Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

КИТАЙ – драконовите планини на Чжанцзяцзе - вълшебството на ГУИЛИН – ХОНГ КОНГ!

Екскурзия КИТАЙ – драконовите планини на Чжанцзяцзе - вълшебството на ГУИЛИН – ХОНГ КОНГ! 

 - 17 дни / 14 нощувки в хотели / 1 – в спален вагон / 15 закуски / 3 обяда / 12 вечери
КИТАЙ – драконовите планини на Чжанцзяцзе - вълшебството на ГУИЛИН – ХОНГ КОНГ!
КИТАЙ – драконовите планини на Чжанцзяцзе - вълшебството на ГУИЛИН – ХОНГ КОНГ!
КИТАЙ – драконовите планини на Чжанцзяцзе - вълшебството на ГУИЛИН – ХОНГ КОНГ!
КИТАЙ – драконовите планини на Чжанцзяцзе - вълшебството на ГУИЛИН – ХОНГ КОНГ!
София – Москва – Пекин – Джънджоу – Шао Лин – Лоян – Сиан - Чжанцзяцзе - Шанхай – Гуилин - Гуанджоу - Хонг Конг – Макао - Москва – София

17 дни / 14 нощувки в хотели / 1 – в спален вагон / 15 закуски / 3 обяда / 12 вечери
от 6597.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Москва - Пекин
Излитане в 12.30 ч. с редовен полет на АЕРОФЛОТ за Москва. Кацане в 15.35 ч. Излитане за Пекин в 21.25 ч.
2 ден Пекин
Кацане в Пекин в 09.50 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел /по възможност ранно настаняване/. Кратка почивка. Начало на туристическата програма - разходка по площад Тянанмън, най - големия градски площад в света, който побира 1 млн. души. Разглеждане на Забранения град (UNESCO) - Зимният императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най – големия дворцов комплекс в света със Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. Разходка из градините с многобройни павилиони и алпинеуми. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най – свещения императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, откъдето те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
3 ден Пекин
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най - известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерството и човешкия стремеж. Много учени твърдят, че Великата китайска стена е единственото произведение на човешките ръце, което може да се види с просто око от Космоса и дори от Луната. Следва посещение на гробниците на династията Мин. Вечеря „Патица по пекински”, специалитет на местната кухня, който всеки турист задължително трябва да опита. Пешеходна разходка по колоритната централна търговска улица Ванфудзин. Нощувка.
4 ден Пекин - Джънджоу
Закуска. Начало на туристическа програма с посещение на летния дворец Ихъюан – името на китайски означава „Градина на Хармонията” или „Градина за поддържане на здравето и хармонията”, един от най – известните архитектурни забележителности на китайската столица, истински шедьовър на градинарското изкуство със своите великолепни най – добре запазени императорски градини в Китай, разположен на 15 км от центъра на града. Връщане в Пекин. Посещение на ламаисткия храм Юнхъгун, известен със статуята на Буда, издялана от монолитен дънер на сандалово дърво и не случайно регистриран в рекордите на Гинес. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Джънджоу вечерта – настаняването е в спален вагон.
5 ден Джънджоу - Шао Лин - Лоян
Пристигане сутринта в Джънджоу. Трансфер до хотел за закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, разположен в планината Суншан, известен не само с дългата си история, но и с ролята си в китайския будизъм и бойни изкуства. Присъствие на демонстрация на бойни изкуства, представени от ученици на манастира. По желание посещение на спектакъл „Звук и светлина”, уникална сценография на монасите от манастира Шаолин. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотел в Лоян. Нощувка.
6 ден Лоян - Сиан
Закуска. Разглеждане на пещерите Лунмън (UNESCO) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века, с повече от 100 000 изображения на Буда, негови ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда. Трансфер до гарата и отпътуване с влак за Сиан – една от четирите Велики древни столици на Китай. Настаняване в хотел. Вечеря в местен реторант. Нощувка.
7 ден Сиан
Закуска. Начало на туристическата програма. Първа спирка за разглеждане на Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. Посещение на Областния исторически музей, който представя историята на Китай, обединен около първата столица Сиан в близост до река Хуанхъ („Жълтата река”). По желание посещение на спектакъл Танг шоу. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
8 ден Сиан - Чжанцзяцзе
Закуска. Разглеждане на старата част на Сиан с древните крепостни стени, най - добре запазените в цял Китай с дължина 12 км и едни от най - завършените древни военни системи в света. Посещение на джамията (в китайски стил) в Стария град и свободно време за разходка. Следваща спирка за разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска – символ на старата част на града, добре запазената древна сграда е свещено място за поклонение на будистите, построена през 652 г. и състояща се от 7 етажа. Туристическата програма този ден завършва с разглеждане на музея на открито Бей Лин с беседки и каменни плочи и в който се съхранява най – голямата каменна библиотека. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището и полет за Чжанцзяцзе. Чжанцзяцзе е рядко красив Национален парк, който уютно е разположен в едноименния град, в североизточната част на провинция Хунан в Китай. Казват, че ГОСПОД е творил с размах на тази земя, която притежава едни от най – изумителните гледки в света, привличащи туристи от цял свят. Националния парк е първия по рода си, създаден през 1982 год., той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО със своите хиляди видове растения. Девствената природа на парка, освен за декори на филми се радва на невиждан успех, включително и на посетители от цял Китай, които идват да покорят рядко красивите хълмисти върхове или да се разходят по различните стъклени мостове надвиснали над 1500 м височина. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Чжанцзяцзе
Закуска. Денят започва с обиколка на Долината на златния камшик, чиито кристално чисти води лъкатушат в подножието на причудливи скални формирования. Следва изкачване до върха на Жълтата планина, което е съпроводено от поразително красиви гледки. От върха на Жълтата планина ще започне обзорната обиколка на част от Националния парк. Групата ще има възможност да се разходи по стъклената площадка, на която е заснет филмът Аватар. На височина над 2000 м, ще се открият невиждани гледки. От незапомнени времена, легендите разказват, че добрите духове със странни горски звуци приветсват най – големите пътешественици с „Добре дошли“. Ще имате възможност да се убедите сами в това! Несъмнено, най – мечтаната атракция е Златният Камшик, около който са разположени едни от най – високите върхове, старинни дървета и мистичният форт Хуангши, носещ името на монах, получил просветление на същото място. От всичките специално изградени тераси се откриват несравними гледки - като най – известни са Кутията за съкровищата на небесните книги, Южната колона на Рая и разбира се Потокът Златен камшик, кръстен на едноименната скала, който се влива в Ли по - една от четирите реки на парка. По течението си тази историческа река, образува пълноводни водопади с едни от най – поетичните и романтични долини в цялото поднебесно царство от китайските пейзажи. До небесните тераси, се стига единствено след изкачване на 189 каменни стълби или с една от най – модерните лифтени станции до върха, откъдето може да се види целия парк, както и несравнимо красивите купести облаци над върховете. Върхът на Южната порта на Рая неслучайно е наречен така, заради формата си на огромна порта и заради природата наоколо. Жанджае ви очаква, за да промени въображението ви завинаги! Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
10 ден Чжанцзяцзе – Шанхай
Закуска. В този ден ще се посети един от най – големите природни резервати в Китай – Тианзишан. Ще се насладите на хълмове, водопади и пещери. Обиколката продължава сред едни от най – живописните планински пейзажи. Обяд в местен ресторант. След това следва един най –забележителни туристически маршрути на Каменната гора, който впечатлява с високите си като зъбери върхове. Трансфер до летището и полет за Шанхай, най - големия град в Китай, една от най - космополитните части в света, чието име буквално означава „градът край морето”, известен още като „Париж на Изтока”. Кацане и посрещане от местния екскурзовод. Първи впечатления от града. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Шанхай
Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда и на Чайнатаун с градината Ю Юан в старата част на града. Отпътуване за The Bund – бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Зоната е отворена за посещение от 2010 г. Следва изкачване на Телевизионната кула – „Перлата на Ориента”, едно футуристично архитектурно чудо и посещение на Шанхайския исторически музей. Акробатично шоу (включено в пакетната цена). Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
12 ден Шанхай - Гуилин
Закуска. Освобождаване на стаите. Среща с местния екскурзовод и отпътуване за модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, разположена в сърцето на града, която е водещ международен финансов център под ръководството на Китайското правителство, включваща новия Хонконг на Китай, известен като “главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, Световния финансов център – най – високата сграда в Шанхай. Трансфер до летището и следобеден полет за Гуилин. Красивото малко градче Гуилин се намира в югозападните планини на планината Нанлинг, само на 400 км от Южнокитайско море. Едва ли съществуват по – живописни гледки. Гуилин е един от първите национално исторически и културни градове, отличен като едно от най – туристическите места в Китай. Той се радва на репутацията на Guilin Landscape A World. Кацане, трансфер и настанавяне в хотел. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
13 ден Гуилин
Закуска. Начало на обзорен целодневен тур с включен обяд и разходка с корабче. Силно развито производство на текстил, ориз и захарна тръстика и несравнима природа. Над 3 млн. Туристи годишно идват, за да се насладят на вечнозелените смарагдови хълмове. Символът на града е Хълмът на слонския хобот с внушителната скала, надвесена над реката, висока над 50 метра досуш като слон, който пие вода, който е и мечта на всеки турист дошъл дотук. Несравнимо преживяване между хилядите хълма е разходката с кораб по реката Ли. Дългата 437 км не особено широка река, покрай, която от двете страни се издигат причудливи скални възвишения, покрити с рядко красива растителност. Релефът е заоблен, висок, иглен, назъбен, полегат, нисък с всичките различни разновидности на зелените цветове, спиращ дъха гледки с безпримерната си красота ! Едва ли има литературно прозведение в Китай, което да не е било вдъхновено от Гулин. От живописното градче се тръгва с корабче, покрай „ хилядите хълма“ – огледало на човешката душа. Цветовете на Гуилин идват от друга планета. Ще се види хълма Душа от Рая, Стъпката на Бог и Крещяща тишина. Раят на земята! Така наричат китайците вълшебството на хилядите хълма, покрай, които се движи маршрутът с корабче. Всеки хълм има своя легенда и своя история. Всеки завой крие своята тайна. И всеки миг своя неповторимост. Връщане в хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
14 ден Гуилин - Гуанджоу
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване с влак за Гуанджоу. Гуанджоу е Кантон и столица, той е и най - гъсто населеният град на провинция Гуангдонг в Южен Китай. Разположен на река Перле около 120 км северозападно от Хонг Конг и на 145 километра северно от Макао, Гуанджоу е с история от над 2 200 години. Най - известен е бил като морският копринен път, а днес като главно пристанище и транспортен център. Гуанджоу е разполжен в сърцето на най – гъсто населеното градско средище в континентален Китай, област, която се простира до съседните градове Фошан, Донгуан и Шенжен, образувайки една от най - големите градски агломерации на планетата. Наричан “столицата на Третия свят". Кратка обиколка на града, трансфер до пристанището и отпътуване с кораб за Хонг Конг. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
15 ден Хонг Конг
Закуска. Начало на туристическата програма. Разходка по крайбрежната алея на звездите при пристанището Виктория. Преминаване покрай търговската част на града Уанчай, за да се достигне до връх Виктория, откъдето се открива невероятна 360 градусова панорама към целия Хонг Конг и Коулун, както и към оживеното пристанище. Традиционен обяд в местен ресторант. Обиколката продължава към района Абърдийн с рибарски лодки в типичен японски стил и плаващи ресторанти, акостирали в едни от най-интересните заливи Репулс Бей и Дийп Уотър Бей. Посещение на най – голямата фабрика за бижута в Хонг Конг. Нощувка.
16 ден Хонг Конг – Макао – Хонг Конг
Закуска. По желание целодневна екскурзия с включен обяд до Макао. Отпътуване в 07.30 ч. от хотела, трансфер до пристанището и продължаване с ферибот за Макао. Градът Макао, на по – малко от един час с ферибот от Хонг Конг, е популярна дестинация, в която съжителстват в перфектна хармония източните и западните култури, както и заради отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Връщане в хотела около 20.30 ч. Нощувка.
17 ден Хонг Конг - Москва - София
Закуска. Трансфер до летището. Излитане в 11.35 ч. с редовен полет на АЕРОФЛОТ за Москва. Кацане в Москва в 16.35 ч. Излитане за София в 19.05 ч. Кацане на летище София в 22.00 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет международен полет София – Москва – Пекин – Хонг Конг – Москва – София на авиокомпания Аерофлот, летищни такси /в размер на 304 EUR/, 14 нощувки в хотели 4****, от които 2 - в Пекин, 1 – в Лоян, 2 – в Сиан, 2 – в Чжанцзяцзе, 2 – в Шанхай, 2 – в Гуилин, 3 – в Хонг Конг, 1 – в спален вагон, 3 обяда в местен ресторант, 15 закуски, 12 вечери в местни ресторанти, едната от които „Патица по пекински”, билет за влака Пекин – Джънджоу – спално място във вагон – кушет за 4-ма, билет за експресен влак Лоян – Сиан - запазено място втора класа, билет за експресен влак Гуилин - Гуанджоу – запазено място втора класа, самолетен билет с включени летищни за вътрешния полет Сиан – Чжанцзяцзе, самолетен билет с включени летищни за вътрешния полет Шанхай – Гуилин, билет за кораба Гуанджоу – Хонг Конг, демонстрация на бойни изкуства, всички трансфери от/до летището, екскурзиите и посещенията, посочени в програмата, беседа на местни екскурзоводи на английски език с превод на български език от водача на групата по време на туристическа програма в Пекин, Лоян, Сиан, Чжанцзяцзе, Шанхай, Гуилин, Хонг Конг, посещение на манастира Шао Лин, посещение на Акробатично шоу в Шанхай, изкачване на Телевизионната кула в Шанхай, изкачване с лифт до Жълтата планина в Чжанцзяцзе, разходка с корабче в Гуилин, всички входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата, водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуване.
  • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • факултативните мероприятия: Танг шоу (без вечеря) – 45 USD, посещение на спектакъл „Звук и светлина” – място 3-та класа, уникална сценография на монасите от манастира Шао Лин (от 20.00 ч. до 21.30 ч.) – 55 USD /места 3-та класа/, (цените за допълнителните мероприятия са на база 10 записани туристи и групата се придружава от българския водач), по желание изкачване на Световния Финансов център – 25 USD, екскурзия до Макао с включени фериботни такси, местен екскурзовод и обяд – 270 USD при 5-6 туристи, 240 USD при 10 туристи, бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 USD /заплащат се с основния пакет/.
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие – 32 лв., за лица над 65 г. – 48 лв.; за лица над 70 г. – 64 лв.
    Доплащане за: единична стая – 1195 лв.
    Доплащане за: при недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур. – доплащане от 195 лв.
    Доплащане за: групова виза – 64 USD.
    Забележка: Посещението на фабрики и магазини за традиционни китайски изделия, перли, нефрит, копринени центрове, дегустация на чай, са държавна политика, част от туристическите традиции в Китай и са неизменна част от всеки маршрут в страната като задължително посещение, независещо от нашата агенция.
    Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 1425 лв.
    Примерни хотели, ползвани по тази програма: Presidential Plaza Hotel – 4* (www.presidentialplazahotelbeijing.cn) или подобен в Пекин, You Yi Hotel – 4**** (www.lyyybg.com) или подобен в Лоян, Jianguo Hotel – 4* (www.btghotels.com/) или подобен в Сиан, Wuling Huatian Нotel – 4* или подобен в Чжанцзяцзе, The Bund Hotel – 4* (www.bundhotelshanghai.com/) или подобен в Шанхай, Bravo Hotel – 4* (https://www.glbravohotel.com/index.html) или подобен в Гуилин, Harbour Plaza Metropolis Hotel – 4* (www.harbour-plaza.com) или подобен в Хонг Конг.
    Мин. бр. туристи за осъщ. на екскурзията: 15 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи: 10 дни преди началната дата.
    Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с минимум 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, 1 цветна снимка и данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Китай (не се налага ваксинация). Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза без такса и без лично явяване.
    Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11092



Powered by webdesign