Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на български език! Имаме жена за комбинация!

Екскурзия ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация! - 7 дни/ 6 нощувки / 6 закуски/ 1 вечеря
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
ГРУЗИЯ - древна и красива в полите на величествения 
Кавказ! Обиколна програма малка група с екскурзовод на 
български език! Имаме жена за комбинация!
София – Истанбул – Тбилиси – Ананури - Казбеги – Гергети - Гудаури - Мцхета – манастир Джвари - Гори – Уплисцикхе – Тбилиси – Греми – Цинандали - Телави - Бодбе - Сигнаги - Тбилиси - Истанбул - София

7 дни/ 6 нощувки / 6 закуски/ 1 вечеря
от 1895.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.55 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.10 ч. Кацане в Тбилиси в 16.30 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Тбилиси
Закуска. Начало на панорамна обиколка на грузинската столица. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес градът е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израснала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.
3 ден Тбилиси – Ананури - църквата Св.Троица /Казбеги/ - Гергети – Гудаури /разст. 220 км/
Закуска. Отпътуване в посока Ананури и спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създаден още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости е бил един от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Най-високата точка по пътя е на 2395 м надморска височина при преминаване на прохода, където могат да се направят няколко спирки, за да се опита минерална вода, да се наблюдават заснежените върхове на красивите планини и водопади. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание и срещу допълнително заплащане отпътуване с високопроходими автомобили 4 x 4 WD Jeeps към прочутата църква Св. Троица, по – известна като Гергети от името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в., макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщия връх Казбек глетчер /5047 м/. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Гудаури – Мцхета – манастир Джвари - Гори – Уплисцикхе Тбилиси /разст. 280 км/
Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Ще бъде посетен и манастирът Джвари (UNESCO), едно от най-старите християнски светилища в Грузия. Датиран още от VI в., той е едно от най-почитаните места в цял Кавказ. Увековечен е в множество текстове и литературни произведения, включително и в творбата на Михаил Лермонтов „Мцири“. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, отпътуване за столицата Тбилиси. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Тбилиси – Греми – Цинандали - музей Чавчавадзе – Телави/разст. 150 км/
Закуска. Отпътуване към Греми. Крепостта (UNESCO), стъпила на скала на бреговете на р. Инцоба, е един от най-важните паметници на средновековната архитектура в Грузия. Продължаване към Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. По желание и срещу допълнително заплащане е възможна дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район. Продължаване към Телави - град, разположен в изненадващо красив район заради древните храмове, манастири, живописни реки и долини, където кехлибарено грозде расте под топлите лъчи на слънцето. Обиколката включва посещение на крепостта Батонис Цикхе, конната статуя на Еракли II и най – старото дърво в Грузия. Настаняване в хотел в района на Телави. Нощувка.
6 ден Телави – манастирът Бодбе – Сигнаги – Тбилиси/разст. 170 км/
Закуска. Отпътуване от Телави. Програмата този ден започва с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Тбилиси – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за Истанбул в 10.30 ч. Кацане в 12.05 ч. Следващ полет за София в 13.30 ч. Кацане на аерогара София в 14.50 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES, летищни такси /199 EUR към дата 19.12.2020 г./, с включен 1 бр. основен багаж до 30 кг, 6 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 4 - в Тбилиси, 1 - в Гудаури, 1 – в Телави, 1 вечеря, трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус/, туристическа програма, местен екскурзовод на английски/руски език с превод от водача на групата, всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата, всички екскурзии и посещения, включени в програмата, изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси, една бутилка вода на ден, водач-преводач от агенцията.
Цената не включва:
  • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
    Доплащане за: единична стая - 475 лв.
    пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети - 15 EUR /заплаща с основния пакет/
    вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси - 25 EUR /заплаща се с основния пакет/
    дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район - 10 EUR /заплаща се с основния пакет/
    медицинска застраховка с премия 10 000 EUR и Ковид покритие - 10.00 лв., за лица над 65 г. – 15.00 лв., над 70 г. – 20.00 лв.
    при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. - 95 лв.
    бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 25 EUR /заплащат се с основния пакет
    Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел Citadines City Center Tbilisi - 4* (https://www.citadines.com/georgia/tbilisi/citadines-city-centre-tbilisi/index.html?utm_source=google&utm_medium=gmb&utm_campaign=CitadinesCityCentreTbilisi, Citrus Hotel 4**** https://www.hotelcitrus.ge/ge/ или подобен в Тбилиси, хотел Marco Polo 4* (https://marcopolo.ge/) или подобен в Гудаури, хотел Chateau Mere – 4* (https://mere.ge/) или подобен в Тeлави.
    Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 BGL = 2.05 GEL
    Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
    Записване: без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 50 дни преди датата на отпътуване!
    Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.


Оферта № Е11853



Powered by webdesign