Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ЯПОНИЯ – страната на самураите!

Екскурзия ЯПОНИЯ – страната на самураите!  - 13 дни / 10 нощувки / 10 закуски/ 1 обяд/ 1 вечеря
ЯПОНИЯ – страната на самураите!
ЯПОНИЯ – страната на самураите!
ЯПОНИЯ – страната на самураите!
ЯПОНИЯ – страната на самураите!
София – Истанбул - Токио – Нико – Йокохама – Камакура – Хаконе – планината Фуджи - Одавара – Нагоя - Такаяма – Ширакава-го – Каназава – Киото – Нара – Осака – Истанбул - София

13 дни / 10 нощувки / 10 закуски/ 1 обяд/ 1 вечеря
от 6537.00 лв.

 


     

    КРАЙНА ЦЕНА С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ!!!


     

    Ранни записвания: отстъпка от 160 лв. от пакетната цена за записвания до 23.03.2016 г.

     

     

     

    *пакетната цена е калкулирана при курс 100 JPY = 1.4753 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

     

    Често, когато се спомене името Япония, неминуемо в съзнанието ни се появяват образи на самурай, вишневи цветове и модерни технологии. Колкото и шаблонна да е тази представа, тя е донякъде вярна. Модерна Япония е място, където в една чудна симбиоза съжителстват модерността и традицията. Погълнати от забързаното си ежедневие и от света на ултрамодерни технологии, жителите на големите градове изглеждат сякаш забравили философията и традициите на японското минало, силата и смисъла на съзерцанието, а историческите и архитектурни монументи изглеждат като паметник на отдавна забравени времена. Като абсолютен контрапункт на пренаселените градове е японската провинция. Посетителите там могат да останат с впечатлението, че времето е спряло и са се върнали векове назад, когато самурай са защитавали живота и честта на своите господари. Истината обаче е друга. Където и да се намирате, в града или в отдалечената провинция Япония е страна, където традициите на миналото, живеят ръка за ръка с модерността. Това става видно най - вече от една от най - силно изразените характеристики на японското общество, а именно стремежът към съвършенство. Той е изразен във всеки един аспект в живота на японците, който се изразява в ред и дисциплина, които са абсолютно несвойствени за чужденците. Този стремеж, обхващащ дори и най - малките детайли от битието на хората, ще ви изуми и редом с фееричната красота на природата, внушителните паметници от японската история, и достиженията на модерните технологии ще направи престоя в Страната на изгряващото слънце незабравимо и неповторимо изживяване.
Програма
1 ден София – Истанбул - Токио
Излитане в 21.30 ч. с редовен полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 22.55 ч. Излитане за Токио същата вечер в 01.40 ч.
2 ден Токио
Кацане в 19.10 ч. на летище Нарита в Токио – олимпийската столица през 2020 г. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Токио
Закуска. Няма друго място в света, където древното и модерното да се съчетават така, както е в Токио. Това е един високотехнологичен рай, колоритна смесица от футуристичен, неонов, забързан и пренаселен градски пейзаж, забързани и говорещи по телефона си пресичащи най – оживеното кръстовище Шибуя хора, и в същото време уединеност и спокойствие, вървейки по павираните улички в посока Шинто храмовете. Начало на туристическа обиколка на Токио с екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. Акцентът на обиколката пада върху Кулата Токио, една от най - високите в света телекумоникационни кули, вдъхновена от произведението на Густав Айфел. Посещение на мемориала на император Мейджи – човекът, който скъсва с епохата на феодализма и поставя началото на новата, модерна държава, в която Япония ще се превърне в началото на XX в. Обиколката продължава с императорския дворец и с най - стария и един от най - значимите будистки храмове в Токио – Сенсо Джи. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Токио – Нико
Закуска. Еднодневна екскурзия до Нико с автобус и екскурзовод на английски език с превод от водача на групата. На входа на древния град, сгушен на фона на планински пейзаж и сред многобройни кедрови дръвчета над 500 години, е дървеният и боядисан в червено мост Шинкую, по който в древността само шогуните и пратениците на императора имали честта да минават. Обиколка на градчето (UNESCO) и посещение на светилището Тошогу, където се почита една от най - забележителните личностти в японската история – Токугава Йеасу. Построен като негов мавзолей, днес е комплекс от храмове, богато външно декорирани с изображения на животни и богове. Символът на Нико са 3-те маймуни-мъдреци, неслучайно заради многобройните маймуни, обитавали тези места и които все още могат да бъдат видяни и в днешни времена. Веруюто на мъдреците е актуално и в наши дни и то е: „Недей да слушаш лоши вести, не говори на никого нищо лошо и не поглеждай никого с лошо око”. Следобедът включва и разглеждане на намиращото се наблизо езеро Чузенджи и красивия водопад Кегон, от който се оттичат водите на езерото. В края на деня, връщане в Токио. Нощувка. *В случаите, когато се очаква натоварен трафик, посещението до водопада и езерото може да се замени с посещение на фабрика за саке.
5 ден Токио - Йокохама – Камакура - Хаконе
Закуска. Отпътуване към Йокохама и кратка разходка във втория по население град в Япония. Обиколката включва парка Ямашита и Морската кула на Йокохама – най - високият фар в света. Продължаване към Камакура. Макар и сравнително малък, градът е една от най - популярните туристически дестинации в Япония. Бивша столица на държавата на изгряващото слънце, градът привлича туристи с многото си храмове, исторически сгради и втората по големина статуя на Буда в Япония. Обиколката предвижда посещение на храма Котокуни, където се съхранява бронзова статуя на Великия Буда от Камакура с височина над 13 м. Тук се намира и един от най - значимите шинтоистки храмове в страната - Дзурудаока Хашиман, където е почитан император Ожин. Пристигане вечерта в Хаконе. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Камакура – планината Фуджи – Хаконе
Закуска. Туристическа програма в Хаконе – градът, който е известен със своето живописно местоположение на границата на природния резерват Фуджи – Хаконе, както и че е отправна точка за всички туристи желаещи да покорят един от символите на Япония. Попътна спирка на склоновете на 3776 - метровата планина. Автобус отвежда групата до 5 - та станция на едноименната планина, откъдето се разкрива незабравима гледка. На връщане към хотела, се предвижда посещение на вулканичната долина Овакудани, известна със своите серни извори. Следва круиз с корабче по водите на езерото Аши. От борда на корабчето се разкриват приказни пейзажи и спиращи дъха гледки към околните планини. Нощувка. *Изкачването до 5-та станция се осъществява само в случаите, когато метеорологичните и пътни условия го позволяват.
7 ден Хаконе – Одавара – Нагоя - Такаяма
Закуска. Трансфер с автобус до гарата в Одавара и качване на влака-стрела Шинкансен /моля, предвидете багаж за 2 нощувки в малък куфар или сак, като основният ви багаж ще бъде транспортиран директно до Киото/. Пристигане в Нагоя за смяна на влака и откъдето се продължава за Такаяма. Сух пакет за обяд във влака. Пристигане в Такаяма, пешеходна обиколка на града и посещение на Такаяма Джина - правителствена сграда, изградена по времето на шогуната, за да се подчини областта Хида на централната власт в Едо. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Такаяма – Ширакава-го – Каназава
Закуска. Посещение на сутрешния пазар в Такаяма – един от най – големите в Япония и разходка по улица Ками Санномачи, която се слави с историческите сгради, които я заобикалят. Продължаване към Каназава и попътна спирка в китното планинско селище Ширакава–го, разположено в подножието на планината Хаку. Селището е прочуто с традиционните си дървени къщички в стил Гашо цукури. Продължаване към Каназава и настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Каназава – Киото
Закуска. Целодневна обиколка на Каназава, която включва посещение на градините Кенрокуен, част от замъка Каназава, известни със своята красота, със своите перфектни форми и хармония от растения, каскади, водопади и чаени къщи, самурайската къща на рода Номура, където ще се запознаете с интериора на самурайския дом. Трансфер до жп гарата и отпътуване с експресен влак за Киото. Пристигане в Киото. Трансфер с автобус до хотела. Нощувка.
10 ден Киото
Закуска. Целодневна обиколка на старата столица Киото. Акцентът пада върху прочутия златен павилион, построен през XIV в., като резиденция на шогуна Ашикага Йошимитсу и превърнат по -късно в Зен храм под името Кинкакуджи. Обиколката продължава с вписания в листата на ЮНЕСКО храм Роуанджи, който е един от най – красивите храмове на Зен будизма в Япония, впечатляващ с архитектурата си и приказните си каменни градини, създадени в хармония с принципите на Зен. Една от най - важните забележителности на Киото е замъка Ниджо (UNESCO). Построен през XVII в. от обединителя на Япония Токугава Йеасу, замъкът станал свидетел на повратни исторически събития и до днес впечатлява с мощната си двуредова фортификация. Разходката в Киото продължава и с посещение на красивия будистки храм Коимизу (UNESCO) – дера или храмът на бистрата вода. „Мизу” на японски означава вода. Разположен на хълма Отава, от земята на която извират минерални извори и където местните жители идват, за да пият лековитата вода и жените да се молят да имат потомство. Опознаването на Киото продължава с посещение на храма Сенджусангендо, където се почита статуя на Хилядоръката Канон, считанa за шедьовър на японския скулптор Танкей. Връщане в хотела. Нощувка.
11 ден Киото – Нара – Осака
Закуска. Освобождаване на хотела до 10.00 ч. и свободно време до обяд. По желание посещение на чаена церемония (садо), ритуал на почит в Япония, подобряваща вътрешното равновесие и спомагаща да се забравят проблемите (придвижването е с градски транспорт). В ранния следобед отпътуване за Нара - столица на Япония през VIII в., вписана в листата на ЮНЕСКО, заради своето забележително архитектурно и културно наследство. От най – голямо значение са храмът Тодайджи и светилището Касуга. Обиколката включва и посещение на красивия парк на сърните. Продължаване за Осака. Настаняване в хотел. Нощувка.
12 ден Осака - Истанбул
Закуска. Начало на туристическата програма в Осака - плаващите градини и замъка Осака, построен по заповед на брилянтния пълководец Тойотоми Хидейоши, новата и модерна част на третия по големина град в Япония със сградата на Умеда Скай. Трансфер до летището. Излитане в 21.30 ч. с редовен полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул.
13 ден Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 04.45 ч. Полет за София в 07.50 ч. Кацане на летище София в 09.05 ч.




Цената включва:
  • •самолетен билет на TURKISH AIRLINES София – Истанбул - Токио – Осака – Истанбул – София
  • •летищни такси
  • •10 нощувки в 3***/4**** хотели със 10 закуски, от които 3 – в Токио, 2 – в Хаконе, 1 – в Такаяма, 1 – в Каназава, 2 – в Киото, 1 – в Осака
  • •1 обяд – сух пакет във влака
  • •1 вечеря в Хаконе
  • •климатизиран автобус по време на туристическите обиколки
  • •всички трансфери по програмата със специално организиран за групата автобус
  • •разходка с корабче по водите на езерото Аши
  • •билети за влака-стрела Одавара – Нагоя - Такаяма със запазени места в туристическа класа
  • •билети за експресния влак Каназава – Киото със запазени места в туристическа класа
  • •местен екскурзовод на английски език по време на обиколките
  • •туристическа програма на български език
  • •еднодневна обиколка на Токио
  • •еднодневна екскурзия до Нико
  • •посещение на град Йокахама
  • •полудневна обиколка на Камакура
  • •полудневна обиколка на Хаконе
  • •изкачване до 5-та станция на планината Фуджи
  • •посещение на Такаяма
  • •целодневна обиколка на Каназава
  • •целодневна обиколка на старата столица Киото
  • •посещение на Нара
  • •полудневна обиколка на Осака
  • •входни такси на обектите, посочени в програмата
  • •бакшиши за шофьорите
  • •водач – преводач от агенцията.
  • Забележка: В пакетната цена са включени летищни такси на стойност 390 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.
  • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 100 JPY = 1.4753 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • •бакшиши за екскурзоводи и пиколи – 30 EUR
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие на ЗД „Евроинс“ – 24.00 лв., за лица над 65 г. – 36.00 лв., над 70 г. – 48.00 лв.
    единична стая – 845 лв.
    Примерни хотели, ползвани по програмата: Hotel Villa Fontaine Shiodome - 3*** (www.hvf.jp) или подобен в Токио, Hotel Risorpia Hakone - 3*** (resorpia-hakone.hotel-rez.com) или подобен в Хаконе или Атами, Hotel Best Western Hotel Takayama – 4**** (www.bestwestern.co.jp) или подобен в Такаяма, Hotel Kanazawa – 4**** (www.miyakohotels.ne.jp/kanazawa) или подобен в Каназава, Hearton Hotel Kyoto – 3*** (www.heartonhotel.com) или подобен в Киото, Osaka Dai-ichi Hotel – 4*** (www.osakadaiichi.co.jp) или подобен в Осака.
    Мин. бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 16 туристи
    Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е10695



Powered by webdesign