Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ – АВСТРИЯ - ХЪРВАТСКА

Екскурзия ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ – АВСТРИЯ - ХЪРВАТСКА - 9 дни / 8 нощувки / 8 закуски/ 4 вечери
ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ – АВСТРИЯ - ХЪРВАТСКА
ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ – АВСТРИЯ - ХЪРВАТСКА
ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ – АВСТРИЯ - ХЪРВАТСКА
ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ – АВСТРИЯ - ХЪРВАТСКА
София – Любляна - Мюнхен – Щутгарт - Страсбург - Баден-Баден - Гутах - Фрайбург – Колмар - Европа Парк - Цюрих - Сен Гален - Вадуц - Инсбрук - Загреб - София

9 дни / 8 нощувки / 8 закуски/ 4 вечери


от 1135.00 лв.

 


     ПРОГРАМА БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД
Програма
1 ден София - Любляна
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
2 ден Любляна - Мюнхен
Закуска. Отпътуване рано сутринта за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане в късния следобед. Пешеходния тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фраукирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Германия и провинция Баден – Вюртемберг. Първа спирка в Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Свободно време в центъра на града за разходка и магазини. Продължаване за хотела в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Нощувка.
4 ден екскурзия до Баден-Баден и Страсбург
Закуска. Отпътуване за Баден – Баден, първият и най – луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на подобласт Баден. Разглеждат се руините на римска баня, намиращи се на Рьомерплац, при желание може да се опита езплатно минералната вода от извора в богато украсената Тринкхале или да се направи разходка с влакче из курорта. Продължаване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден екскурзия до Гутах - Фрайбург – Колмар
Закуска. Екскурзия до Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Следваща спирка във Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин, Доминиканската църква от 13 век и величествената Францисканска църква с орган и изрисуван дървен таван. Разходка из калдаръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус ( 1350), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден екскурзия до Европа Парк
Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най – посещаваните и един от най – големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден Цюрих – Сен Гален – Вадуц - Инсбрук
Закуска. Отпътуване за Цюрих – сърцето на Швейцария. Туристическа програма: Кейовете, Банховщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа, гордостта на нейните жители, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Продължаване за Сен Гален с разглеждане на стария градски център, бароковата Катедрала с кулите близнаци, Библиотеката на абатството (UNESCO) и за Вадуц - столицата на Княжество Лихтейнщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По желание панорамна разходка с влакче.. Отпътуване за Австрия, областта Тирол и нейната столица Инсбрук. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Инсбрук – Загреб
Закуска. Туристическа програма в Инсбрук. Пешеходна разходка - Старият град, площад Мария Терезия, от който се открива незабравима гледка към връх Нордкете (2 334 м), Кулата Щадтурм, която е част от сградата на старото Кметство, Голденес Дахл (“Златният навес”), Хелблингхаус с интересна фасада в стил рококо, Катедралата Св. Якоб. Отпътуване за Хърватска. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Загреб - София
Закуска. Кратка туристическа програма в хърватската столица – централният площад Бан Йелачич, старата градска кула Лотърчак /XII в./, каменната порта, църквата Св. Марк, комплекса Катедрала и епископски дворец, статуята на цар Томислав. Отпътуване за България. Пристигане в София около 22.00 ч. и в разгара на Великденските празници.

 

Цената включва:
  • транспорт с автобус категория 3***, 8 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Любляна, 1 – в Мюнхен, 4 – в курортно селище в Шварцвалд, 1 – в Инсбрук, 1 – в Загреб, 4 вечери, водач от агенцията, туристическа програма, всички екскурзии, предвидени по маршрута, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма
Други:
    Доплащане за: единична стая (общо за целия престой) – 395 лв.
    Музейни такси: Фрайбург: Катедралата – вход свободен; Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца под 15 г. – безплатно, за групи над 15 г.- 17 г. – 3.00 ЕUR, Гутах – Етнографския музей – 5 EUR – цена за група от ученици до 17 г., доплащане за местен екскурзовод – 2.00 EUR, Страсбург – Катедралата – безплатно, разходка по р. Ил – 10 EUR, Eвропа парк – 27.00 EUR – цена за ученическа група, Вадуц - влакче във Вадуц – 8 CHF – при група от 20 туриста, Инсбрук - кулата Шадтурм – деца – 2.00 EUR.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт (предоставя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), за деца под 18 г. - нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: I – ва вноска депозит – 200 лв. до 29.11.2016 г., II – ра вноска – 400 лв. до 10.02.2017 г., доплащане – до 09.03.2017 г.
    Застраховка „Отказ от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, невъзможност за пътуване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др


Оферта № Е10785



Powered by webdesign