Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ЕКСКУРЗИИ „МЕЖДУ ДРУГОТО“ - БЯГСТВО за един ден до СЪРБИЯ

Екскурзия ЕКСКУРЗИИ „МЕЖДУ ДРУГОТО“ - БЯГСТВО за един ден до СЪРБИЯ
 - 1 ден / 1 вечеря
ЕКСКУРЗИИ „МЕЖДУ ДРУГОТО“ - БЯГСТВО за един ден до СЪРБИЯ
ЕКСКУРЗИИ „МЕЖДУ ДРУГОТО“ - БЯГСТВО за един ден до СЪРБИЯ
ЕКСКУРЗИИ „МЕЖДУ ДРУГОТО“ - БЯГСТВО за един ден до СЪРБИЯ
ЕКСКУРЗИИ „МЕЖДУ ДРУГОТО“ - БЯГСТВО за един ден до СЪРБИЯ
София – Пирот – Темски манастир – Димитровград - Радейна – София

1 ден / 1 вечеря
от 40.00 лв.

 


    В нашето напрегнато ежедневие, времето никога не  стига. Ние в Мондел Травел ви предлагаме единствената възможност да изпреварите времето, да откраднете някой миг за себе си и поне за кратко време да забравите за непрестанния му бяг. Елате на нашия културно – гастрономичен тур до град Пирот и Димитровград в Сърбия.

    Бягство от времето или мехлем за душата!

Програма
1 ден София – Пирот – Темски манастир – Димитровград - Радейна – София
Отпътуване от пл. Св. Ал. Невски в 08.30 ч. (с малко късмет и ако няма хора на границата) в 08.30 ч. вие ще сте в Сърбия. Това е един от начините да спестите времето. Така е когато пътувате до Пирот, при хората, които са известни със своята пестеливост. След като вече сме спестили цял един час, може да се отдадем на културни занимания. Пристигане в Пирот около 09.30 ч. Пирот е град в Югоизточна Сърбия, център на Пиротски окръг. Разположен е на река Нишава. Първото споменаване на града е от II век, когато на мястото на днешния град е изградена римската станция Turres или Mutatio Turres. По времето на Византийската империя латинското име на града е преведено на гръцки и оттогава се нарича Пиргос. През IX век районът е включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. От XIV век е съхранената и днес крепост „Момчилов град“, средновековен замък с много близка архитектура до крепостта Баба Вида, който местната легенда свързва с българския войвода Момчил юнак. В близост до града са запазени образци на средновековната българска архитектура – църквата „Света Петка“ (13 век) и други. През XV – XVII век Пирот (на турски: Шехиркьой) е център на вилает. Името означава „селище с кула“ и е пряк превод на българското Пирот. Берлинския договор от 1878 година присъжда Пирот на Сърбия. Значителна част от населението му се изселва в съседния останал в България град Цариброд. Разходка до крепостта „Момчилов град“ /Калето/ и свободно време в центъра на града за хапване и шопинг. В ранния следобед посещение на Темския манастир (UNESCO). Манастирът Свети Георги е действащ женски православен манастир. Съществуващата днес манастирска църква, вероятно датира от средата на XVI в. Тук можете да си закупите „вълшебни“ мехлеми, приготвяни на място и лекуващи различни заболявания. Към 17.30 ч. пристигане в Димитровград. Свободно време и шопинг. След разходката в Димитровград се насочваме към с.Радейна - разположено на 6 км от Димитровград. Там, на границата между България и Сърбия, далеч от шумния град и по – близо до недокоснатата природа, ще се насладим на жива музика и вкусна вечеря в Панчина кръчма, включваща салата, плескавица с гарнитура, домашен хляб, домашна лютеница, 1 чаша ракия, 1 чаша вино. Там ще изгубим съвсем представа за времето и часът на връщане ще зависи само от веселото настроение, апетита ви и хубавата атмосфера. А оттук човек си тръгва трудно, заради пресните и качествени био- еко- продукти, хубавата сръбска музика и качествени напитки. Погледнете и на https://www.youtube.com/watch?v=VgDM6TBvvLA За тези, които не се предадат на изкушението да останат на това райско кътче, след полунощ връщане в България.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, разходка из Пирот и Димитроград,посещение на Темски манастир, 1 вечеря с включена чаша ракия и чаша вино в Панчина кръчма в с. Радейна, екскурзоводско обслужване по програмата,медицинска застраховка с покритие 2000 EUR на ЗД „Евроинс“.
Цената не включва:
  • разходи от личен характер
Други:
    Парична единица на Сърбия: RSD – Сръбски динар (1 BGL ~ 60 RSD)
    Мин. брой туристи: 30 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат мин.брой: 7 дни преди началната дата
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване


Оферта № Е10761



Powered by webdesign