Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ХОНГ КОНГ с МАКАО – ТАЙВАН – ЮЖНА КОРЕЯ - една мечта от три брилянта - страните на изгряващото слънце!

Екскурзия ХОНГ КОНГ с МАКАО – ТАЙВАН – ЮЖНА КОРЕЯ - една мечта от три брилянта - страните на изгряващото слънце!  - 14 дни / 11 нощувки / 11 закуски / 2 обяда / 1 вечеря
ХОНГ КОНГ с МАКАО – ТАЙВАН – ЮЖНА КОРЕЯ - една мечта от три брилянта - страните на изгряващото слънце!
ХОНГ КОНГ с МАКАО – ТАЙВАН – ЮЖНА КОРЕЯ - една мечта от три брилянта - страните на изгряващото слънце!
ХОНГ КОНГ с МАКАО – ТАЙВАН – ЮЖНА КОРЕЯ - една мечта от три брилянта - страните на изгряващото слънце!
ХОНГ КОНГ с МАКАО – ТАЙВАН – ЮЖНА КОРЕЯ - една мечта от три брилянта - страните на изгряващото слънце!
София – Доха – Хонг Конг – Макао - Тайпе – Природен резерват Йео Лиу – Чиуфен – Шифен - Национален парк Тароко - Сеул – Сувон – Корейската демилитаризирана зона – Доха – София

14 дни / 11 нощувки / 11 закуски / 2 обяда / 1 вечеря
от 5745.00 лв.

 


Програма
1 ден София - Доха
Полет в 13.00 ч. на QATAR AIRWAYS от летище София за Доха. Кацане в 17.40 ч. Следващ полет в 01.55 ч. за Хонг Конг.
2 ден Хонг Конг
Кацане на летището в Хонк Конг в 15.05 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.
3 ден Хонг Конг
Закуска. Начало на туристическата програма с местен екскурзовод. Разходка по крайбрежната алея на звездите при пристанището Виктория. Преминаване покрай търговската част на града Уанчай, за да се достигне до връх Виктория, откъдето се открива невероятна 360-градусова панорама към целия Хонг Конг и Коулун, както и към оживеното пристанище. Традиционен обяд в местен ресторант. Обиколката продължава в района с плаващи ресторанти и рибарски лодки в типичен японски стил, акостирали в едни от най-интересните заливи: Репулс Бей и Дийп Уотър Бей. Посещение на фабрика за бижута в Хонг Конг. Свободно време. Нощувка.
4 ден Хонг Конг – Макао – Хонг Конг
Закуска. Рано сутринта трансфер до пристанището, откъдето с ферибот ще се отправите към Макао. Град, в който съжителстват в хармония културите на Изтока и Запада. Колониалното минало, типичния за Европа архитектурен стил и дългото влияние което Португалия оказва върху жителите на Макао са причина старата част на града да бъде обявена за паметник на световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Днес, освен за тълпите от туристи, градът е притегателна точка за любителите на хазарта от цял свят. Туристическата програма с местен екскурзовод с превод от водача на групата включва: разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао - 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г., посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Обяд в местен ресторант. Връщане в Хонг Конг. Нощувка.
5 ден Хонг Конг – Тайпе
Закуска. Свободно време в Хонг Конг или по желание, придружени от водача на групата, ще имате възможност да се потопите в част от недостъпните за туристи кътчета на Хонг Конг и да се насладите на специалитети и традиционни ястия, като ще имате възможност да опитате прочутия скаридени уонтон, да хапнете телешки нудели и любимите на местните жители кифлички с ананас, както и да изпиете чаша сок от захарна тръстика или характерния за града чай с мляко. В късния следобед - трансфер до летището и полет за Тайпе. Кацане, посрещане от местния партньор и настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Тайпе
Закуска. Начало на туристическата програма в столицата Тайпе, която включва грандиозния мемориал на Чан Кайшъ, който и до днес е обект на преклонение от страна на жителите на тайванската столица. Следващата спирка е Националният музей, в който се съхраняват повече от 700 хил. артефакта и произведения на изкуството, свързани с имперското минало на Китай, някои от които датирани на около 8000 г. След разглеждането на тази безценна съкровищница, съхраняваща богатото културно наследство на Поднебесната Империя, програмата ще продължи с посещение на един от най - известните храмове в града – Лонгшан. Преди турът да завърши, се предвижда и посещение на панорамната площадка на кулата Тайпе 101, която със своята височина от 508 м е една от най - високите сгради в света. Нощувка.
7 ден Тайпе - Природен резерват Йео Лиу – Чиуфен - Шифен
Закуска. Свободно време в Тайпе или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Северен Тайван. Турът предвижда посещение на едно от най – популярните места в северната част на страната - Природния резерват Йео Лиу, известен със своите причудливи скални формирования. Следващата спирка ще отведе групата до Златния водопад - един от най - известните в страната, наречен така заради богатата на мед червеникаво-жълта почва в района. След кратка фото пауза програмата продължава с посещение на живописно разположеното градче Чиуфен. Кацнало на планински склонове, изправени срещу морската шир, селището впечатлява с красивите си гледки и заобикалящата го природа, както и със съхранената си традиционна архитектура, то често служи за декор на множество азиатски филми. Програмата ще завърши с още едно кътче, недокоснато от модерната епоха. Шифен е малко градче, разраснало се около железопътна спирка за търговия с въглища. В наши дни железопътната линия, минаваща през центъра на града, както и десетките пъстри дюкянчета, привличат туристи от цял свят. Връщане в Тайпе. Нощувка.
8 ден Тайпе – Национален парк Тароко
Закуска. Свободно време в Тайпе или по желание и срещу допълнително заплащане - еднодневен тур до природния парк Тароко с включен обяд. Отпътуване с влак към едно от малкото девствени места на острова – Национален парк Тароко. Тук няколко реки са издълбали своят път в околните мраморни и гранитни скали. Чудни ждрела, буйна зеленина и ранни животински видове често се срещат в парка. Особено впечатляващ е каньонът на р. Ливу, която проправя своя път, заобиколена от високи скални брегове, обагрени от разноцветен мрамор. Пътят, минаващ през областта и свързващ източното със западното крайбрежие на Тайван, отвежда до Светилището на вечния извор, построено в чест на загиналите по време на изграждането на пътя. Късно вечерта връщане в Тайпе. Нощувка.
9 ден Тайпе – Сеул
Закуска. Трансфер до летището и полет за Сеул. Кацане в корейската столица и трансфер до хотела. Нощувка. Сеул е столица и най – голям град на република Южна Корея. Населението на столичния район от 25 мил. души го поставя сред най - големите метрополии в света. Освен по брой на своето население, градът заема водещо място сред икономическите центрове на Азия и е седалище на гиганти като Самсунг, Хюндай и LG. Освен модерен мегаполис, Сеул е и град с хилядолетна история. Историците датират началото му преди повече от 4000 г. От XIV в. до днес Сеул е столица на Корея и резиденция на владетелите от династията Чосон. Това е период на просперитет, който оставя ярка следа в развитието на града и има за резултат създаването на някои от неговите най - ценни архитектурни паметници.
10 ден Сеул
Закуска. Начало на автобусна и пешеходна обиколка на столицата Сеул. Акцент на обиколката е дворецът Геонгбок – най - големият от петте дворци, изградени от династията Чосон през XIV в. Той служи като главна резиденция на корейските владетели и днес впечатлява със своите мащаби и изящество. Следва посещение на Нациoналния фолклорен музей на Корея, чиито експонати се съхраняват в землището на двореца. Програмата предвижда преминаване покрай „Синята Къща“ – резиденция на президента на Южна Корея. Денят ще завърши с разходка по живописната улица Инсадонг, която със своите стари сгради, занаятчийски дюкянчета, антиквариати и артисти е запазила духа на отминали времена и с посещение на 236-метровата телевизионна кула на Сеул, издигаща се на хълма Намсан. Групата ще има възможност да се наслади на красивите панорамни гледки към града. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Нощувка.
11 ден Сеул – Сувон
Закуска. Свободно време в Сеул или по желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия с включен обяд до град Сувон. Разположен на около 30 км южно от Сеул, градът е с население от над един милион жители и e често посещаван от туристи, заради могъщата крепост Хвасеон (UNESCO). Програмата предвижда разглеждане на крепостта и свободно време в Сувон. Следва посещение на футуристичния Музей на иновациите, създаден за да проследи историята и да представи бъдещите проекти на корейския гигант в света на електрониката Самсунг. След погледа в бъдещето ще се запознаете с традициите и бита на корейците в едно Корейско етно село. Връщане в Сеул. Нощувка.
12 ден Сеул - Корейска демилитаризирана зона
Закуска. Свободно време в или по желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия с включен обяд до Корейската демилитаризирана зона, която разделя територията на Северна от Южна Корея. Границата на двете държави e най - охраняваната държавна граница в света. Тя е ивица широка около 4 км и дълга над 260 км, която разделя корейския полустров, прекосявайки го от запад на изток. Повече от 1 милион войници все още стоят един срещу друг от двете страни на границата. Въпреки това тя е и важна туристическа атракция, която се посещава от хиляди туристи. Програмата предвижда посещение на парка Имджингак, в който се издигат паметници, посветени на хората, загинали във корейската война, както и на тези, които не са успели да се върнат по родните си домове след сключване на примирието. Обект, който има огромно символно значение за жителите на Южна Корея, е Мостът на свободата, по който хиляди освободени от Северна Корея военопленници се връщат в страната. Задължителна спирка в района е третият инфилтрационен тунел, който севернокорейските войски прокопават по време на Студената война. Дължината на съоръжението е над 1600 м, а целта му е била бързото и неочаквано разполагане на войски отвъд границата. Според предвижданията 30 хил. севернокорейски войници е трябвало да се озоват в тила на врага и в непосредствена близост до Сеул за по- малко от час. Тунелът е открит по случайност в края на 70-те години на XX в. Програмата предвижда и посещение на наблюдателния пункт Дора, откъдето се разкрива гледка към територията на Северна Корея. Връщане в Сеул. Нощувка.
13 ден Сеул - Доха
Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. Начало на полудневен тур в западната част на Сеул. Предвижда се изкачване до панорамната площадка в една от най - високите сгради в Сеул – Билдинг 63, извисяващи се на 250 м. Посещение на аквариума Аква Планет 63, където могат да се видят над 20 хил. морски обитатели от над 400 вида. Популярна атракция тук е водният танц на бивши състезателки по синхронно плуване, заобиколени от различни морски обитатели, включително и акули. Следва круиз по р. Хан. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището. Полет за Доха в 01.25 ч.
14 ден Доха – София
Кацане в Доха в 05.45 ч. и в 07.00 ч. продължаване за София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет за полет София – Доха – Хонг Конг – Сеул – Доха – София на авиокомпания Qatar Airways, летищни такси, самолетен билет с летищни такси за полет Хонг Конг – Тайпе, самолетен билет с летищни такси за полет Тайпе - Сеул, 11 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 3 - в Хонг Конг, 4 – в Тайпе, 4 – в Сеул, 2 обяда, 1 вечеря в местни ресторанти, всички трансфери от/до летището, екскурзиите и посещенията, посочени в програмата, туристическа програма в Хонг Конг, Тайпе, Сеул, посещение на фабрика за бижута в Хонг Конг, посещение на Националния музей в Сеул и изкачване на 236-метровата телевизионна кула, полудневен тур в Сеул до западната част на града с изкачване на панорамна площадка на Билдинг 63, посещение на Аква Планет 63 и круиз по р. Хан, екскурзия до Макао с включен трансфер от/до хотела, ферибот и туристическа програма в Макао, беседа на местни екскурзоводи с превод на български език от водача на групата, всички входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата, водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуванe.
Цената не включва:
  • пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие на Групама Застраховане ЕАД – 30 лв., за лица над 65 г. – 60 лв.; за лица над 75 г. – 90 лв.
    единична стая – 1365 лв.
    при недостигнат мин. брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур. – доплащане от 180 EUR
    бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/.
    Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 450 лв.
    Факултативни екскурзии при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет: екскурзия до Природен резерват Йео Лиу - Чиуфен – Тифен - 100 USD при мин. 10 туристи
    екскурзия до Национален Парк Тароко с включен обяд - 175 USD при мин. 10 туристи
    екскурзия до Сувон с включен обяд - 135 USD при мин. 10 туристи
    екскурзия до Корейска демитилизирана зона с включен обяд – 129 USD при мин. 10 туристи
    Забележка: екскурзиите се придружават от водача на групата, туристическата информация е на български език.
    Примерни хотели, ползвани по тази програма: Metropark Kowloon hotel – 4* (https://hongkonghotel.metroparkhotelkowloon.com/chi/contact.php?channel=contact) или подобен в Хонг Конг, Amba Taipei Songshan Hotel – 4* (https://www.amba-hotels.com/tc/songshan/) или подобен в Тайпе, Tmark Grand Hotel Myeongdong – 4* (https://tmarkgrandhotel.com/en/) или подобен в Сеул.
    Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат мин.брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с най-малко 6 – месечна валидност след края на пътуването. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до страните по маршрута (не се налага ваксинация).
    Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус, ферибот
    Начин на плащане: 1-ви депозит – 1000 лв., 2 – ри депозит 2000 лв. до 17.07.2020 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11616



Powered by webdesign