Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ - приказка на античността!

Екскурзия ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ  - приказка на античността! - 8 дни/ 7 нощувки/  7 закуски/ 7 вечери
ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ  - приказка на античността!
ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ  - приказка на античността!
ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ  - приказка на античността!
ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ  - приказка на античността!
София – Чанаккале - Айвалък – Бергама – Пергамон – Асклепион - Кушадасъ – Приен – Милет – Дидим – Бодрум – Кушадасъ – Хиераполис – Памуккале - Ефес - Троя – Чанаккале – Одрин - София

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери
от 765.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Чанаккале – Айвълък
Отпътуване в 06.00 ч. от София от пл. Ал. Невски за Айвалък. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Пристигане вечерта в един от най - зелените курорти в Турция, сгушен сред маслинови дръвчета край кристалните води на Егейско море. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден Айвалък – Бергама – Пергамон – Асклепион - Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за околностите на град Бергама, където лежат останките на някогашния велик древногръцки град Пергамон - столица на едноименно царство по време на елинистичния период. Той е известен с частично възстановения дворец на император Траян, с Олтара на Зевс, считан за едно от най - святите места за преклоние в античния свят, който през XIX в. е преместен в Берлин, голям античен театър с капацитет от 10 000 места и Атенеумът- една от най - прочутите библиотеки на античността. Разглеждане на Асклепион – светилище посветено на бога лечител Асклепий. Огромната площ на комплекса е била заемана от храм посветен на Асклепий, многобройни бани, библиотека и театър, който се използва и до днес и прочут с отличната си акустика. Продължаване за Кушадасъ – един от най – известните турски курорти. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден Приен – Милет – Дидим - Бодрум
Закуска. Отпътуване за Приен - античен гръцки град, живописно разположен по склоновете на Самсун Да. В древността Приен е бил важно пристанище, чиято площ се простирала на тераси от бреговете на Средиземно море до 380 м надморска височина. Днес Приен се намира далече от морето, но остават множество паметници на гръцката архитектура и изкуство. Посещение на останките на храма на Атина и на античния театър. Продължаване за Милет - древногръцки град в Западна Анатолия, създаден близо до устието на р Меандър. Останките на града напомнят за редица цивилизации, които са живяли по тези места преди гърците. Милет обаче достига своят разцвет през първата половина на VI в. пр. Хр., когато е считан за един от най - богатите в цяла Йонийска Гърция. Днес интерес представлявят останките от класическия период, включващи античен театър, храмове и така наречената Йонийска Стоа. Следваща спирка в Дидим или древният град Дидима. Посещение на храма на Аполон. Настаняване в хотел в курорта Бодрум - красив пристанищен град в Егейския район на Турция, посещаван от множество туристи заради античното си минало, когато е бил известен под името Халикарнас, както и заради природните си дадености. Вечеря. Нощувка.
4 ден Бодрум – Кушадасъ
Закуска. Посещение на крепостта Свети Петър, строена от кръстоносците през XV в. и на храма на Мавзол, считан за едно от седемте чудеса на Античния Свят, известен и като Халикарнаския мавзолей. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Кушадасъ – Хиераполис – Памуккале - Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за Хиераполис – древен гръцки град известен още в античността с топлите си извори и големите терми създадено в града още през II в. пр.хр. Водите на града са се използвали и за боядисване на вълна, което в последствие спомага за развитието на града и налагането му, като важен търговски център в района. Забогатяването на жителите на полиса пък води до създаването на редица впечатляващи обществени сгради, чийто останки могат да се видят и днес. Тук ще посетим и ослепително белите травертинови каскади на Памуккале, които природата е изваяла с майсторска ръка. Връщане в хотела в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
6 ден Кушадасъ - Ефес – Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за Ефес, най – добре запазеният гръцки полис на територията на западна Анатолия, където интерес представляват многобройните паметници на античната архитектура, като сред тях изпъкват отлично запазената фасада на Ефеската библиотека, Театърът, гробницата на Св. Йоан и др. Тук може да се види и каменната колона, която е останала като единствен печален спомен за опожарения от Херострат храм на Артемида, някога считан за едно от седемте чудеса на античния свят. Спирка на дома на Дева Мария и базиликата Св. Йоан. Посещение на археологическия музей на Ефес, храма на Артемида, джамията Иса бей, гроба на Св. Йоан. Връщане в хотела в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
7 ден Троя - Чанаккале
Закуска. Отпътуване за легендарната Троя, чието величие и гибел са възпяти от Омир. Пристигане и посещение на археологическия комплекс на Троя. Продължаване за Чанаккале. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
8 ден Одрин - София
Закуска. Отпътуване за България. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Попътна спирка за кратка почивка и разходка в Одрин. Пристигане в София вечерта.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, фериботни такси за преминаване на Дарданелите, 7 нощувки със закуски, от които 1 – в Айвълък в хотел 3***/4****, 4 – в Кушадасъ в хотел 4****, 1 - в Бодрум в хотел 4****, 1 – в Чанаккале в хотел 4****, 7 вечери, медицинска застраховка за туристи до 65 г. с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД, туристическа програма на български език, местни екскурзоводи, водач-преводач от агенцията.
Цената не включва:
  • входни такси на посещаваните туристически обекти /заплащат се на място в турски лири/, бакшиши за шофьори и екскурзоводи.
Други:
    Информация за музейните такси /задължително се заплащат в турски лири/: Асклепион – 35.00 TL, Хиераполис – 60.00 TL, Ефес – 72.00 TL, Музей в Ефес – 18.00 ТL, Къща на Дева Мария – 45 ТL, Бодрум – Крепост Св. Мартин – 20.00 ТL, Мавзолей – 14.00 ТL, Дидим – вход за храма на Аполон – 10.00 TRL, Троя – 42.00 TL, Милет – 15.00 TL, Пергам - 10.00 TL, Памуккале – 50.00 TL.
    Доплащане за: единична стая – 265 лв.
    медицинска застраховка за туристи над 65 г. – 10 лв., над 75 г. – 30 лв.
    за недостигнат мин.брой от 40 туристи, но не по-малко от 30 туристи – 75 лв.
    Намаление за: дете с 2-ма върастни на допълнително легло – 150 лв.
    3-ти възрастен на допълнително легло – 35 лв.
    Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
    Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на прибиране в България, лична карта. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Турция.
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    Забележка: екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност, заради пешеходните обиколки по маршрута!
    Използвани транспортни средства по програмата: автобус, ферибот


Оферта № Е11622



Powered by webdesign