Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ФРАНЦИЯ – посещение на Андора и разходка из Югозападна Франция /Аквитания/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза! Нова дата: 07.08.! Изчерпани места за 31.07.

Екскурзия ФРАНЦИЯ – посещение на Андора и разходка из Югозападна Франция /Аквитания/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза! Нова дата: 07.08.! Изчерпани места за 31.07.  - 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски
ФРАНЦИЯ – посещение на Андора и разходка из Югозападна Франция /Аквитания/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза! Нова дата: 07.08.! Изчерпани места за 31.07.
ФРАНЦИЯ – посещение на Андора и разходка из Югозападна Франция /Аквитания/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза! Нова дата: 07.08.! Изчерпани места за 31.07.
София – Барселона – Андора ла Веля – По – Лурд – Биариц – Аркахон - Бордо – Ла Рошел – Коняк - Бордо – Нерак – Ажен – Тулуза – Барселона – София

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски
от 1745.00 лв.

 



    Не толкова познатата ви част на Франция крие в себе си много изненади от различен характер:
    гало-романско и средновековно историческо наследство, съчетано със съвременност.
    Тук ще опитате едно от най - хубавите вина „Бордо“
    и ще похапнете прекрасно козе сирене, ще дегустирате коняк в едноименното градче,
    ще се насладите на морски дарове,
    ще се качите на най - голямата дюна, ще преминете през китни селца и живописни райони,
    повлияни от културата на баските и французите, ще отделим място
    и на духовното в поклонническия Лурд и всеки ще намери по нещо за себе си.
    Тръгваме, елате с нас...

    ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА за дата 31.07.2021 г.!
    Свободни места за дата 07.08.2021 г.!

Програма
1 ден София - Барселона
Директен полет София – Барселона в 18.15 ч. Кацане на летище Ел Прат в 20.15 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Барселона – Андора ла Веля - По
Закуска. Отпътуване към малката държава Андора, разположена на средна надморска височина от 2000 м, скътана в пазвите на Пиринеите, предлагаща прекрасни гледки към заобикалящите я върхове. Спирка в столицата Андора ла Веля с възможност за пазаруване в безмитната зона или за посещение на галерии и музеи, свързани с историята и културата на страната, а за гастрономите – възможност да опитат местни специалитети с високо качество. Продължаваме по северния склон на планината към френският град По - родния град на Хенри IV. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден По – Лурд - Биариц
Закуска. Туристическа програма в По: замъка на По от епохата на Средновековието, разходка из парковете и живописните улици на града. Продължаваме към поклонническия Лурд. Тук ще посети една от най - големите забележителности на Франция - пещерата Месабиел със статуята на Дева Мария. Отпътуване за Биариц – един от най - известните балнеоложки курорти на атлантическото крайбрежие на Франция. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Биариц – Аркахон - Бордо
Закуска. Туристическа програма в Биариц. Разходка по крайбрежния булевард, който е с около 6-километрова плажна ивица. Забележителност е фарът - символ на града, рибарското пристанище, луксозните хотели, музеи и галерии. Следващата спирка за фотопауза е на най - голямата дюна в Европа с височина 100 м /дюната Пила/, която се намира в близост до живописното селище Аркахон, в което се предвижда време за кратка разходка и кафе пауза. Продължаваме към Бордо. Настаняване в хотел в Бордо. Нощувка.
5 ден Бордо
Закуска. Този ден е посветен на столицата на Аквитания. Бордо е пристанище, разположено на естуара на р. Гарона, културен и университетски център с архитектурни паметници, превърнали го в част от световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. Туристическата обиколка започва от модернистичния музей на виното /спирка за снимка /, продължаваме с Катедралата Сент Андре, сградата на театъра, стария квартал Св.Петър. В свободното време можете да се разходите по десния бряг на Гарона или в някой от многобройните паркове, които са неразделна част от туристическата обиколка, както и да опитате някои от многобройните специалитети на града и региона, като например започнете с плато от морски дарове, агнешко с боб или агнешко с трюфели, полети обилно с вино, а за десерт – канелите или захаросани лешници. Нощувка.
6 ден Бордо – Ла Рошел – Коняк – Бордо
Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия. В този ден ви предлагаме еднодневна екскурзия до Ла Рошел, който е разположен на 2 часа северозападно от Бордо. Ла Рошел е старо рибарско и търговско селище от XII век, разположено на Атлантика. Градът е интересна смесица между Средновековие и Ренесанс, с улици, покрити с арки от XVIII век, разходката по които е истинско удоволствие. Втората спирка в този ден е селището Коняк, което неминуемо свързваме с едноименната напитка, добила популярност в целия свят. Разходката по тесните живописни улици ще ни пренесе в типичната френска провинция. Тук можете да опитате и да си закупите от кехлибарената течност в многобройните специализирани магазини. Връщане в Бордо. Нощувка.
7 ден Бордо – Нерак – Ажен – Тулуза
Закуска. Довиждане, Бордо! Първа спирка по маршрута в живописното градче Нерак със средновековния замък, в който Арни IV прекарва летата си. Продължаване за Ажен, разположен на р. Гарона, един от най - известните винарски центрове в района, предлагащ много исторически и съвременни забележителности, сред които Доминиканският манастир Нотр-Дам-де-Жакобен от XIII век. В Ажен има голям Музей на художествените изкуства, в който е изложена богата колекция на Гоя. Свободно време и отпътуване за Тулуза – космополитен град, съчетал вкуса на отминалите векове и авантюризма на бъдещето. Град с характерен културен чар, доказани качества в гастрономията, изкуството, архитектурата и градския дизайн. Тулуза е богата на множество исторически, архитектурни и религиозни съкровища. Сред тях са Базиликата и площад Капитол, около които са разположени културните институции на града: Народният театър, сградата на Операта и симфоничният оркестър, площад Кръстът на Тулуза. Тук разходката по Канал дю Миди може да се прави почти целогодишно. Освен че свързва Тулуза със Средиземно море, този канал е и в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Нощувка.
8 ден Тулуза - Барселона
Закуска. Трансфер до летище Ел Прат в Барселона за полет до София в 21.05 ч. Кацане на аерогара София в 00.55 ч. +1.




Цената включва:
  • самолетен билет директен полет, летищни такси, 1 брой регистриран багаж до 20 кг, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Барселона/околности, 1 – в По, 1 – в района на Биариц, 3 – в Бордо, 1 – в Тулуза, туристическа програма: спирка в Андора ла Веля, посещение на град По и град Лурд, разходка в Биариц и в Аркахон, обиколка на Бордо и Тулуза, спирка на дюната Пила и за разходка в Нерак и Ажен, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, градска такса в хотелите – от 0.75 ЕUR-2.00 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/, PCR тест при излизане или влизане в България, Франция и Испания в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
    Доплащане за: единична стая – 525 лв.
    медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR – 8.00 лв., за лица над 65 г. – 16.00 лв., над 75 г. – 32.00 лв.
    при недостигнат мин.брой от 25 туристи и при записани не по – малко от 20 тур. – 115 лв.
    Допълнителни екскурзии
    /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет: eднодневна екскурзия до Ла Рошел и Коняк – 55 EUR при мин. 15 туристи /цената включва транспорт и водач, входните такси се заплащат отделно и на място/.
    Намаление за: дете до 18 год. с един възрастен в стая – 100 лв.
    Забележка: настаняването в тройни стаи подлежи на допълнително препотвърждение.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания и Франция.
    Начин на плащане: депозит - 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
    Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв
    Полетно разписание на BULGARIA AIR: Полет FB 477 18:15 София (SOF) - 20:15 Барселона (BCN)
    Полет FB 478 21:05 Барселона (BCN) - 00:55+1 София (SOF)
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11807



Powered by webdesign