Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие! 7 – дневна ваканционна програма с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!

Екскурзия ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие!
7 – дневна ваканционна програма
с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!
 - 7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 5 вечери
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие!
7 – дневна ваканционна програма
с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие!
7 – дневна ваканционна програма
с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие!
7 – дневна ваканционна програма
с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!
ЧЕРНА ГОРА и Будванска ривиера – Магнетизмът на Адриатическото крайбрежие!
7 – дневна ваканционна програма
с възможност за посещение на Дубровник! Настаняване в хотел 3* в Златибор и 4* в Будва!
София – Ниш – Златибор - Подгорица – Будванска ривиера – Котор - Дубровник – Остров Свети Стефан - София

7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 5 вечери
от 645.00 лв.

 


    Красотата, създадена от природата и ценностите, оставени след хората не могат да се изразят с думи. Тяхното съвършенство съответства изцяло на несъвършенството на думите. В случаи като този, за които човек може да се надява, това означава само едно – трябва да се изживее лично!

    Каквото и да очаквате от вашата ваканция или почивка, със сигурност ще го намерите в Черна Гора. Ако искате да бъдете свидетели, то задължително трябва да сте там. Добре дошли в страната на природното съвършенство!

Програма
1 ден София – Ниш - Златибор
Отпътуване от София в 08.00 ч. от пл. “Св. Ал. Невски” по маршрут София – Калотина – Ниш. Разходка в Ниш, разположен на р. Нишава и на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните древният град Наисус, остава в историята като родното място на Константин Велики. Разходка из главния площад Освобожденя. Възможност да се разходите из избите на Винарна Малча, в които са вплетени повече от 110 години и историята на поколения винари. Ще посетите четирите тематично изградени изби на винарната, за да запознаете с четири напълно различни технологии за производство на вино, използвани през различни епохи – Римска епоха, Средновековие, Сръбска изба от XIX в. и Модерна изба. Разбира се опознаването на производствените процеси е свързано и с дегустацията на 1 чаша хубаво вино. Продължаване в посока Крушевац – Кралево – Чачак. Пристигане в следобедните часове и настаняване в хотел в района на високопланиския курорт Златибор в Западна Сърбия, естествен оазис на 650 метра надморското равнище, с мек и лековит климат и над 250 слънчеви дни в годината. Природата в Златибор е щедра и благодатна с много поляни, пасища и горски масиви с борове, ела и смърч, а красивите пейзажи са в изобилие. Разходка из центъра на курорта. Нощувка.
2 ден Подгорица - Будва
Закуска. Отпътуване през Подгорица за Будванска Ривиера. Спирка и фотопауза на каньона на река Морача, Шкодренското езеро. Пристигане в Будва - едно от най-старите селища в Европа. Разходка из Старата част – Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица. Настаняване в хотел на Будванска Ривиера. Вечеря. Нощувка.
3 ден Будванска Ривиера - Котор
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Котор (UNESCO), която включва пешеходна обиколка на Стария град - църквата Св. Николай Чудотворец, Св. Мария, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула. По желание разходка с лодка из Которския залив. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.
4 ден Будванска Ривиера – рафтинг по река Тара
Закуска. Свободно време за плаж и разходка или по желание рафтинг по р. Тара. Вечеря. Нощувка.
5 ден Будванска Ривиера - Дубровник
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Дубровник. Рано сутринта отпътуване за Перлата на Хърватската ривиера, прекосявайки живописния Которски залив с фериботната връзка Лепетане – Каменари. Начало на пешеходната обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод, включваща църквите Свети Спас и Свети Влах – светецът - защитник на града, паметникът Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезуитската църква Свети Игнасиус. Свободно време до 16.30 ч. Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.
6 ден Будванска Ривиера – манастира Острог
Закуска. Свободно време за плаж и разходка или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Острог – eдин от най-посещаваните в Европа, изграден в скала на 900 м надморска височина, място за изцеление на хиляди миряни, известен с белите си кули, както и с многобройните си чудеса, за които ще научите от вашия екскурзовод. Вечеря. Нощувка.
7 ден Будва – остров Свети Стефан - София
Закуска. Отпътуване за България с попътна спирка и фотопауза на остров Свети Стефан, следваща на Шкодренското езеро и на каньона на река Морача. Пристигане в София около полунощ.



Дата на

тръгване

Хотел/

категория

Възрастен в двойна стая

Доплащане за

Единична стая

Намаление за 3 – ти възрастен

Намаление за 1 – во дете 2-12 г. с двама възрастни

Намаление за 2 – ро дете 2-12 г. с двама възрастни

   03.09.

Хотел 3* в Златибор, хотел 4* в Будва

645 лв.

185 лв.

45 лв.

155 лв.

235 лв.





Цената включва:
  • транспорт с автобус, 6 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели, от които 1 – в Златибор в хотел 3***, 5 – в Будва в хотел 4****, водач от агенцията, посещение на Ниш с посещение на винарна Малча, посещение на Будва, спирка на остров Св. Стефан, каньона на р. Морача и Шкодренското езеро, градска такса (с изключение на х-л Словенска Плажа 2.50 EUR на турист на ден, за деца до 11.99 г. безплатно – заплаща се на рецепция), мед. застраховка с покритие 5000 EUR, водач от агенцията по време на цялото пътуване
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма и разходката с корабче из Которския залив – ~12-15 EUR в зависимост от броя на желаещите.
Други:
    Допълнителни екскурзии, провеждащи се при мин. 15 туристи, заявяват се и се заплащат на място: екскурзия до Дубровник – 47 EUR /цената включва транспорт, местен екскурзовод за обиколката на Дубровник, чек пойнт, фериботни такси Лепетане – Каменари, входните музейни такси се заплащат отделно и на място, екскурзия до Котор – 15 EUR /цената включва транспорт, входна такса за старата част на Котор, входните музейни такси и разходката с корабче из Которския залив се заплащат отделно и на място, екскурзия до манастира Острог – 25 EUR /цената включва транспорт, придружаващ водач, входна такса за манастира/, рафтинг по р. Тара – ~ 80 EUR (цената включва трансфер, специална екипировка, инструктор, не се изисква минимален брой).
    Парична единица на Черна гора: EUR
    Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.5 HRK)
    Мин. бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 20 дни преди началната дата.
    Примерни хотели по програмата: в Будва - хотел Kangaroo (www.kangaroo.co.me) и хотел Slovenska Plasa – настаняване в стаи 4**** (https://www.hgbudvanskarivijera.com/index.php/en/)
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Използвани транспортни средства по програмата: автобус
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11673



Powered by webdesign