КИТАЙ – класически тур „Златен триъгълник“ в земите на Поднебесната империя.

Екскурзия КИТАЙ – класически тур „Златен триъгълник“ в земите на Поднебесната империя.  - 11 дни / 8 нощувки / 6 закуски
КИТАЙ – класически тур „Златен триъгълник“ в земите на Поднебесната империя.
КИТАЙ – класически тур „Златен триъгълник“ в земите на Поднебесната империя.
КИТАЙ – класически тур „Златен триъгълник“ в земите на Поднебесната империя.
КИТАЙ – класически тур „Златен триъгълник“ в земите на Поднебесната империя.
София – Доха – Пекин – влак - Сиан – влак - Шанхай – Жуджаджао - Доха – София

11 дни / 8 нощувки / 6 закуски
от 2345.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Доха - Пекин
Полет на авиокомпания QATAR AIRWAYS от София за Доха в 13.00 ч. Кацане в 17.40 ч. Излитане за Пекин в 02.05 ч.
2 ден Пекин
Кацане в Пекин в 15.05 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Пекин
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия с включен обяд и лифт до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най - известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерната мисъл и човешкия стремеж. След връщането в Пекин следва посещение на Олимпийското селище, където ще видите част от спортните съоръжения, използвани по време на летните Олимпийски игри от 2008 г. Нощувка.
4 ден Пекин
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Забранения град (UNESCO) - Зимният императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най – големият дворцов комплекс в света със Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Кунг Фу шоу с включен трансфер. Нощувка.
5 ден Пекин – влак - Сиан
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане туристическа програма с посещение на летния дворец Ихъюан – името на китайски означава „Градина на Хармонията” или „Градина за поддържане на здравето и хармонията”, един от най – известните архитектурни забележителности на китайската столица, истински шедьовър на градинарското изкуство със своите великолепни най – добре запазени императорски градини в Китай, разположен на 15 км от центъра на града. Връщане в Пекин. Посещение на ламаисткия храм Юнхъгун, известен със статуята на Буда, издялана от монолитен дънер на сандалово дърво и не случайно регистриран в рекордите на Гинес. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най – свещения императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, откъдето те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Сиан вечерта – настаняването е в спален вагон. Нощувка.
6 ден Сиан
Пристигане сутринта в Сиан – една от четирите Велики древни столици на Китай. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за отдих или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. По желание посещение на спектакъл Танг шоу с включена вечеря и трансфер. Нощувка.
7 ден Сиан
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане полудневен тур с разглеждане на старата част на Сиан с древните крепостни стени, най - добре запазените в цял Китай с дължина 12 км и едни от най-завършените древни военни системи в света. Посещение на джамията (в китайски стил) в Стария град и свободно време за разходка. В ранния следобед трансфер до гарата и отпътуване с влак за Шанхай – настаняване в спален вагон. Нощувка.
8 ден Шанхай
Пристигане в Шанхай и трансфер до хотела. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до някой от най-известните забележителност на града. По време на този тур ще имате възможност да посетите една от най-прочутите градини в Шанхай – Ю Юан. Ярък пример за традиционната китайска ландшафтна архитектура, в който умело се съчетават декоративни зали, богато украсени павилиони, живописни алпинеуми и големи скални блокове, както и отразяващи слънчевите лъчи водни басейни. Акцент в градината са Мостът на 9-те завоя, огромният, тежащ 5 тона нефритен блок, както и множеството изящни релефи и скулптори, с които красят пътеките. Свободно време за разходка и пазар в оживения търговски район, който е разположен в съседство с градините. Следва посещение на храма на Нефритения Буда – един от най-изящните храмове в града. Програмата предвижда и традиционен обяд по времето на който може да вкусите традиционни китайски ястия. След обяда се предвижда посещение на Френската концесия – район прочут с изисканата си колониална архитектура и през ХХ в. известен като един от най-изисканите търговски райони на града. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на акробатично шоу с включен трансфер. Нощувка.
9 ден Шанхай - Жуджаджао
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Жуджаджао с включен обяд. Градът създаден преди около 1700 г. днес е едно от предградията на огромния мегаполис. Благодарение на търговията с ориз и текстил градът просперира през Средновековието, а последвалият му упадък през модерната епоха става причина историческият му облик да се съхрани до днес. Множеството канали, които пресичат града, както и старите сгради, сред които и пощенска станция от времето на династия Цин, са част от атракциите на града. Връщане в Шанхай. Нощувка.
10 ден Шанхай – Доха
Закуска. Разходка по крайбрежния район The Bund – бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Зоната е отворена за посещение от 2010 г. Свободно време за разходка и шопинг. Трансфер за летището за полет за Доха в 00.20 ч.
11 ден Доха – София
Кацане в Доха в 05.25 ч. Полет за София в 07.00 ч. Кацане в 12.00 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания QATAR AIRWAYS, летищни такси, 8 нощувки - 6 нощувки в хотели 4****, от които 3 - в Пекин, 1 – в Сиан, 2 – в Шанхай и 2 нощувки - в кушет вагон за 4-ма за влака Пекин – Сиан и Сиан - Шанхай, 6 закуски, всички трансфери от/до летището, водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуванe и допълнителните екскурзии.
Цената не включва:
  • факултативните мероприятия при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/: екскурзия с посещение на Великата китайска стена и Олимпийското селище с включен лифт и обяд в местен ресторант - 83 USD, полудневна екскурзия с посещение на Забранения град в Пекин – 56 USD, Кунг Фу шоу в Пекин с включен трансфер – 40 USD, екскурзия в Сиан с посещение на Теракотената армия и включен обяд – 72 USD, Танг шоу в Сиан с включени вечеря и трансфер – 70 USD, обиколка на стария град в Шанхай с градините Ю Юан, храма на Нефритения Буда, Френската концесия с включен обяд – 64 USD, екскурзия до Жуджаджао с включен обяд – 66 USD, Акробатично шоу в Шанхай с включен трансфер – 40 USD.
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие на Групама Застраховане ЕАД – 25 лв., за лица над 65 г. – 50 лв.; за лица над 75 г. – 95 лв.
    единична стая – 498 лв.
    при недостигнат мин. брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур.: доплащане от 85 лв.
    индивидуална туристическа виза: 80 USD + такса за подготовка за издаване на туристическа виза – 30 лв. /заплащат се с основния пакет/
    за настаняване в кушет вагон за 2-ма: подлежи на допълнително препотвърждение за наличност и цена
    бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори по време на допълнителните екскурзии: 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/.
    Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 545 лв.
    Примерни хотели, ползвани по тази програма: The Presidential Beijing Hotel – 4* (www.thepresidentialhotel.com/en/) или подобен в Пекин, Jianguo Hotel – 4* (www.btghotels.com/) или подобен в Сиан, The Bund Riverside Hotel – 4* (www.thebundriversidehotels.com//) или подобен в Шанхай.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с най-малко 6 – месечна валидност след края на пътуването и поне 2 свободни страници за полагане на виза, подробно попълнен формуляр на Консулски отдел на Китай, който се предоставя от Агенцията, актуална дигитална цветна снимка на чисто бял фон, без накити, шапки, с изцяло открито лице и чело (без бретон, очила и др.). Повечето фотостудиа разполагат с актуалните изисквания за снимки за китайски визи. Задължително лично явяване в Посолство на КНР за снемане на биометрични данни. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Китай (не се налага ваксинация).
    Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • влак
    Забележка: Посещението на фабрики и магазини за традиционни китайски изделия, перли, нефрит, копринени центрове, дегустация на чай, са държавна политика, част от туристическите традиции в Китай и са неизменна част от всеки маршрут в страната като задължително посещение, независещо от нашата агенция.
    Начин на плащане: 1-ви депозит – 600 лв., 2 – ри депозит 1000 лв. до 13.03.2020 г., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11581



Powered by webdesign