Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Естония Зимбабве Индия Индонезия Иран Исландия Испания Италия Камбоджа Китай Лаос Латвия Ливан Литва Малайзия Норвегия Полша Португалия Прибалтика Русия Сингапур Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Унгария Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка ЮАР Япония

ГРУЗИЯ - Новогодишна приказка в полите на величествения Кавказ! Потвърдена програма! STOP SALE

Екскурзия ГРУЗИЯ - Новогодишна приказка в полите на величествения Кавказ! Потвърдена програма! STOP SALE - 6 дни/ 5 нощувки / 5 закуски/ 3 вечери
ГРУЗИЯ - Новогодишна приказка в полите на величествения Кавказ! Потвърдена програма! STOP SALE
ГРУЗИЯ - Новогодишна приказка в полите на величествения Кавказ! Потвърдена програма! STOP SALE
СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ТБИЛИСИ – МЦХЕТА – МАНАСТИРА ДЖВАРИ - ГОРИ – УПЛИСЦИХЕ – ТБИЛИСИ - САМТАВРО – ДЖВАРИ – УПЛИСЦИКХЕ – ГОРИ – СИГНАХИ – ТЕЛАВИ – ТБИЛИСИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

6 дни/ 5 нощувки / 5 закуски/ 3 вечери
от 2109.00 лв.

 


   


   

   

Програма
1 ден София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.50 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.10 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.10 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Тбилиси
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Разположен на висок хълм, манастирът предлага незабравима гледка към Мцхета и мястото на което р. Арагви се влива в р. Мтквари. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, връщане към Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
3 ден Тбилиси
Закуска. Начало на обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Следобед е предвидено и посещение на серните бани, където групата ще може да се отпусне след обиколката на града и да се подготви за новогодишната нощ. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела /срещу допълнително заплащане/. Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!
4 ден Тбилиси
Късна закуска. Свободно време в Тбилиси, предвидено за почивка или самостоятелна разходка и по - задълбочено опознаване на привлекателната грузинска столица. Развлеченията, които Тбилиси предлага са разнообразни и подходящи за всеки клиент. Част от тях са разходка из китните улички на стария град, където туристите биват привлечени и запленени от множеството магазинчета, предлагащи сувенири и традиционни грузински изделия, ресторанти с невъобразими гастрономически наслади и красиви гледки, буквални изскачащи иззад всеки ъгъл. Интерес представляват и увеселителния парк Мтатсминда, както и ботаническата градина и зоопарка на града. Нощувка
5 ден Тбилиси – Сигнаги – музей Чавчавадзе в Цинандали – Тбилиси
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Цинандали. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. Последна спирка за деня е имението на бащата на грузинския романтизъм, бележитият поет, военен, политически и културен деец принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът го превръща в център на културния живот в страната. Като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство, той поставя и началото на модерното винопроизводство в страната. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
6 ден Тбилиси – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 12.05 ч. Кацане в 13.50 ч. Следващ полет за София в 20.10 ч. Кацане на аерогара София в 20.25 ч.
Цената включва:
 • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES, летищни такси, включен 1 бр. основен багаж до 32 кг и 1 брой ръчен до 8 кг с размери 55х40х23, 5 нощувки със закуски в хотел 4**** в Тбилиси, 3 вечери, всички трансфери по програмата с климатизиран автобус /минибус/, туристическа програма, местен екскурзовод на английски език с превод от водача на групата, всички входни такси за музеите и обектите, посочени за посещение по време на обиколката на Тбилиси, изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси, посещение на серните бани, екскурзия до Мцхета с посещение на Катедралата Светисховели и на манастира Самтавро, посещение на манастира Джвари, екскурзия до Гори с посещение на музея на Сталин, екскурзия до Уплисцихе, водач-преводач от агенцията, медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
 • Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
 • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите и хранения, невключени в пакетната цена.
Други:
  Доплащане за:единична стая – 469 лв.
  екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Телави – 72 EUR при мин. 15 туристи /заплаща с основния пакет/
  Новогодишна Гала вечеря в популярния ресторант Mravaljamieri/ http://mravaljamier.ge/english.html на брега на река Кура /заплаща се с основния пакет/ - 321 лв. (Цената включва еднопосочен трансфер хотел – ресторант, традиционна грузинска супра – по стар грузински обичай всички маси в ресторанта са отрупани с салати, основни ястия, десерти, червено и бяло вино, шампанско – другият алкохол е на заплащане, танци, фолклорна програма от 23:00 часа до 05:00 ч. Ресторантът е на 7 км от хотел Citrus 4****. Такситата са около 8 евро.).
  медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR за лица над 70 г.– 12.00 лв.
  бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 30 EUR /заплащат се с основния пакет/,
  при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. – 60 EUR.
  Хотел, предвиден по програмата: хотел Citrus - 4* (http://www.hotelcitrus.ge/ge/) или подобен в Тбилиси.
  Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL
  Минимален брой туристи: 15 туристи
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
  Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
  Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Грузия.
  Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
  Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11456Powered by webdesign