Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

АРЖЕНТИНА – Буенос Айрес и Патагония – Великденски о-в и ЧИЛИ! Южноамериканско приключение! Стоп продажби!

Екскурзия АРЖЕНТИНА – Буенос Айрес и Патагония – Великденски о-в и 
ЧИЛИ! Южноамериканско приключение! Стоп продажби! - 17 дни/ 14 нощувки/14 закуски/5 обяда/ 3 вечери
АРЖЕНТИНА – Буенос Айрес и Патагония – Великденски о-в и 
ЧИЛИ! Южноамериканско приключение! Стоп продажби!
АРЖЕНТИНА – Буенос Айрес и Патагония – Великденски о-в и 
ЧИЛИ! Южноамериканско приключение! Стоп продажби!
АРЖЕНТИНА – Буенос Айрес и Патагония – Великденски о-в и 
ЧИЛИ! Южноамериканско приключение! Стоп продажби!
София – Рим – Буенос Айрес – Ушуая – Калафате – Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантиаго – Великденски остров Рапа Нуи – Сантиаго – Рим – София

17 дни/ 14 нощувки/14 закуски/5 обяда/ 3 вечери
от 8395.00 лв.

 


     

    Обиколна програма с екскурзовод на български език


     

    Ранни записвания: отстъпка 200 лв. до 19.03.2018 г. !

     


Програма
1 ден София – Рим – Буенос Айрес
Среща на летище София и в 19.05 ч. полет на авиокомпания ALITALIA за Рим. Кацане в 20.00 ч. и в 21.45 ч. полет за Буенос Айрес.
2 ден Буенос Айрес
Кацане на летището в Буенос Айрес в 06.45 ч. Посрещане от представител на местната агенция и начало на туристическа обиколка (комбинирана) на града по известните булеварди Санта Фе и 9 юли с разглеждане на площад де Майо, сградата на Правителството, Националния Конгрес, Театър Колумб, Обелиска – символът на града, Катедралата, квартал Реколета, пристанището Мадеро, кварталите Сан Телмо и Ла Бока. Разходка по Каминито – уличката на емигрантите и парка Палермо. Настаняване в хотел в Буенос Айрес. Свободно време. Нощувка.
3 ден Буенос Айрес
Закуска. Свободно време или по желание срещу доплащане екскурзия - излет сред природата на южноамериканската пампа. Посещение на типична ферма на гаучос / аржентински каубои/, където ще бъдете посрещнати със специален обяд с креолска скара. Фиеста Гауча е незабравимо изживяване с много вино, песни, танци и състезания на кон. Ще имате възможност да се запознаете с местния бит и обичаи. Ще се насладите и на шоу-демонстрация на ловкостта на гаучосите. Връщане в хотела. Вечерта Танго шоу с включена вечеря. Нощувка.
4 ден Буенос Айрес – Ушуая
Закуска. Трансфер до летището и полет за Ушуая. Столицата на най-южната аржентинска провинция е и най- южният град на планетата. Най-големият град на Огнената земя е уникално място, притежаващо неподправен чар. Въпреки суровия климат, Ушуая привлича туристи, желаещи да се докоснат до студената красота на това далечно кътче. Кацане на летището, трансфер и настаняване в хотел. В следобедните часове трансфер до пристанището и начало на круиз по водите на протока Бийгъл, откъдето се разкриват красиви гледки към града. Катамаранът минава и покрай някои от по-малките острови, върху чиито брегове могат да се видят колонии от морски лъвове, тюлени, корморани и други представители на местната фауна. При повече късмет във водите на протока могат да се видят и делфини. Връщане в Ушуая. Нощувка.
5 ден Ушуая
Закуска. Начало на 4-часов тур на Националния парк Огнена Земя. Разположен на границата с Чили и заемащ площ от около 60 хил. кв/км., представлява един от най- завладяващите природни пейзажи, които могат да попаднат пред очите на пътешественика. Величествени върхове, речни долини и езера, гъсти гори и пясъчни плажове обитавани от пингвини, тюлени, морски лъвове и много други представители на местната фауна. Нощувка.
6 ден Ушуая – Калафате
Закуска. Трансфер до летището и полет за Калафате. Кацане и посрещане на летището от местния представител. Трансфер и настаняване в хотел. Време за разходка в Калафате. Нощувка.
7 ден Калафате – Перито Морено
Закуска. Целодневен тур до един от най-красивите глетчери в света Перито Морено. Това е единственият ледник в света, който все още увеличава своята площ. Неговите размери са наистина колосални - дължина около 200 км, ширина над 4 км и средна височина от около 75 м. Турът ще ви отведе и по водите на езерото Рико, предоставяйки ви прекрасна възможност за снимки и съзерцание на едно от най–внушителните творения на природата. Връщане в Калафате. Нощувка.
8 ден Калафате – Пуерто Наталес
Закуска. Трансфер до автогарата и продължаване с автобус до Пуерто Наталес – малко градче, дължащо своята популярност на близостта си до Националния парк Торес дел Пайне. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Пуерто Наталес – Торес дел Пайне
Закуска. Отпътуване към Торес дел Пайне, най - известния и голям парк на територията на Чили. Повече от 150 000 туристи годишно остават омагьосани от величието на природата и уникалното съчетание на могъщи планини, вековни глетчери и бистри езера. Обиколката започва с пещерата на Милодона, където са намерени едни от най-добре запазените останки от този бозайник, живял преди около 12 000 г. Обяд в местен ресторант. Разглеждането продължава с лагуна Амарга, чиито бели брегове, покрити със сол, привличат десетки видове редки птици, включително и розово фламинго. Следващите впечатления са от езерото Пехое и прекрасни гледки към върховете на Корделиера Пайне. След почивката обиколката на парка продължава с посещение на езерото Грей и впечатлителна панорама към едноименния глетчер. Връщане в хотела в Пуерто Наталес. Нощувка.
10 ден Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантяго
Закуска. Трансфер до Пунта Аренас. Обяд в местен ресторант. Полет до Сантяго. Кацане в чилийската столица. Сантяго е град, в който история и модерност се съчетават в неповторим архитектурен ансамбъл. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Сантяго
Закуска. Начало на полудневен тур на града. Акцентът на обиколката e на сградата на Президентството - дворецът де ла Монеда и историческия център на града. Основни атракции са централният площад Пласа де армас - винаги оживен и изпълнен с хора, Катедралата, издигната през далечната 1748 г., Националната библиотека, Градският театър и църквата на Св. Франциск, която е и най-старата в града. Обяд в местен ресторант. Посещение на винарна и дегустация на местни сортове вина. Връщане в хотела. Нощувка.
12 ден Сантяго – Великденски остров Рапа Нуи
Закуска. Трансфер до летището и полет до Великденски остров Рапа Нуи. Кацане и първи впечатления. Време е да потънем в мистерията на красивия Великденски остров Рапа Нуи. Приказна зеленина и синьо океанско безбрежие ви отнасят в свят, далечен от вашия. Приказният характер на мястото се допълва и от загадъчните моаи, които от десетилетия тормозят умовете на изследователите и посетителите на острова. Чия майсторска ръка е изваяла тези фигури, какво е било тяхното предназначение, каква техника е използвана за преместването и извайването на огромните монолити са въпроси, които и до днес са обект на различни спекулации в научните среди. При всички случаи посещението на Великденския остров Рапа Нуи е едно незабравимо преживяване. Посрещане на летището с цветни гирлянди. Настаняване в хотел. Кратка почивка и начало на полудневен тур на острова. Посещение на вулкана Рано Кау и на церемониалния център Оронго, където се е провеждал важен церемониал, свързан с културата, наследила създателите на моаите, която въздига в култ човека-птица, чиито изображения могат да бъдат видени изсечени в скалите. Следваща спирка е пещерата Ана Кай Тангата, известна със своите древни рисунки. Програмата на острова предвижда посещение на Аху Винапу – комплекс, използван от местните жители, който според Тур Хайердал показва множество сходства с градежите на инките в Саксайуаман. Връщане в хотел. Нощувка.
13 ден Рапа Нуи
Закуска. Еднодневен тур с включен сух пакет за обяд. Първата спирка е Аху Вайху, където лежат осем големи моаи, съборени най–вероятно по времето на племенни конфликти, избухнали на острова и породени от липсата на достатъчно ресурси или поради религиозни причини. Следващата спирка е гробницата на Хоту Мату‘а, легендарен прародител на жителите на Рапа Нуи, първи колонизатор на острова. Следват посещения на Аху Тонгарики и Аху Те Пито Кура, където се намира най- големият моай на острова с височина от 10 м и маса от 85 тона. В този комплекс се намира и Пъпът на света – идеално кръгъл камък, който според легендата е донесен на острова от Хото Мату‘а. Програмата продължава и с Рано Рараку – вулканичен кратер, чиято застинала лава е използвана за изгражадането на 95% от моаите. Обиколката на острова ще завърши на великолепния плаж Анакена, известен с белия си пясък и кристално чистите си води. Свободно време и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
14 ден Рапа Нуи – Сантяго
Закуска. Трансфер до летището и полет за Сантяго. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
15 ден Сантяго – Валпараисо – Виня дел Мар
Закуска. Отпътуване към бреговете на Тихия Океан, като пътят преминава през живописните долини на Куракави и Касабланка, прочути със своите традиции в областта на винепроизводството и най–вече на бяло вино от вида Совиньон блан. Първата спирка е във Валпараисо (UNESCO), който днес е главно пристанище на Чили и има статут на законодателна столица на страната. Градът пленява посетителите си с пъстроцветните си къщи, кацнали на десетки хълмове, с тесните си живописни улички и стълбища, декорирани с многоцветна керамика иа фаянс. Посещението на Валпараисо включва площад Сотомайор, площада на Победата и разходка до някой от най – известните хълмове в града. Свободно време за разходка и посещение на дома на най–прочутия чилийски писател Пабло Неруда. Обяд в местен ресторант. Програмата продължава с посещение на Виня дел Мар – известен като градът-градина, заради парковете и цветните лехи, които разкрасяват градския пейзаж. Връщане в Сантяго. Вечеря. Нощувка.
16 ден Сантяго – Рим
Закуска. Трансфер до летището и в 10.50 ч. полет за Рим.
17 ден Рим – София
Кацане в Рим в 07.05 ч. и в 15.20 ч. продължаване с полет за България. Кацане на летище София в 18.15 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет с включени летищни такси София–Рим–Буенос Айрес–Сантяго–Рим–София на авиокомпания ALITALIA, 14 нощувки в хотели 4***, от които 2-в Буенос Айрес, 2-в Ушуая, 2-в Калафате, 2-в Пуерто Наталес, 4-в Сантяго и 2-в Рапа Нуи, 14 закуски, 5 обяда в местни ресторанти, единият сух пакет, 3 вечери в ресторантите на хотелите/местни ресторанти, всички трансфери по програмата, входни такси в посочените обекти, обиколка на Буенос Айрес, круиз по водите на протока Бийгъл, 4-часов тур на Националния парк Тиера дел Фуего „Огнената Земя“, целодневен тур до ледника Перито Морено, посещение на природния резерват Торес дел Пайне с включена входна такса за парка и пещерата на Милодона, обиколка на Сантяго с включена дегустация на местни сортове вина, посещение на Великденския о-в Рапа Нуи, екскурзия до Валпараисо и Виня дел Мар, местни екскурзоводи на испански/английски език, водач-преводач на български език от агенцията.
  • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • Фиеста Гауча с включен обяд – 150 USD /заплаща се с основния пакет/.
Други:
    Доплащане за: единична стая – 1410 лв.
    медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие – 32 лв., за лица над 65 г. – 48 лв.; за лица над 70 г. – 64 лв.
    входна такса за влизане във Великденския остров – 60 USD /заплаща се на летището/
    при недостигнат мин. брой от 15 туристи, но не по – малко от 10 тур. – доплащане от 295 EUR
    бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/.
    Примерни хотели по програмата: хотел Americas Towers 4**** (https://www.hotelescyan.com/cyanamericastowershotel/en/) в Буенос Айрес или подобен, хотел Fueguino 4**** (https://www.fueguinohotel.com.ar/) или подобен в Ушуая, хотел Kosten Aike 4****(https://www.kostenaike.com.ar/) в Калафате или подобен, хотел Costaustralis 4**** (www.hoteles-australis.com) в Пуерто Наталес или подобен, хотел Atton El Bosque 4**** (www.atton.cl) в Сантяго или подобен, хотел Tahatai 4****(www.hoteltahatai.cl) или подобен в Рапа Нуи.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 10 дни преди началната дата.
    Начин на плащане: депозит – 2500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11138



Powered by webdesign