън), българската църква Св. Стефан (отвън). Продължаване за Анкара. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден Анкара – Кападокия
Закуска. Освобождаване на хотела. Начало на туристическата програма на града, включваща Мавзолея на Ататюрк (“баща на турците”), Националния площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Следобед отпътуване за Кападокия. По пътя фотопауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на „Въртящите се дервиши“. Нощувка.
4 ден Кападокия (Учхисар – Гьореме - Юргюп - Зелве - Пашабаа)
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Начало на туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкият поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Посещение на долината на Гьореме (UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и богато украсени със стенописи няколко църкви, издълбани от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - църквата с ябълката, църквата Света Варвара, Каранлък Килисе (Тъмната църква) и др. Следва разглеждане на Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Преминаване през емблематичната местност Зелве – с три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.
5 ден Каймаклъ - Кония
Закуска. Посещение на подземния град Каймаклъ – най - големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Отпътуване към анадолското плато и към град Кония – религиозното сърце на страната, чиято история започва преди около четири хилядолетия, когато древните хeти основават на това място селище и го наричат Kuwanna и който преживява интензивно развитие през 12 и 13 в. по време на Селджукския султанат. Обиколка на града с местен екскурзовод - Мавзолеят на Мевляна Руми - основател на ордена Мевлевие /орденът на въртящите се дервиши/, Джамията Аллаедин и Медресето. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Кония – Акшехир - Бурса
Закуска. Отпътуване за Бурса и попътна спирка в Акшехир с посещение на гроба на шегаджията Настрадин Ходжа, превърнал се в легенда в целия мюсюлмански свят. Пристигане късния следобед в Бурса и начало на туристическа програма в града, известен с минералните си извори и с културните си забележителности, който е крайна западна точка от прочутия „Път на коприната” – Голямата джамия, Коза Хан. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7 ден Бурса – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическата програма в Бурса продължава с посещение на Зелената джамия и Мавзолей. Отпътуване за България с прекосяване на Мраморно море с ферибот. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва:
  • транспорт с автобус, 6 нощувки със закуски и 5 вечери, от които 1 - в Истанбул в хотел 3***, 1 - в Анкара в хотел 3***, 2 – в Кападокия в хотел 4****, 1 - в Кония в хотел 3*** и 1 - в Бурса в хотел 3***, туристическа програма в градовете и обектите по маршрута, местни екскурзоводи, водач от агенцията, фериботни такси.
Цената не включва:
  • входните такси на музейните обекти и допълнителните мероприятия: представление с ориенталски танци – 35 EUR (с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, гостите стават свидетели на едно истинско представление) или шоу на „Въртящите се дервиши “ (около 40 мин. същевременно докосвайки се до турските традиции и до церемонията на Дервишите, която пресъздава мистичния цикъл на съвършенството) – 30 EUR (при записани минимум 20 туристи двете мероприятия се осъществяват със собствен автобус, при събран недостатъчен минимум туристи – трансферът се осъществява с местен автобус с доплащане в размер на 5 EUR), летене с балон над Кападокия – 150 EUR.
Други:
    Входни такси за музеите: Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара – 15 TRL + 3 TRL за слушалки, Кападокия – Каймаклъ – 20 TRL, деца до 12 г. - безплатно, Гьореме – Музей на открито - 20 TRL + 3 TRL за слушалки, деца до 12 г. – безплатно, Ючхисар крепостта – 6 TRL – за възрастни, за деца до 12 г.- 3 TRL, Зелве - вход за комплекса – 8.00 TRL, деца до 12 г. – безплатно, Кония - Мавзолеят на Мевляна Руми – 5 TRL, Медресето – 3 TRL + 3 TRL за слушалки (музейните такси се заплащат в турски лири, желателно обмяната да е от България.
    Намаление за: дете до 12 г. с двама възрастни в стая: 100 лв.;
    3-ти възрастен – 36 лв.
    Доплащане за: единична стая: 145 лв.;
    медицинска застраховка с покритие 5000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 7 лв., над 65 г. – 10.50 лв., над 70 г. – 14 лв.
    Мин. бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: задграничен паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Турция.
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е10676



Powered by webdesign