Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС - Пътешествие до „Края на света” в страните на легенди за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски! Стоп продажби!

Екскурзия АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС -
Пътешествие до „Края на света” в страните на легенди 
за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски! Стоп продажби! - 18 дни / 17 нощувки / 17 закуски
АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС -
Пътешествие до „Края на света” в страните на легенди 
за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски! Стоп продажби!
АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС -
Пътешествие до „Края на света” в страните на легенди 
за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски! Стоп продажби!
АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС -
Пътешествие до „Края на света” в страните на легенди 
за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски! Стоп продажби!
АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС -
Пътешествие до „Края на света” в страните на легенди 
за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски! Стоп продажби!
София – Любляна – Страсбург – Реймс – Кале – Фолкстоун – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън – Йорк – Глазгоу - Единбург – Карнриян – ферибот – Белфаст – Дъблин – Килдеър – Килкени – Трамор/ Уотърфорд – Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт - Стоунхендж – Уиндзор – Лондон – Кентърбъри – Мец – Улм – Аугсбург – Загреб - София

18 дни / 17 нощувки / 17 закуски



от 2495.00 лв.

 


    ЕКСКУРЗИЯ БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ
    РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 140 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 23.02.2018 г.

     

Програма
1 ден София – Любляна
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване по маршрут Калотина – Ниш - Белград – Загреб – Любляна. Пристигане вечерта в словенската столица и кратка разходка из центъра на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Страсбург
Закуска. Отпътуване за Страсбург - столица на провинция Елзас. Късно пристигане и настаняване в хотел. Вечерна разходка из Стария град. Нощувка.
3 ден Страсбург – Реймс – Кале – тунела под Ла Манша – Фолкстоун - Лондон
Закуска. Отпътуване за Англия с попътна спирка за разглеждане на Катедралата в Реймс, в която са коронясани всички френски крале. Пристигане в Кале и минаване през тунела под Ла Манша на английския бряг при Фолкстоун. Продължаване за Лондон. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън
Закуска. Отпътуване към Оксфорд – седалище на един от най-известните университети в света. Минаване покрай кулата Карфакс и посещение на църквата Архангел Михаил /XI в./, църквата Дева Мария /XIII в./ и на Катедралата. Продължаване към Стратфорд на Ейвън - родното място на Уилям Шекспир, където в туристическата програма са включени църквата Св. Троица, в която е неговия гроб и Харвард хаус. Отпътуване за Йорк с попътна спирка на замъка Уорик. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
5 ден Йорк – Глазгоу
Закуска. Пешеходна разходка по Шамбъл - най-известната улица в Йорк с многобройните си бутици и заведения до Йоркската катедрала - най-големият средновековен храм в Британия. Начало на живописно пътуване през Националния парк Йоркшир Дейлс към старинните селца и очарованието на Езерната област. Продължаване по бреговете на езерото Уиндърмиър към Шотландия, преминаване през южната планинска област и пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Глазгоу – Стърлинг – Единбург - Глазгоу
Закуска. Отпътуване за местността Стърлинг и едноименния замък /XIII в./, който е сред най- известните забележителности в страната, свързан както с много исторически събития, така и с биографиите на редица кралски особи. Продължаване за шотландската столица Единбург. Обзорна автобусна обиколка с местен екскурзовод, включваща Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, двореца Холи Рууд (отвън), Единбургския замък. Свободно време и възможност за запознаване с процеса за производство на шотландската национална напитка в Уиски център или за посещение на някои от магазините за туид или карирани платове. Връщане в Глазгоу. Нощувка.
7 ден Глазгоу – Карнриян - ферибот – Белфаст – Дъблин
Закуска. Кратка туристическа програма в най-големия град в Шотландия, включваща Глазгоуската катедрала, Кметството, площад Джордж Скуеър. Продължаване към пристанищния град Карнриян. Качване на ферибот и отпътуване към Изумрудения остров Ирландия, широко известен с природната си красота, с традиционната си и съвременна музика и със своите пъбове и тъмна бира. Разглеждане на Белфаст – столица на Северна Ирландия с местен екскурзовод. Туристическа програма в града, включваща Кметството, Кралския Университет и Катедралата. Продължаване на юг край Дрогеда до Дъблин. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Дъблин
Закуска. Обзорна обиколка на града с местен екскурзовод и запознаване със забележителностите – минаване покрай средновековните стени, останките от времето на викингите, колежа Тринити, Ирландската банка и Парламента, катедралата Св. Патрик, пивоварната Гинес и Дъблинския замък /с разглеждане отвън/. Свободно време за разходка по някоя от известните търговски улици Хенри или О`Конъл. Нощувка.
9 ден Дъблин – Килдеър – Килкени – Трамор/ Уотърфорд
Закуска. Първа спирка в Ирландската национална ферма за отглеждане на расови коне, разположена в покрайнините на град Килдеър. Продължаване за красивото средновековното градче Килкени с разглеждане отвън на древния замък /XII в./. Отпътуване следобяд за старинните останки от замъка на древните ирландски крале на Мюнстър на скалата Кашел. Денят приключва в Трамор/Уотърфорд. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
10 ден Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт/Бристол
Закуска. Ранно отпътуване за пристанището в Рослеър и качване на ферибот за Пемброук в Уелс. Продължаване за уелската столица Кардиф. Туристическа програма, включваща минаване покрай комплекса Милениум Кардиф Армс Парк и посещение на историческия замък от времето на норманите (изисква се предварителна резервация). Продължаване за Нюпорт/Бристол. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Стоунхендж – Уиндзор - Лондон
Закуска. Отпътуване за Стоунхендж и разглеждане на мистериозния каменен кръг. Продължаване за Уиндзор. Посещение на замъка - резиденция на английската кралска фамилия. Пристигане в Лондон вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
12 ден Лондон
Закуска. Начало на автобусна обзорна обиколка на Лондон с местен екскурзовод (~ 3 ч.), включваща Катедралата Сейнт Пол, Тауър и Тауър Бридж, Трафалгарския площад с колоната на адмирал Нелсън, Уестминстърското абатство, Парламента и Елизабет Тауър, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия Даунинг Стрийт, Хайд парк. Следобед свободно време за посещение на Британския музей, Музея на Мадам Тюсо с восъчните фигури, Националната галерия. Нощувка.
13 ден Лондон
Закуска. По желание разходка с корабче по р.Темза до Гринуич с посещение на Обсерваторията и Нулевия меридиан, където туристите могат да си направят снимки, стъпили едновременно в западното и източното полукълбо. Нощувка.
14 ден Лондон
Закуска. Свободно време за разходка покрай Уайт хол – синоним на политическия живот в столицата и до къщата с № 10 на Даунинг стрийт - официалната резиденция на Министър – председателя, както и за посещение на крепостта Тауър – Лондонската кула с кралското съкровище, музея Виктория&Алберт, двореца Кенсингтън. Нощувка. Забележка: придвижването в Лондон е с метро, с изключение на деня на провеждане на панорамната обиколка.
15 ден Лондон – Кентърбъри – Фолкстоун – тунела под Ла Манша - Кале - Мец
Закуска. Отпътуване за Кентърбъри с разглеждане на Катедралата, чиито основи датират още от края на VI-ти вeк и в която е убит Томас Бекет и на останките от Кентърбърийското абатство – един от най-старите религиозни центрове в страната. Продължаване за Фолкстоун и минаване през тунела под Ла Манша на френския бряг при Кале. Пристигане късно вечерта в Мец и кратка обзорна обиколка на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
16 ден Улм – Аугсбург
Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Улм. Разглеждане отвън на сградата на Кметството и посещение на Катедралата /най-високата в света – 162 м/. Продължаване за Аугсбург. Настаняване в хотел. Нощувка.
17 ден Аугсбург - Загреб
Закуска. Разглеждане в Аугсбург на Фугерай – миниатюрен град в града, основан от фамилията Фугер през 1519 г. и на Кметството със златната зала. Отпътуване за Загреб. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
18 ден Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 19.00 ч.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, 17 нощувки със закуски в хотели в хотели 3***, от които 1 - в Любляна/околности, 1 – в Страсбург, 5 – в Лондон, 1 – в Йорк/Лийдс, 2 – в Глазгоу/Стърлинг/околности, 2 – в Дъблин/околности, 1 – в Трамор/Уотърфорд, 1 – в Нюпорт/Бристол, 1 – в Мец , 1 – в Аугсбург, 1 – в Загреб, такси на предвидените пътувания с ферибот според програмата и за минаването на тунела под Ла Манша, местен екскурзовод за обиколката на Лондон, Единбург, Белфаст и Дъблин, водач-преводач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута на български език
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти, разходката с корабче по р.Темза.
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка с асистанс на ЗД „Eвроинс“ с 10 000 EUR покритие – 22 лв., над 65 г. – 33 лв., над 70 г. – 44 лв.
    единична стая – 945 лв.
    Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в тройна стая – 350 лв.
    Мин.бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    Полезни съвети: Пътуването е с културна насоченост, което включва посещение на най-значимите архитектурни обекти и паметници, свободното време е сравнително ограничено, но в рамките на необходимото. В стаите на хотелите на територията на Великобритания и Ирландия се предоставят безплатно кафе, чай и ел.кана за топла вода. Желателно е да се закупят адаптори предварително от България. Поради спазване на екологична програма се зареждат само с по една кърпа за всеки настанен, а не с комплект. В цяла Великобритания и Ирландия има точно определени паркинги, на които туристите са длъжни да слязат и пак от същото място да вземат автобуса за следващия преход.
    Информация за музейни такси: Оксфорд - Кулата Карфакс – за възр. – 2.20 £, църквата Дева Мария - за възр. – 3.00 £, за деца от 5 до 16 год. и пенсионери – 2.50 £, семеен билет (2-ма възрастни и едно или две деца) – 10.00 £, Катедралата - за възр. – 9.00 £, за деца от 5 до 17 год., студенти и пенсионери – 8.00 £, семеен билет (двама възрастни и две деца или един възрастен и три деца) – 22.00 £, Стратфорд на река Ейвън - Родната къща на Уилям Шекспир – за възр. – 17.50 £, за деца – 11.50 £, група над 15 туристи – 11.50 £, църквата Св. Троица - за възр. – 3.00 £ (вид дарение), Замъкът Уорик (вход за двореца, тъмница и атракции) – възрастни - 33.00 £, за деца до 11 год. и възрастни над 60 г. – безплатно, вход за двореца за група над 7 туристи – 19.20 £, пенсионери в група над 10 туристи – 13.00 £, Йорк - Йоркската катедрала – само Катедралата – за възр. - 10.00 £, за пенсионери и студенти – 9.00 £, за деца (8-16 г.) – безплатно с един плащащ възрастен, Катедрала+кула – възр. - 15.00 £, пенсионери и студенти – 14.00 £, деца (8-16г.) – 5.00 £, Стърлинг - Замъкът Стърлинг - за възр. – Замъкът Стърлинг - за възр. – 15.00 £, за деца (5-15 г.) – 9.00 £, за възр. над 60 год. – 12.00 £, дете под 5 г. – безплатно, Единбург - Единбургският замък - за възр. – 17.00 £, за деца (5-15 год.) – 10.20 £, за пенсионери (над 60 год.) – 13.60 £; деца под 5 г. – безплатно, Уиски център - за възр. – 15.00 £, за деца от 6-17 г. – 7.50 £, под 5 г. – безпл., но задължително с придружител, за пенсионери – 13.00 £, семеен билет (2-ма възрастни с 2 деца) – 37.00£, Дъблин - Катедралата Св. Патрик – 6.50 ЕUR, за пенсионери и студенти – 5.50 ЕUR, за семейства (2-ма възрастни и 2 деца до 16г.) – 16 EUR, за група от мин. 10 туристи - 5.00 ЕUR, Пивоварната Гинес – 17.50 ЕUR, за деца до 17 г. – 16.00 ЕUR, за студенти (над 18 г.) – 22.00 EUR, за възрастни над 65 г. – 22.00 EUR, Килдеър - Националната Ирландска ферма за отглеждане на расови коне и японска градина – 11.50 EUR, студенти и пенсионери над 60 г. – 9.00 EUR, деца от 05 до 16 г. – 6.50 EUR Килкени - Замъкът Килкени – възрастен - 8.00 ЕUR, пенсионери (над 60 г.) – 6.00 EUR, за деца (6-18 г.) и студенти – 4.00 ЕUR Кашел - Замъкът Кашел - за възр. - 8.00 ЕUR за пенсионери – 6.00 EUR, за деца и студенти – 4.00 ЕUR, Кардиф - Замъкът Кардиф – за възр. – 12.50 £, деца (5-16 г. – задължително придружено от възрастен) – 9.00 £, деца под 5 г. – безплатно; пенсионери и студенти – 10.95 £; цена за група над 20 туристи – 10.50 £ за възр., за деца до 16 г. – 7.75 £, студенти и пенсионери – 9.10 £, Стоунхендж - за възр. – индивидуална цена - 16.50 £, за пенсионери – 14.90 £, за деца (5-15г.) – 9.90 £, доплащане – 2.00 £ аудио гид, за групи от мин. 20 туристи – 13.20 £, Уиндзор - Кралската резиденция - за възрастни – 20.50 £, възрастни над 60 г. – 18.70 £, за деца от 05 г. до 17 г. – 12.00 £, Кентърбъри – Катедралата – за възр. – 12.50 £, за възрастни над 65г. – 11.50 £, допл. за аудио тур – за възр. – 4.00 £, деца под 18 г. – 8.00 £, Лондон - Катедралата Сейнт Пол и галерии – 18.00 £, за студенти и пенсионери - 16.00 £, за деца от 6 до 17 год. – 8.00 £; цена за група /мин. 10 тур./ - 16.00 £, за група студенти и пенсионери - 14.00 £, деца от 6 до 17 год. – 7.00 £, Тауър – 24.00 £ за възр., за деца от 5 до 15 год. – 11.00 £; за ученици над 16 год. и за възр. над 60 год. – 16.40 £; цена за група - 22.82 £, за деца до 16 год. – 10.58 £, за пенсионери – 17.76 £, Уестминстърското абатство - 22.00 £ за възр., над 60 год. – 17.00 £,за деца от 6-16 г. – 9.00 £, цените включват аудио гид, Бъкингамският дворец – 23.00 £, за възр. над 60 г. – 21.00 £, за деца до 17 г. – 13.00 £; за групи над 15 тур. – 20.70 £ за възр. (в цената на билета е включен аудио гид), Музей на Мадам Тюсо – закупуване на билети в деня на посещението: за възр. – 35.00 £; за деца – 30.00 £, билети за групи над 10 тур. в деня на посещението – 35.00 £, Дворецът Кенсингтън – 15.50 £ за възр., за деца до 16 г. – безплатно, възр. над 60 г. – 12.30 £; цена за група от мин. 15 тур. – 15.64 £, за деца до 16 год. – безплатно, възр. Над 60 год. – 12.42 £, разходка с корабче по р. Темза до Гринуич – 12.50 £ за възрастни в едната посока, 16.50 £ - в двете посоки, за дете: еднопосочен - 6.25 £, двупосочен 8.25 £, Нулевият Меридиан – Кралската обсерватория - за възрастни - 10.00 £, за деца до 18 г. - 6.50 £, Аугсбург - Фугерай – 4.00 EUR, за деца от 8-18 г. - 2.00 EUR, за пенсионери и групи над 10 тур. – 3 EUR, Златната зала – 2.50 EUR, УЛМ - Катедралата – безплатно, изкачване на кулата – 4.00 EUR, за деца - 2.50 EUR, за групи над 10 тур. - 3.50 EUR. Закупуване на билетите 1 час предварително.


Оферта № Е11033



Powered by webdesign