Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ

Екскурзия АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ - 10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 4 вечери
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ
София - Любляна - Залцбург - Мюнхен - Инфолщат - Нюрнберг - Щутгарт - Страсбург - Обертал - Гутах - Фрайбург - Европа парк - Люцерн - Милано - Загреб - София

10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 4 вечери
от 1245.00 лв.

 


     ПРОГРАМА БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД
Програма
1 ден /11.04.2020 г./ София - Любляна
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
2 ден /12.04.2020 г./ Любляна - Залцбург
Закуска. Отпътуване за Залцбург - градът на Моцарт. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Настаняване в хотел в селището Голинг ан дер Залцах. Вечеря. Нощувка.
3 ден /13.04.2020 г./ Залцбург – Мюнхен - Инголщат
Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане преди обяд. Начало на пешеходен тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. Пристигане вечерта в Инголщат. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден /14.04.2020 г./ Инголщат - Нюрнберг – Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Нюрнберг – столицата на Франкония. Пристигане и разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Посещение на музея на куклите. Свободно време за разходка и снимки. Продължаване за Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Пристигане и разходка в центъра на града и запознаване с основните забележителности. Време и за вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден /15.04.2020 г./ Щутгарт – Страсбург
Закуска. Посещение в Щутгарт на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Отпътуване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Свободно време за обяд и разходка. Връщане на германска територия и отпътуване за хотела, разположен в курортно селище в подножието на Шварцвалд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
6 ден /16.04.2020 г./ екскурзия до Гутах - Фрайбург
Закуска. Отпътуване за Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Продължаване за Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Начало на туристическата програма. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден /17.04.2020 г./ Европа Парк
Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най – посещаваните и един от най – големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ден /18.04.2020 г./ Люцерн - Милано
Закуска. Отпътуване за Швейцария. Пристигане в Люцерн, малко очарователно градче, въплътило представите за Швейцария от приказките, разположено на западния бряг на езерото „Четирите Кантона". Обиколката започва от Площада на лебедите, продължава с покрития дървен мост Капелбрюке с водната кула и Шпойербрюке, с площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Отпътуване за Италия. Присгигане вечерта и настаняване в хотел в областта Ломбардия. Нощувка.
9 ден /19.04.2020 г./ Милано - Загреб
Закуска. Туристическа програма в Милано - столицата на областта Ломбардия: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Отпътуване за Хърватска и нейната столица Загреб. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден /20.04.2020 г./ - Загреб - София
Закуска. Разходка из старата част на Загреб и запознаване с основните забележителности: централният площад Бан Йелачич, комплекса Катедрала и епископски дворец, статуята на цар Томислав. Продължаване за България. Пристигане в София около 20.00 ч.

 

Цената включва:
  • транспорт с автобус, 9 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Любляна, 1 – в Залцбург/ околности, 1 – в района на Инголщат, 1 – в Щутгарт, 3 – в курортно селище в Шварцвалд, 1 – в Милано, 1 – в Загреб, 4 вечери, водач от агенцията, туристическа програма, всички екскурзии, предвидени по маршрута, мед. застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма
Други:
    Доплащане за единична стая: 295 лв.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт (предоставя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), за деца под 18 г. - нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на 2-ра и 3-та вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус
    Начин на плащане: депозит – 200 лв. до 15.11.2019 г. – на преподавателя в брой, II – ра вноска от 300 лв. до 03.02.2020 г., доплащане – до 20 дни преди отпътуване. Втора и вноска могат да бъдат направени – в брой на преподавателя или по банков път на посочената по-долу банкова сметка на туристическата агенция.
    Моля, когато извършвате банков превод – посочете в основанието малко и фамилно име на ученика, училище, екскурзията и датата на отпътуване.
    IBAN BG64UNCR70001517346444 в лева
    BIG код UNCRBGSF УниКредит Булбанк
    „ТА МОНДЕЛ ТРАВЕЛ” ООД
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    За информация предоставяме следните музейни такси: Фрайбург: Катедралата – вход свободен, кулата – 4 EUR възрастен/ 2 евро ученици; Нюрнберг – Музея на куклите – 6.00 EUR, за ученическа група – 1.50 EUR, Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца до 14 г. – безплатно, за групи над 10 ученици 15 г. - 17 г. – 5.00 ЕUR, възрастни – 10 EUR, за група от над 10 човека – 9 ЕUR, Гутах – Етнографския музей – 5.50 EUR – цена за група от ученици до 17 г., индивидуална цена за възрастен – 10 EUR, доплащане за аудиогид / немски, английски, френски/ – 4 EUR, за местен екскурзовод – 2.00 EUR – това не го намирам в сайта, Страсбург – Катедралата – 4.40 EUR евро възрастни, 2.20 EUR деца (5-18), групи над 20 души – 3.30 EUR, безплатно всяка първа неделя на месеца, платформа на Катедралата – 3 EUR възрастен, 2.50 EUR деца, разходка по р. Ил ̴ 10 EUR – тук не съм сигурна, има много круизни компании, от къде взимаме цената, Eвропа парк – 32.00 EUR – цена за ученическа група с документ от училището, Милано - Катедралата – 3.00 EUR, курортна такса в хотела в Шварцвалд – 1.90 EUR на турист на ден, в хотела в Милано – 2.00 EUR, в хотела в района на Залцбург – 1.50 EUR /заплаща се директно на рецепция/. Депозит – гаранция – 20 EUR на турист, който се събира в деня на отпътуване и се възстановява при пристигането в София.


Оферта № Е11519



Powered by webdesign