Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ГЕРМАНИЯ – Берлин, Лайпциг и романтичния път на Бавария! Комбинирана екскурзия самолет и автобус!

Екскурзия ГЕРМАНИЯ – Берлин, Лайпциг и романтичния път на Бавария! Комбинирана екскурзия самолет и автобус!  - 7 дни/ 6 нощувки/6 закуски
ГЕРМАНИЯ – Берлин, Лайпциг и романтичния път на Бавария! Комбинирана екскурзия самолет и автобус!
ГЕРМАНИЯ – Берлин, Лайпциг и романтичния път на Бавария! Комбинирана екскурзия самолет и автобус!
ГЕРМАНИЯ – Берлин, Лайпциг и романтичния път на Бавария! Комбинирана екскурзия самолет и автобус!
ГЕРМАНИЯ – Берлин, Лайпциг и романтичния път на Бавария! Комбинирана екскурзия самолет и автобус!
София – Берлин – Потсдам – Лайпциг – Кобург - Бамберг – Вюрцбург – Ротенбург на Таубер – Динкелсбюл – Ландсхут – Замъка Херенхимзее – Блед – Кран - София

7 дни/ 6 нощувки/6 закуски
от 1025.00 лв.

 


    Комбинирана екскурзия самолет и автобус!
Програма
1 ден София – Берлин
Среща на летище София и полет на BULGARIA AIR за Берлин в 06.00 ч. Кацане в 07.10 ч. и начало на туристическата програма в града. Въпреки сравнително кратката си история, градът израства и се налага като столица на кралство Прусия, а след 1871 г. и като столица на обединена Германия. Берлин има бурна и турбулентна история, което личи от множеството културно-исторически паметници, запазени или възстановени след войната. Той е една пъстра културна сцена, множество музеи, ценни паметници на архитектурата, гастрономически наслади и оживен нощен живот, които привличат в града туристи от цял свят. Това е градът на вече несъществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата. Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт и Александерплац. По желание посещение на известния Пергамонмузеум. Свободно време за разходка и обяд. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Берлин – Потсдам – Лайпциг
Закуска. Отпътуване за Потсдам - лятната резиденция на владетелите от династията Хоенцолерн и туристическа програма в града, която включва сградата на Старото Кметство и Университета, Бранденбургската врата и църквата Св. Николай. Обиколката продължава с посещение на Сансуси. Дворецът, известен като един от най - изящните в Германия, е творение на Георг фон Кнобелсдорф и е построен по заповед на Фридрих Велики. След построяването си той бързо придобива славата на един от най - красивите и пищни дворци в Европа. Любимо място за отдих на великия пруски владетел, Сан Суси е посещаван от някой от най - бележитите личности на века. Фридрих обичал да беседва с приятеля си Волтер, разхождайки се в градините на двореца. Продължаване за Лайпциг - значим център на немското изкуство и култура, модерни постройки, смесени с исторически сгради, известен със своите галерии, музеи, забележителности и атракции. Обиколката включва църквата Св. Николай, главния площад, сградата на старото Кметство, църквата Св. Тома, в която капелмайстор е бил самият Йохан Себастиан Бах и в която днес се намират тленните му останки. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Лайпциг – Кобург - Бамберг
Закуска. Отпътуване за Кобург - град, който от XV в. е резиденция на влиятелния аристократичен род Кобург. Благодарение на династични бракове през XIX в. представители на рода достигат до кралските дворове на редица европейски държави, като ярък пример за това е бракът на принц Алберт и кралица Виктория. Замогването на рода оказва влияние и върху развитието на града, който се превръща в популярно място сред владетелските семейства на Европа. Именно в Кобург за пръв път се срещат кралица Виктория и император Франц Йосиф. Днес сред забележителностите на града са резиденцията на рода Кобург, издържана във викториански стил, църквата Свети Мориц, сградата на Кметстовото и др. Впечатляващ е и издигащият се над градчето средновековен замък – Весте Кобург. Продължаване за Бамберг с попътна спирка в църквата Четиринадесетте светий, построена от Балтазар Нойман, считана за един от най-големите му шедьоври. Изградена на върха на хълм, издигащ се над водите на р. Майн, църквата се нарежда сред най - красивите в Германия. Пристигане в Бамберг (UNESCO). Разходка в живописното градче, разположено на 7 хълма, между които се извива р. Регниц. Забележителна архитектура, красиви гледки и запомняща се атмосфера са характерни за Бамберг, а когато всичко това се комбинира с една от най - хубавите бири в света, са на лице всички условия за едно незабравимо изживяване. Настаняване в хотел в района на Бамберг.
4 ден Бамберг – Вюрцбург – Бамберг
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Вюрцбург. Приказен град, живописно разположен на бреговете на р. Майн. Градът е столица на епископите от династията Шонборн, които през вековете изграждат величествени дворци и църкви. Впечатление правят крепостта Мариенберг и Катедралата на града. За разлика от повечето градове във Франкония, които са прочути с бирата си, Вюрцбург е известен винарски център, в който се произвежда прочутото вино ризлинг. Програмата предвижда разходка в центъра на града и свободно време за посещение на Новата резиденция на владетелите (UNESCO) - един от бароковите шедьоври на Балтазар Нойман, считан за един от най - красивите дворци в Германия. Връщане в Бамберг. Нощувка.
5 ден Бамберг – Ротенбург об дер Таубер – Динкелсбюл – Ландсхут – Динкелсбюл – Ландсхут
Закуска. Отпътуване за прекрасния град Ротенбург на р. Таубер - един от малкото градове, които са се запазили от разрушенията на войната и са съхранили автентичния си средновековен облик. Каменни крепостни стени, внушителна сграда на Кметството, калдъръмени улички, пъстри средновековни къщи, заведения и бирарии предлагащи най -различни вкусотии. Ротенбург е прекрасно място, което остава в сърцата на посетилите. Продължаване за Динкелсбюл – живописно градче, което също е подминато от разрухата на Втората световна война. Крепостни стени все още опасват града, а архитектурата му връща назад във времето до далечния ХV в. В късния следобед отпътуване за Ландсхут. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Херенхимзее – Блед – Кран
Закуска. Отпътуване за езерото Химзее, трето по големина в Германия, където ще се посети една от перлите на Бавария - замъка на Лудвиг II, Херенхимзее. Той е резултат от възхищението, което владетелят изпитва при посещението си в двореца Версай. Херенхимзее има 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за най - известния в Словения курорт Блед – перлата на Алпийския регион заедно с изумрудено зеленото езеро. Разглеждане на средновековния замък Блед /XI в./, разположен на скала, надвесила се над езерото. Настаняване в хотел в селището Кран. Нощувка.
7 ден Кран – София
Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет София – Берлин на BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой регистриран багаж, който да не надвишава 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 6 нощувки със закуски, от които 1 - в Берлин в хотел 4****, 1 - в Лайпциг в хотел 4****, 2 - в района на Бамберг в хотел 3***, 1 - в Ландсхут в хотел 3***, 1 - в Кран в хотел 3***, туристическа програма в Берлин, Потсдам, Лайпциг, Кобург, Бамберг, Ротенбург об дер Таубер и Динкелсбюл, посещение на замъка Херенхимзее, църквата Четиринадесетте светии и замъка Блед, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входни такси за посещаваните музеи и замъци, разходи от личен характер, бакшиши за шофьори и екскурзоводи, билет за корабчето по езерото Химзее.
Други:
    Доплащане за: единична стая – 255 лв.
    медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR – 8 лв., над 65 г. – 16 лв., над 75 г. – 32 лв.
    еднодневната екскурзия до Вюрцбург – 55 лв. при мин. 20 туристи – изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет /цената включва транспорт, туристическа програма на български език, входните такси се заплащат отделно и на място/
    при недостигнат мин. брой от 25 туристи и при записани не по – малко от 20 тур. – 75 лв. /заплаща се с основния пакет/
    градска такса в хотелите – ~1.5 - 2 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията на хотела/.
    Намаление за: 3 – ти възрастен на допълнително легло – 65 лв.
    дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 135 лв.
    Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат мин.брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
    Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
    Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
    Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11785



Powered by webdesign