Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ПОЛША И ГЕРМАНИЯ - голям тур в северноевропейската равнина!

Екскурзия ПОЛША И ГЕРМАНИЯ - голям тур в северноевропейската 
равнина! - 10 дни / 9 нощувки / 9 закуски
ПОЛША И ГЕРМАНИЯ - голям тур в северноевропейската 
равнина!
ПОЛША И ГЕРМАНИЯ - голям тур в северноевропейската 
равнина!
ПОЛША И ГЕРМАНИЯ - голям тур в северноевропейската 
равнина!
ПОЛША И ГЕРМАНИЯ - голям тур в северноевропейската 
равнина!
София – Братислава – Краков – Варшава – Познан – Берлин – Потсдам – Дрезден – София

10 дни / 9 нощувки / 9 закуски
от 1675.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Братислава
Отпътуване от София в 06.00 ч. от пл. „Ал. Невски”. Отпътуване в посока Словакия и нейната столица Братислава. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Братислава – Краков
Закуска. Начало на обиколка на Братислава, която включва Катедралата Св. Мартин, Михалска порта, двореца Грасалкович, Архиепископския дворец, сградата на Кметството и площад Павел Хвездослав със сградата на Народния театър. По обед отпътуване към Краков. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Краков
Закуска. Начало на обиколка на старата част на града. Неслучайно, Краков е считан за един от най-красивите градове в Централна Европа и сред основните туристически атракции в Полша. Замъкът Вавел, издигащ се величествено над водите на Висла дълги години е бил седалище на властта в полското кралство. Не по- малко впечатляващ е и Старият град с неговата Флорианска порта, множество църкви, сградите на Ягелонския университет, множество паметници. Свободно време. Нощувка.
4 ден Краков – Солна мина Величка – Варшава
Закуска. Отпътуване към солната мина Величка. Единствената мина, функционираща от Средновековието до наши дни. Създадената през 1280 г. мина днес има тунели с обща дължина от над 300 км, няколко подземни църкви и красиви фигури от сол са сред основните атракции в мината. Отпътуване към столицата Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Варшава – Познан
Закуска. Обиколка на столицата на Полша, включваща живописния стар търговски площад, заобиколен от ренесансови и барокови фасади, Кралският дворец (отвън) – някога резиденция на полските крале, днес музей на изкуствата, площада с колоната на крал Сигизмунд III, кулите и средновековните стени, обграждащи някогашното сърце на града. Следобед отпътуване към великолепния Познан. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Познан – Берлин
Закуска. Начало на обиколка на Познан, включваща пъстрия централен площад, Катедралата на града, Кралския дворец /отвън/ и други. Свободно време за разходка, пазар и гастрономически наслади. В късния следобед отпътуване за Берлин. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Берлин
Закуска. Начало на туристическата обиколка в Берлин – град на вече несъществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата. Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт и Александерплац. Свободно време. Нощувка.
8 ден Берлин – Потстдам
Закуска. Свободно време в столицата на Германия или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Потсдам. Отпътуване за лятната резиденция на владетелите от династията Хоенцолерн и туристическа програма в града, която включва сградата на Старото кметство и Университета, Бранденбургската врата и църквата Св. Николай. Обиколката продължава с посещение на Сансуси. Дворецът, известен като един от най - изящните в Германия, е творение на Георг фон Кнобелсдорф и е построен по заповед на Фридрих Велики. След построяването си, той бързо придобива славата на един от най - красивите и пищни дворци в Европа. Любимо място за отдих на великия пруски владетел, Сансуси е посещаван от някои от най - бележитите имена на века. Фридрих обичал да беседва с приятеля си Волтер, разхождайки се в градините на двореца. Връщане в немската столица. Нощувка.
9 ден Берлин – Дрезден
Закуска. Свободно време в столицата или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден. Начало на обиколка в историческата столица на провинция Саксония. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най - красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на р. Елба град получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели - изящния Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през Втората световна война, днес вследствие на редица мащабни проекти, градът е възвърнал част от своето великолепие. През свободното време може да се посети галерията Цвингер – една от най - богатите художествени галерии в света, съдържаща богата колекция от картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Дюрер и др. Връщане в Берлин. Нощувка.
10 ден Берлин – София
Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Трансфер до летището и полет на авиокомпания BULGARIA AIR за София в 16.35 ч. Кацане на аерогара София в 19.45 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет Берлин - София на авиокомпания BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж и 1 брой ръчен до 10 кг с размери 55х40х25 см, транспорт с автобус по време на туристическата програма, трансфер хотел-летище, 9 нощувки със закуски, от които 1 – в Братислава в хотел 4****, 2 - в Краков в хотел 4****, 1 – във Варшава в хотел 3***, 1 – в Познан в хотел 3***, 4 – в Берлин в хотел 4****, туристическа програма в Краков, Варшава, Познан, Берлин, посещение на солна мина Величка, водач от агенцията.
  • Забележка: в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 74 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма и допълнителните мероприятия.
Други:
    Намаление за: дете до 11.99 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 230 лв.
    3-възрастен на допълнително легло – 195 лв.
    Доплащане за:
    медицинска застраховка на Групама Застраховане ЕАД с покритие 10 000 EUR – 12 лв., над 65 г. – 18 лв., над 70 г. – 24 лв.
    единична стая – 575 лв.
    градска такса в хотелите – ~1-2 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/
    при недостигнат мин.брой от 37 туристи и при записани не по – малко от 32 тур. – 35 лв.
    Допълнителни мероприятия :
    еднодневна екскурзия до Потсдам – 20 EUR при мин. 20 туристи, при 30 туристи – 17 EUR /изисква се предварителна заявка и плащане с основния пакет/
    еднодневна екскурзия до Дрезден – 39 EUR при мин. 20 туристи, при 30 туристи – 28 EUR /изисква се предварителна заявка и плащане с основния пакет/
    Забележки: допълнителните екскурзии включват транспорт, туристическа програма и водач, входните такси се заплащат отделно и на място/.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 37 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11362



Powered by webdesign