Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ

Екскурзия АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ - 10 дни / 9 нощувки / 9 закуски/ 4 вечери
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ
София – Любляна - Залцбург - Мюнхен - Инголщат - Нюрнберг - Щутгарт - Хайделберг - Обертал - Гутах - Страсбург - Колмар - Фрайбург - Европа парк - Милано - Загреб - София

10 дни / 9 нощувки / 9 закуски/ 4 вечери


от 1247.00 лв.

 


     ПРОГРАМА БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД
Програма
1 ден /30.03.2019 г./ – София - Любляна
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
2 ден /31.03.2019 г./ – Любляна - Залцбург
Закуска. Отпътуване за Залцбург - градът на Моцарт. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
3 ден /01.04.2019 г./ – Залцбург – Мюнхен - Инголщат
Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане преди обед. Начало на пешеходен тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. Пристигане вечерта в Инголщат. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден /02.04.2019 г./ – Инголщат - Нюрнберг – Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Нюрнберг – столицата на Франкония. Пристигане и разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Свободно време за разходка и снимки. Продължаване за Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. По желание разглеждане на Зоологическата градина. Свободно време в центъра на града за разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден /03.04.2019 г./ – Щутгарт - Хайделберг
Закуска. Отпътуване за Хайделберг, известен с най – стария университет в Германия. Обиколката на Хайделберг започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най – красивите готическо – ренесансови сгради в Германия. Свободно време за разходка и шопинг. Пристигане вечерта и настаняване в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Вечеря. Нощувка.
6 ден /04.04.2019 г./ – екскурзия до Гутах - Страсбург
Закуска. Отпътуване за Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Продължаване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден /05.04.2019 г./ – екскурзия до Колмар - Фрайбург
Закуска. Отпътуване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение с влизане на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII в. /разглеждане отвън/. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане на германска територия и следваща спирка във Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ден /06.04.2019 г./ – Европа Парк
Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най – посещаваните и един от най – големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Продължаване за Италия и Милано – столицата на областта Ломбардия. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел Милано в хотел. Нощувка.
9 ден /07.04.2019 г./ – Милано – Загреб
Закуска. Туристическа програма в Милано: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Отпътуване за Хърватско и нейната столица Загреб. Пристигане и вечерна разходка из старата част. Продължаване за Хърватска. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден /08.04.2019 г./ - Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20.00 ч.

 

Цената включва:
  • транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски, от които 1 – в района на Любляна в хотел 3***, 1 – в Залцбург/ околности в хотел 3***, 1 – в района на Инголщат в хотел 3***, 1 – в Щутгарт в хотел 3***, 3 – в курортно селище в Шварцвалд в хотел 3***, 1 – в Милано в хотел 4****, 1 – в Загреб в хотел 3***, 4 вечери, водач от агенцията, туристическа програма, всички екскурзии, предвидени по маршрута, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма.
Други:
    Доплащане за единична стая: 325 лв.
    Мин.бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт (предоставя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), за деца под 18 г. - нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Забележка: Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус
    Начин на плащане: I – ва вноска депозит – 200 лв. до 29.11.2018 г. – внася се при преподователя, II – ра вноска – 400 лв. до 07.02.2019 г. – внася се в брой в офиса на агенцията или по банков път, доплащане до 05.03.2019 г. - внася се в брой в офиса на агенцията или по банков път. При превод по банков път: моля, в платежното нареждане впишете името на детето и училището.
    Банкова сметка: BG64UNCR70001517346444 – сметка в лева
    BIG код UNCRBGSF
    УниКредит Булбанк
    „ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ” ООД
    За информация предоставяме следните музейни такси: Фрайбург: Катедралата – вход свободен, кулата – 2 EUR възрастен/ 1 евро ученици; Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца до 14 г. – безплатно, за групи над 10 ученици 15 г.- 17 г. – 4.00 ЕUR, възрастни – 10 EUR, Зоологическа градина – цена за ученическа група 6.50 EUR, Гутах – Етнографския музей – 5 EUR – цена за група от ученици до 17 г., доплащане за местен екскурзовод – 2.00 EUR, възрастни – 9 EUR, Страсбург – Катедралата – 4.40 EUR евро възрастни, 2.20 EUR деца (5-18), групи над 20 души – 3.30 EUR, безплатно всяка първа неделя на месеца, платформа на Катедралата – 5 EUR възрастен, 2.50 EUR деца, разходка по р. Ил – 10 EUR, Колмар – туристическо влакче – 5.50 EUR – цена за ученическа група при мин. 15 туристи, Eвропа парк – 30.00 EUR – цена за ученическа група, Милано - Катедралата – 3.00 EUR, курортна такса в хотела в Шварцвалд – 2.60 EUR на турист на ден, в хотела в Милано – 2.00 EUR, в хотела в района на Залцбург – 1.50 EUR /заплаща се директно на рецепция/. Депозит – гаранция – 20 EUR на турист, който се събира в деня на отпътуване и се възстановява при пристигането в София.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11281



Powered by webdesign