Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ЧИЛИ - Великденски острови и Патагония

Екскурзия ЧИЛИ - Великденски острови и Патагония - 12 дни/  9 нощувки /  8 закуски/  3 обяда
ЧИЛИ - Великденски острови и Патагония
ЧИЛИ - Великденски острови и Патагония
ЧИЛИ - Великденски острови и Патагония
ЧИЛИ - Великденски острови и Патагония
София - Сантяго - Валпараисо - Виня Дел Мар - Великденският остров Рапа Нуи - Сантяго - Пунта Аренас - Остров Магдалена - Пуерто Наталес - Торес Дел Пайне - Пунта Аренас - Сантяго - София

12 дни/ 9 нощувки / 8 закуски/ 3 обяда
от 7450.00 лв.

 


    Ранни записвания: отстъпка от 200 лв.  от пакетната цена за записвания до 28.02.2017 г.

    Крайна пакетна цена с  включени летищни такси!

Програма
1 ден София – Рим - Сантяго де Чили
Полет в 19.05 ч. от София за Сантяго през Рим. Кацане на летище Фиумичино в 20.00 ч. Продължване същата вечер в 22.00 ч. за Сантяго.
2 ден Сантяго
Кацане в 09.15 ч. на летището в Сантяго. Начало на целодневна обиколка на чилийската столица. Сантяго е град, в който история и модерност се съчетават в неповторим архитектурен ансамбъл. Акцентът на обиколката e на Президентството - дворецът де ла Монеда, и историческия център на града. Основни атракции са централният площад Пласа де армас, винаги оживен и изпълнен с хора, Катедралата, издигната през далечната 1748 г., Националната библиотека, Градският театър и църквата на Св. Франциск, която е и най - старата в града. След посещение на центъра, обиколката продължава с изкачване до хълма Сан Кристобал, който със своите 710 м е най – високата точка на града. Освен запомнящата се гледка към могъщите върхове на Андите, на върха се намира и статуя на Дева Мария, която е почитана като патрон и покровител на града. След спускането от хълма предстои разглеждане на модерните квартали Белависта и Провиденса. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Сантяго – Валпараисо – Виня дел Мар
Закуска. Отпътуване към бреговете на Тихия Океан, като пътят преминава през живописните долини на Куракави и Касабланка, прочути със своите традиции в областта на винепроизводството и най – вече на бяло вино от вида Совиньон блан. Първата спирка е във Валпараисо (UNESCO), който днес е главно пристанище на Чили и има статут на законодателна столица на страната. Градът пленява посетителите си с пъстроцветните си къщи, кацнали на десетки хълмове, с тесните си живописни улички и стълбища, декорирани с многоцветна керамика иа фаянс. Посещението на Валпараисо включва площад Сотомайор, площада на Победата и разходка до някой от най – известните хълмове в града. Свободно време за разходка и посещение на дома на най – прочутия чилийски писател Пабло Неруда. Обяд в местен ресторант. Програмата продължава с посещение на Виня дел Мар – известен като градът-градина, заради парковете и цветните лехи, които разкрасяват градския пейзаж. Връщане в Сантяго. Нощувка.
4 ден Сантяго – Великденският остров Рапа Нуи
Закуска. Трансфер до летището и полет до остров Рапа Нуи. Време е да потънем в мистерията на красивия Великденски остров Рапа Нуи. Приказна зеленина и синьо океанско безбрежие ви отнасят в свят, далечен от вашия. Приказният характер на мястото се допълва и от загадъчните моаи, които от десетилетия тормозят умовете на изследователите и посетителите на острова. Чия майсторска ръка е изваяла тези фигури, какво е било тяхното предназначение, каква техника е използвана за преместването и извайването на огромните монолити са въпроси, които и до днес са обект на различни спекулации в научните среди. При всички случаи посещението на Великденския остров Рапа Нуи е едно незабравимо преживяване. Посрещане на летището с цветни гирлянди. Комбиниран трансфер до хотела. Островът става популярен благодарение на мистериозните статуи, изобразяващи човешки фигури, наречени моаи. Моаите са една от най - големите загадки, като за тяхното предназначение, символика и дори начин на изработка учените спорят и до днес. Според някои теории големите каменни статуи са били символ на властта – както светска, така и религиозна. Според други теории те са били носители на божествена същност и са почитани от племената на острова като покровители на живите и мъртвите. Въпреки че тяхната функция остава неясна до днес, те привличат хиляди посетители на острова. Програмата на острова предвижда посещение на Аху Винапу – комплекс, използван от местните жители, който според Тур Хайердал показва множество сходства с градежите на инките в Саксайуаман. Програмата продължава с посещение на Пуна Пау – кратер, разположен на изток от Ханга Роа, откъдето местните са добивали един от видовете скала, използвана за изработка на моаите. Продължаване към Аху Акиви, където се намират седем от най - големите моаи на острова. Те са уникални с това, че се намират във вътрешността на острова и гледат към океана. Последна спирка при древните пещери Ана Те Паху, разположени на западния бряг на Великденския остров, в подножието на вулкана Теревака, за които се смята, че са били обитавани от островитяните. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Рапа Нуи
Закуска. Целодневен тур на Рапа Нуи. Първата спирка е Аху Вайху, където лежат осем големи моаи, съборени най – вероятно по времето на племенни конфликти, избухнали на острова и породени от липсата на достатъчно ресурси или поради религиозни причини. Следващата спирка е гробницата на Хоту Мату‘а, легендарен прародител на жителите на Рапа Нуи, първи колонизатор на острова. Следват посещения на Аху Тохгарики и Аху Те Пито Кура, където се намира най – големият моай на острова с височина от 10 м и маса от 85 тона. В този комплекс се намира и Пъпът на света – идеално кръгъл камък, който според легендата е донесен на острова от Хото Мату‘а. Обяд в местен ресторант. Програмата продължава и с посещение на Рано Рараку – вулканичен кратер, чиято застинала лава е използвана за изгражадането на 95% от моаите. Обиколката на острова ще завърши на великолепния плаж Анакена, известен с белия си пясък и кристално чистите си води. Свободно време и връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Рапа Нуи
Закуска. Този ден е предвиден за посещение на вулкана Рано Кау и церемониалния център Оронго, където се е провеждал важен церемониал, свързан с културата, наследила създателите на моаите, която въздига в култ човека-птица, чиито изображения могат да бъдат видени изсечени в скалите. Следваща спирка е пещерата Ана Кай Тангата, известна със своите древни рисунки. Свободен следобед. Нощувка.
7 ден Рапа Нуи – Сантяго
Закуска. Свободна сутрин. Трансфер до летището и следобеден полет до Сантяго. Настаняване в хотел в района на летището. Нощувка.
8 ден Пунта Аренас /Чилийска Патагония/ – корабче до остров Магдалена – Пуерто Наталес
Ранен полет от Сантяго за Пунта Аренас /Чилийска Патагония/. Кацане, трансфер до пристанището и начало на разходка с корабче, което отвежда до остров Магдалена, където ще видите една от най - големите колонии на Магеланови пингвини, надхвърляща 150 хил. птици. Освен пингвините, често в обектива на камерите попадат морски слонове, тюлени и делфини, сред които и ендемичния вид „делфин на Комърсон“ и най – различни видове птици. За този ден е отреден един от най – запомнящите се мигове от екскурзията – възможност да се разходите сред пингвините с така популярния „пингвин тур“. По обяд – връщане в Пунта Аренас и отпътуване за Пуерто Наталес – малко градче, дължащо своята популярност на близостта си до Националния парк Торес дел Пайне. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Национален парк Торес дел Пайне
Закуска. Отпътуване към Торес дел Пайне, най - известния и голям парк на територията на Чили. Повече от 150 000 туристи годишно остават омагьосани от величието на природата и уникалното съчетание на могъщи планини, вековни глетчери и бистри езера. Обиколката започва с Пещерата на Милодона, където са намерени едни от най- добре запазените останки от този бозайник, живял преди около 12 000 г. Разглеждането продължава с лагуна Амарга, чиито бели брегове, покрити със сол, привличат десетки видове редки птици, включително и розово фламинго. Програмата продължава с езерото Пехое и прекрасни гледки към върховете на Корделиера Пайне. Обяд в местен ресторант. След почивката обиколката на парка продължава с посещение на езерото Грей и прекрасни гледки към едноименния глетчър. Връщане в хотела в Пуерто Наталес. Нощувка.
10 ден Глетчерите Балмаседа и Серано – Пунта Аренас
Закуска. Начало на незабравимо пътуване на „Фиорда на последната надежда“, където от борда на кораба ще се разкрият незабравими гледки към красивите гледчери Балмаседа и Серано. Продължаване за Пунта Аренас. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Пунта Аренас – Сантяго – Рим
Закуска или сух пакет. Ранен трансфер до летището и полет за Сантяго, откъдето групата продължава с обратен полет за София през Рим в 12.45 ч.
12 ден Рим - София
Кацане на летище Фиумичино в 07.00 ч. Продължаване за София с полет в 15.20 ч. Кацане на аерогара София в 18.15 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет София – Рим - Сантяго – Рим София на авиокомпания ALITALIA, летищни такси, самолетен билет за вътрешен полет Сантяго – Рапа Нуи – Сантяго и Сантяго – Пунта Аренас – Сантяго с включени летищни такси, 9 нощувки, 8 закуски в хотели 4****, от които 3 - в Сантяго, 3 - на Великденския о-в Рапа Нуи, 2 - в Пуерто Наталес, 1 – в Пунта Аренас, 3 обяда, трансфери и транспорт по програмата, обслужване от местни екскурзоводи с превод от водача на групата, всички входни такси по програмата, разходка с корабче до остров Магдалена и пингвин тур, водач от агенцията.
  • Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.85 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие – 30 лв., за лица над 65 г. – 42 лв.; за лица над 70 г. – 60 лв.
    единична стая – 1535 лв.
    входна такса за влизане във Великденския остров – 60 USD /заплаща се на летището/.
    Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел Neruda 4* (https://hotelneruda.cl/en/) или подобен в Сантяго, хотел Holiday Inn Santiago Airport 4* (https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/santiago/sclap/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-HI-_-CHL-_-SCLAP) или подобен в района на летището на Сантяго, Altiplanico Easter Island hotel 4* (https://www.altiplanico.cl/en/altiplanico-easter-island/) или подобен на Великденски остров, хотел Altiplanico Puerto Natales 4* (https://www.altiplanico.cl/altiplanico-puerto-natales/) или подобен в Пуерто Наталес, хотел Cabo de Hornos 4* (https://www.hotelcabodehornos.com/) или подобен в Пунта Аренас.
    Минимален брой туристи: 15 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи: 10 дни преди началната дата.
    Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е10874



Powered by webdesign