Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци!

Екскурзия ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци! - 6 дни / 5 нощувки / 5 закуски
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци!
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци!
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци!
ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци!
София - Баварските Алпи – Тиролски Алпи - Баварските замъци Линдерхоф – Хоеншвангау – Нойшванщайн - Боденското Езеро – Остров Майнау - Мюнхен – Езерото Химзее – Филах - София

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски
от 659.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Любляна
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в околностите на Любляна /по възможност, ако времето на пристигане позволява, вечерна разходка в центъра на словенската столица/. Нощувка.
2 ден Баварските Алпи – “Орловото гнездо на Хитлер”
Закуска. Отпътуване за Германия/Австрия. Пристигане в Берхтесгаден – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката вихрушка оценили това място и построили домове тук. По желание оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм, удивително ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името “Адлерхорст” (Орловото гнездо). Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай че съоръженията не работят, се отива до езерото Кьонихзее. Настаняване в хотел в района на Тиролските Алпи/Инсбрук. Нощувка.
3 ден Баварските замъци – Боденското езеро
Закуска. Екскурзия до най – известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Разглеждане (отвън) на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833 – 37 г. върху останките на по - стар замък по заповед на Максимилиян II, който малко по – късно го приспособява в свое място за живеене. Неговият син, бъдещият крал Лудвиг II, като младеж развива тук онази любов към романтизма, която по – късно ще се изрази в изграждането на сгради, прекалено грандиозни. Посещение и на близкия Замък Нойшванщайн, много по – известен от предишно посетения. Това е едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Меерсбург - Констанц – остров Майнау - Мюнхен
Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. *По желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като “Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Мюнхен - Замъкът Херенхимзее - Филах
Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Отпътуване за езерото Химзее - най – голямото в Бавария. По желание отиване с корабче до най – големия в езерото остров Херенинзел, върху който е построен изключителният замък Херенхимзее от Лудвиг II, плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е: 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Австрия. Пристигане вечерта във Филах – вторият по големина град в област Каринтия и важен пътен възел, свързващ Австрия с Италия и Словения, разположен от „слънчевата страна на Алпите“ в изключително живописен планински район, богат на термални извори и кристално чисти алпийски езера. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Филах - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, 5 нощувки със закуски, от които 1 – в Любляна/околности в хотел 3***, 1 – в района на Тиролски Алпи/Инсбрук в хотел 3***, 1 - в района на Боденското езеро в хотел 3***, 1 – в Мюнхен в хотел 3***, 1 – във Филах в хотел 4****, такса за ферибот Меерсбург – Констанц, водач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка на Групама Застраховане ЕАД с покритие 10 000 EUR – 7 лв., над 65 г. – 14 лв., над 75 г. – 28 лв.
    единична стая – 195 лв.
    градска такса в хотелите – от 1.70 - 2.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/.
    Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни на допълнително легло – 80 лв.
    дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 40 лв.
    3-ти възрастен на допълнително легло – 35 лв.
    Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин.брой: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    Информация за музейни такси: Замъкът Нойшванщайн - вход за възр. – индивидуално посещение – 13.00 ЕUR, групова цена – 12.00 ЕUR, за деца до 18 г. – безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация за групи от мин. 15 тур – 2.00 ЕUR /необходимо е при записването на екскурзията да заявите предварително Вашето желание за посещение, тъй като агенцията съдейства за резервирането на определен час и закупуването на билетите по банков път с цел избягване на дългите опашки пред касите на замъка/. В цената на билета е включен ползване на аудио гид на различни езици, включително и на руски, но не на български. Възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.), с файтон - 7.00 EUR, тръгването е от хотел Мюлер, крайната спирка е на 10 мин. пеша или с автобусче – изкачване – 2.50 EUR, крайната спирка е на 5 мин. пеша до замъка. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.), с файтон – 3.50 EUR, с автобусче връщане - 1.50 EUR, комбиниран билет отиване + връщане – 3.00 EUR; Замъкът Линдерхоф - вход за възрастни - 8.50 ЕUR, за групи от мин. 15 тур. - 7.50 ЕUR, за деца до 18 г. – безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация за определен час на влизане и ангажиране на аудио гид на български език, в размер на 2.00 EUR на турист; Остров Майнау - вход за възр. – 22.00 ЕUR, за деца до 12 г. – безпл., за деца (13-18 г.) – 13.00 ЕUR, за групи от мин. 10 тур. – 18.00 ЕUR; Оберзалцберг – Келщайнхаус (Орловото гнездо на Хитлер) - 23.00 EUR възрастен, 15.00 EUR за деца между 9 и 14 г. /включва транспорт с местен автобус до съоръженията и изкачване с асансьор до „Орловото гнездо”. Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия, Блед - Замъкът Блед – за възрастни – 11.00 EUR, за деца до 14 г. – 5.00 EUR, за студенти – 7.00 EUR, за групи от 10-21 туристи – 9.50 EUR, за деца до 14 г. – 4.50 EUR, за студенти – 6.50 EUR, деца до 14 г. – 4.50 EUR, Езерото Химзее - пътуване с корабче до остров Херенинзел – ~9.00 ЕUR в двете посоки; посещение на замъка Херенхимзее – вход 9.00 ЕUR, цена за група – 8.00 ЕUR+ 1.00 EUR такса резервация, за деца до 18 г. – безплатно, в цената е включен аудио гид на български език. От мястото, където се слиза от корабчето до замъка се ходи пеша, по желание можете да се качите и с конски впряг (15 мин.) – ~3.00 EUR в посока, ~1.50 EUR за деца и младежи до 18 г. Тази услуга се предлага от средата на април до октомври в зависимост от атмосферните условия.
    Използвани транспортни средства по програмата:автобус, ферибот


Оферта № Е11575



Powered by webdesign