Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

КУБА – Любов завинаги!

Екскурзия КУБА – Любов завинаги!  - 12 дни / 9 нощувки/ 9 закуски/ 5 обяда/ 6 вечери
КУБА – Любов завинаги!
КУБА – Любов завинаги!
КУБА – Любов завинаги!
КУБА – Любов завинаги!
София – Истанбул – Хавана – Пинар дел Рио - Варадеро - Истанбул – София

12 дни / 9 нощувки/ 9 закуски/ 5 обяда/ 6 вечери
от 3595.00 лв.

 


    Ранни записвания: отстъпка 130 лв. до 16.01.2017г. за дата на тръгване 25.03. и до 21.03.2017г. за дата на тръгване 04.12.!

    Крайна пакетна цена с включени летищни такси!


Програма
1 ден София – Истанбул - Хавана
Излитане в 21.35 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES. Кацане в Истанбул в 00.10 ч. Излитане в 02.10 ч. за Хавана.
2 ден Хавана
Кацане на летище Хосе Марти Хавана в 09.00 ч. Начало на панорамна обиколка на Хавана /включена в пакетната цена/, обхващаща съвременната част на Хавана – Хаванският Университет, Площадът на Революцията, известната крайбрежна улица 23, гробището Христофор Колумб, кварталът Ведадо и първият хотел Хилтон, построен през 1958 г. Спирка на колониалната част на града, минавайки покрай Ел Капитолио, сградата на Театъра и Централния парк. Следва свободно време, предвидено за обяд и за почивка. Обиколката продължава с булевард Малекон и историческата и колониална част на града (UNESCO), която се отличава със сгради от различни епохи и векове и други интересни обекти. Акцентът на тази част от тура ще паде върху сградата на Големия театър и Капитолия. Следва кратко разглеждане на пристанищния район и някой от площадите на града. Настаняване в хотел. По желание посещение на нощно заведение, където може да послушате салса, а по - смелите могат и да се включат в танците. Нощувка.
3 ден Хавана – Пинар дел Рио - Винялес - Хавана - кабаре Тропикана
Закуска. Еднодневна екскурзия до Пинар дел Рио / включена в пакетната цена/, най-известната западна провинция на Куба, известна с най - качествената тютюнева плантация в света. Посещение на фабрика за производство на цигари и запознаване с работния процес. Продължаване за долината Винялес и спирка на Лос Хасминес за панорамна гледка към уникалния и живописен пейзаж на долината и нейните скални причудливи образования „Моготес“, естествено изваяни от природата. Следва разходка с лодка по подводна река в Индианската пещера. По желание спирка за обяд в местен ресторант. Посещение на праисторическите стенописи (пещерни рисунки върху най - древните скали в страната). Спирка и в селището Винялес за разходка. Връщане в хотела в Хавана. Потопете се вечерта в незабравимата атмосфера на шоу от ритми, цветове и многообразие на най - известното кабаре на Карибите – Тропикана, разположено на открито в една екзотична тропическа градина (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
4 ден Хавана
Закуска. Начало на втора обиколка на Хавана, която предвижда посещение на всички площади в Стария град, който през 1982 г. е вписан в листата на UNESCO за световно и културно наследство. Обиколката включва основните забележителности на Стария град, сред които крепостта Сан Салвадор, дворецът Вилануева, Ел Темплете и Градския музей. Програмата предвижда и посещение на Музея на рома и фабрика за производство на тютюн. Следва свободно време за обяд и разходка в столицата. По желание - урок по салса /1 час/, разходка в стар модел американска кола /1 час/. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден Хавана – Варадеро (All inclusive)
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване в посока Варадеро – раят на Карибско море в провинция Матансас. Програмата предвижда фотопауза на панорамата Бакунаягуа, откъдето се разкрива прекрасна гледка към морето от една страна и към долината Юмури от друга страна, която е втората по красота и мащаб в Куба след долината Винялес. Обиколка на Варадеро с посещение на къщата на Ирене Дюпон, за която казват, че е била притежание на най – могъщия в САЩ мафиотски бос Ал Капоне. Настаняване в хотел в курорта Варадеро, славещ се с фините бели пясъчни брегове и прозрачни води, които го нареждат сред челната тройка на най – романтичните плажове в света. Вечеря. Нощувка.
6 ден Варадеро (All inclusive)
Закуска. Свободен ден, в който можете да изживеете съкровените си мечти, отпуснати блажено в хамак с кубинска пура и освежаващ коктейл от екзотични плодове, а вечерта, без колебания, да се отдадете на лудите страсти, които Карибско море разпалва. По желание и срещу допълнително заплащане допълнителна екскурзия. Обяд. Вечеря. Нощувка.
7 ден Варадеро (All inclusive)
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане допълнителна еднодневна екскурзия /8 часа/: разходка с катамаран до остров Кайо Бланко. Едно незабравимо пътуване на борда на катамаран, в което ще имате възможност да поплувате с делфини, да се потопите в кристалните води на Карибско море, да почувствате жарките лъчи на слънцето докато лежите на белопясъчен плаж и да се насладите на вкусен обяд с морски дарове. Обяд. Вечеря. Нощувка.
8 ден Варадеро (All inclusive)
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане допълнителна екскурзия. Джип сафари, което ще ви отведе до скритите съкровища на острова. Ще преминете по черни пътища край каменни кариери, палмови гори и живописни селища. Програмата предвижда и кратка спирка, край една от лазурно сините лагуни и време за гмуркане (включена екипировка). Сафарито отвежда и към долината Юмури, където ще направите спирка за обяд и езда в землището на местно ранчо. Обяд. Вечеря. Нощувка.
9 ден Варадеро (All inclusive)
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане допълнителна екскурзия до трите забележителни градове /продълж. 14 часа/ – Тринидад, Сиенфуегос и Санта Клара. Заменете един ден от почивката си, за да опознаете историята и културата на Куба. Екскурзия, която отвежда до автентични градове, съхранили важни исторически паметници. Отпътуване за Санта Клара, прекосявайки историческата Долина (UNESCO) със старите плантации на захарна тръстика. Пристигане в Санта Клара, последното място, където е пребивавал Че Гевара с посещение на Мавзолея и Музея, посветен на неговия изключителен живот. Следващата спирка е в град Тринидад (UNESCO), създаден през 1514 г., градът се развива благодарение търговията със захар. Програмата включва разходка из колоритните улички на Стария град, площад Майор, Катедралата, Канчанчара бар – стара хасиенда с атмосфера от XVIII в., където можете да дегустирате уникален коктейл с ром. Големите имения тук са доказателство за богатството на жителите на града. По време на екскурзията е предвиден обяд. Пътуването продължава към красивия Сиенфуегос - „Перлата на юга”, разположен в красив залив, пазен от крепостта Хагуа и известен с красивата си архитектура. Туристическа програма, включваща посещение на парка Хосе Марти, главния площад със сгради - шедьоври от XIX и XX в., театъра Томас Тери, Двореца на Долината, построен между 1912 и 1917 г. Късно вечерта връщане във Варадеро. Обяд. Вечеря.
10 ден Варадеро (All inclusive)
Закуска. Плаж, лазурно крайбрежие или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Гуама за посещение на ферма за крокодили и селището Тайно. Обяд. Вечеря. Нощувка.
11 ден Варадеро – Хавана – Истанбул
Закуска-сух пакет. Отпътуване за Хавана и трансфер до летище Хосе Марти и полет за Истанбул в 10.00 ч.
12 ден Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 09.15 ч. Полет за София в 19.25 ч. и кацане на летище София в 20.45 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет на TURKISH AIRLINES София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София, летищни такси, 9 нощувки със закуска, от които, 3 - в Хавана в хотел 4**** , 6 – във Варадеро в хотел 4**** на база All inclusive, 5 обяда, 6 вечери, всички трансфери, упоменати в програмата, туристическа програма – панорамна обиколка на Хавана /2-ри ден/, пешеходна обиколка на Хавана /4-ти ден/, еднодневна екскурзия до Пинар дел Рио /3-ти ден/, обиколка на Варадеро с посещение на къщата на Дюпон /5-ти ден/, екскурзоводско обслужване на испански/английски език с превод на български език, водач – преводач от агенцията.
Цената не включва:
  • входна виза за Куба – официална такса 40 USD при подаване на документите от туристическата агенция, изходна такса от Куба – 25 USD (заплаща се на летището при излитане от Хавана), бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR /заплащат се с основния пакет/.
Други:
    Доплащане за: единична стая – 745 лв.
    медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 25 лв., над 65 г. – 37 лв., над 70 г. – 50 лв.
    при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 90 EUR
    Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел H-10 Panorama 4**** (www.h10hotels.com/en/havana-hotels/h10-habana-panorama) или подобен в Хавана, хотел Iberostar Tainos Crystal Spa - 4**** (www.iberostartainos.com-varadero.com) или подобен във Варадеро.
    Мин. бр. туристи за осъщ. на екскурзията: 15 туристи
    Срок за уведомление при нед. мин. бр. туристи: 10 дни преди началната дата.
    Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Куба. За издаването на кубинска туристическа виза е необходимо да се представят валиден задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване.
    Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Допълнителни мероприятия: посещение на нощното шоу в кабаре Тропикана (цената включва шоу, ¼ бутилка ром, мини бутилка пенливо вино марка Freixenet, трансфер) – 135 EUR при мин. 2 тур., урок по салса /1 час/ - 15 EUR, разходка в стар модел американска кола /1 час, 4-ма на кола/ - 15 EUR на турист, разходка с катамаран до остров Кайо Бланко с обяд и коктейли – 115 EUR, еднодневна екскурзия Тринидад, Сиенфуегос и Санта Клара с включен обяд – 135 EUR, Джип сафари с гмуркане, езда и обяд – 105 EUR, екскурзия до Гуама за посещение на ферма за крокодили и селището Тайно – 90 EUR. За всички допълнителни екскурзии се изисква предварителна резервация и плащане с основния пакет/.


Оферта № Е10932



Powered by webdesign