Дестинации
Албания Грузия Гърция Доминиканска република Исландия Испания Италия Мексико Словения Тайланд Узбекистан Франция Шри Ланка

ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на български език! Имаме жена за комбинация!

Екскурзия ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация! - 7 дни/ 6 нощувки / 6 закуски/ 1 вечеря
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
София – Истанбул – Тбилиси – Ананури - Казбеги – Гергети - Гудаури - Мцхета – манастир Джвари - Гори – Уплисцикхе – Тбилиси – Греми – Цинандали - Телави - Бодбе - Сигнаги - Тбилиси - Истанбул - София

7 дни/ 6 нощувки / 6 закуски/ 1 вечеря
от 1895.00 лв.

 
 
ДАТА ЦЕНА
19.09.2021 1895.00 лв.


Програма
1 ден София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.55 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.10 ч. Кацане в Тбилиси в 16.30 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Тбилиси
Закуска. Начало на панорамна обиколка на грузинската столица. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес градът е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израснала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.
3 ден Тбилиси – Ананури - църквата Св.Троица /Казбеги/ - Гергети – Гудаури /разст. 220 км/
Закуска. Отпътуване в посока Ананури и спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създаден още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости е бил един от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Най-високата точка по пътя е на 2395 м надморска височина при преминаване на прохода, където могат да се направят няколко спирки, за да се опита минерална вода, да се наблюдават заснежените върхове на красивите планини и водопади. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание и срещу допълнително заплащане отпътуване с високопроходими автомобили 4 x 4 WD Jeeps към прочутата църква Св. Троица, по – известна като Гергети от името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в., макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщия връх Казбек глетчер /5047 м/. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Гудаури – Мцхета – манастир Джвари - Гори – Уплисцикхе Тбилиси /разст. 280 км/
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Ще бъде посетен и манастирът Джвари (UNESCO), едно от най-старите християнски светилища в Грузия. Датиран още от VI в., той е едно от най-почитаните места в цял Кавказ. Увековечен е в множество текстове и литературни произведения, включително и в творбата на Михаил Лермонтов „Мцири“. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, отпътуване за столицата Тбилиси. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Тбилиси – Греми – Цинандали - музей Чавчавадзе – Телави/разст. 150 км/
Закуска. Отпътуване към Греми. Крепостта (UNESCO), стъпила на скала на бреговете на р. Инцоба, е един от най-важните паметници на средновековната архитектура в Грузия. Продължаване към Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. По желание и срещу допълнително заплащане е възможна дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район. Продължаване към Телави - град, разположен в изненадващо красив район заради древните храмове, манастири, живописни реки и долини, където кехлибарено грозде расте под топлите лъчи на слънцето. Обиколката включва посещение на крепостта Батонис Цикхе, конната статуя на Еракли II и най – старото дърво в Грузия. Настаняване в хотел в района на Телави. Нощувка.
6 ден Телави – манастирът Бодбе – Сигнаги – Тбилиси/разст. 170 км/
Закуска. Отпътуване от Телави. Програмата този ден започва с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Тбилиси – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за Истанбул в 10.30 ч. Кацане в 12.05 ч. Следващ полет за София в 13.30 ч. Кацане на аерогара София в 14.50 ч.
Цената включва:
 • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES, летищни такси /199 EUR към дата 19.12.2020 г./, с включен 1 бр. основен багаж до 30 кг, 6 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 4 - в Тбилиси, 1 - в Гудаури, 1 – в Телави, 1 вечеря, трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус/, туристическа програма, местен екскурзовод на английски/руски език с превод от водача на групата, всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата, всички екскурзии и посещения, включени в програмата, изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси, една бутилка вода на ден, водач-преводач от агенцията.
Цената не включва:
 • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
  Доплащане за: единична стая - 475 лв.
  пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети - 15 EUR /заплаща с основния пакет/
  вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси - 25 EUR /заплаща се с основния пакет/
  дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район - 10 EUR /заплаща се с основния пакет/
  медицинска застраховка с премия 10 000 EUR и Ковид покритие - 10.00 лв., за лица над 65 г. – 15.00 лв., над 70 г. – 20.00 лв.
  при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. - 95 лв.
  бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 25 EUR /заплащат се с основния пакет
  Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел Citadines City Center Tbilisi - 4* (https://www.citadines.com/georgia/tbilisi/citadines-city-centre-tbilisi/index.html?utm_source=google&utm_medium=gmb&utm_campaign=CitadinesCityCentreTbilisi, Citrus Hotel 4**** https://www.hotelcitrus.ge/ge/ или подобен в Тбилиси, хотел Marco Polo 4* (https://marcopolo.ge/) или подобен в Гудаури, хотел Chateau Mere – 4* (https://mere.ge/) или подобен в Тeлави.
  Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 BGL = 2.05 GEL
  Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
  Записване: без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 50 дни преди датата на отпътуване!
  Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
  Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.


Оферта № Е11853Powered by webdesign