Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите КОРСИКА И САРДИНИЯ – френска изисканост и италианска пъстрота! Имаме жена за комбинация!

Екскурзия ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите КОРСИКА И САРДИНИЯ – френска 
изисканост и италианска пъстрота! Имаме жена за комбинация! - 8 дни /  6 нощувки със закуски в хотели / 1 нощувка в 
каюта на ферибот 
Eкскурзия със самолет, автобус и ферибот
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите КОРСИКА И САРДИНИЯ – френска 
изисканост и италианска пъстрота! Имаме жена за комбинация!
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите КОРСИКА И САРДИНИЯ – френска 
изисканост и италианска пъстрота! Имаме жена за комбинация!
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите КОРСИКА И САРДИНИЯ – френска 
изисканост и италианска пъстрота! Имаме жена за комбинация!
София - Болоня - Ливорно - /ферибот/ - Бастия - Калви - Аячо - Проприано - Порто Векио - Бонифачо - /ферибот/ - Санта Тереза Галура – Олбия – Сасари - Алгеро - Коста Смералда - Палау - Порто Черво - Порто Ротондо - Голфо Аранчи – /ферибот/ - Ливорно - Пистоя - Болоня - София

8 дни / 6 нощувки със закуски в хотели / 1 нощувка в
каюта на ферибот
Eкскурзия със самолет, автобус и ферибот

от 1325.00 лв.

 



    Eкскурзия със самолет, автобус и ферибот!

    Има жена за комбинация!


Програма
1 ден София – Болоня
Полет на WIZZ AIR от София за Болоня в 14.15 ч. Кацане в Болоня в 15.10 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Болоня - Ливорно
Закуска. Свободно време за индивидуално разглеждане на града. Изчакване в хотела на групата, пристигаща с автобус и присъединяване към нея в следобедните часове. Отпътуване с автобус за Ливорно. Пристигане вечерта и настаняване в хотел в района. Нощувка.
3 ден Ливорно – ферибот - Бастия
Ранна закуска в 06.15 ч. Отпътуване с ферибот в 08.00 ч. за острова на красотата – Корсика. Акостиране и начало на туристическата програма в Бастия – бароков град и курорт, чието име произлиза от Бастилия, крепост, доминираща над града, основана от генуезците. Посещение на църквата Санта Мария (отвън), старото пристанище, Губернаторския дворец (отвън). Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Калви - Аячо - Проприано
Закуска. Отпътуване за Калви - най – известната туристическа атракция на остров Корсика. Градът дълги години е бил важно генуезко пристанище и до ден днешен остава една от най - значимите атракции на остров Корсика. Освен красивите гледки, интерес за посетителя представляват цитаделата, църквата Св. Йоан Кръстител, църквата Санта Мария Маджоре и още много прекрасни готически, ренесансови и барокови сгради, скътани из тесните улучки на градчето. Следваща спирка в Аячо – елегантен и слънчев град, разположен на един от най- красивите заливи в света, известен като родното място на Бонапарт. Къщата, в която Наполеон Бонапарт е роден през 1769 г. е запазена. Връзката му с града може да се види навсякъде – тя е подчертана както от имената на улиците, така и от множеството статуи. Продължаване за курортното селище Проприано. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
5 ден Проприано – Порто Векио - Бонифачо - Санта Тереза Галура – Олбия
Закуска. Отпътуване за Порто Векио за спирка за разходка в 3-тия по големина град на Корсика, където ще откриете уникална комбинация от непокътнати плажове по южното крайбрежие на Корсика и спиращи дъха планински пейзажи. Градът се гордее с историческия Стар град, оживен от чаровни кафенета, уютни ресторанти, дизайнерски бутици, хотели и красиво яхтено пристанище във величествения му залив. Порто Векио е един от най-скъпите курорти на Франция заедно с Кан и Довил, не само с едни от най - красивите плажове, разположени тук, но и с романтичната атмосфера и спокойствие. Следва Бонифачо - звездата в атракцията на Корсика, която привлича посетители от всички краища не само на острова, но и извън него, за да се възхитят на средновековните къщи, несигурно кацнали на ръба на варовиковите скали. Градът е разделен на две: Стар и Горен град, разположен на нос с изглед към Средиземно море. Старият град с лабиринта си от тесни улички и исторически сгради, е едно очарователно място за разходка, където също можете и да се насладите на вкусната храна. В 20.00 ч. - отпътуване с ферибот от пристанище Бонифачо за остров Сардиния. Акостиране на Санта Тереза Галура. Продължаване за Олбия, един от провинциалните центрове на остров Сардиния. Градът е отправна точка към перлените плажове на Коста Смералда. Това, както и историческото минало на града, го превръщат в предпочитана дестинация за много туристи. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Олбия - Сасари – Алгеро - Олбия
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Сасари и Алгеро. Отпътуване за Сасари – втория най - голям град на остров Сардиния, разположен върху плато, наклонено към залива Aсинарa, заобиколено от планински район и от обширни равнини, с дълга бреговата ивица и красиви плажове. Най - важните монументални сгради са: Църквата Св. Никола, Дворецът на Дожите, сградата на Парламента, Площад Италия и фонтана Розело. Продължаване за Алгеро, този някогашен арагонски и каталонски риболовен пристан, е най-красивият град на Сардиния. Поради силното каталонско влияние, е наричан „Малката Барселона”, въпреки че сравнението не е съвсем подходящо. Градът е построен върху скалиста стъпаловидна местност над морето, където цветя и палмови дървета растат в изобилие. Бившите обитатели, арагонците (а по-късно и каталонците) са построили укрепления и кули, които днес характеризират Стария град или Città Vecchia. Свободно време за разходка по тесните улички с останки от древни дворци и църкви. Много от жителите на Стария град все още говорят каталонски, вместо италиански. Голямата атракция на района не е в Алгеро сам по себе си, а в намиращата се в околностите Пещера на Нептун - една от най - големите природни атракции на Сардиния, грандиозна, осеяна с малки езера, гора от сталактити и образувания под формата на „тръби на орган”. До нея можете да стигнете с корабче от Алгеро. Круизът и разглеждането на пещерата ще ви отнеме около 2 часа. Връщане в хотела в Олбия. Нощувка.
7 ден Коста Смералда - Палау - Порто Черво – Порто Ротондо - Голфо Аранчи - Ливорно
Закуска. Отпътуване за Коста Смералда. Първа спирка в Палау за фотопауза към Националния парк - остров Мадалена. Разходка по крайбрежието и спирка в главния град Порто Черво. Свободно време за плаж и по желание разходка с туристическо влакче, за да се видят вилите на известни артисти и политици. Продължаване за Порто Ротондо – луксозно крайбрежно селище в залива на портокалите, разположено само на няколко километра от Олбия. Името си градчето дължи на почти кръглия залив, на който е разположено. Неговите китни улички, красиви къщи, веченозелена средиземноморска растителност и приказни плажове го превръщат в притегателна точка за много туристи още през 60 г. на XX в. Вечерта отпътуване с ферибот от пристанището на Голфо Аранчи за Ливорно. Нощувка на ферибота в каюта за 4-ма.
8 ден Ливорно – Пистоя – Болоня - София
Акостиране на пристанището на Ливорно и отпътуване за слънчева Тоскана. Пристигане в Пистоя - древен римски град в полите на Апенините. Туристическа програма - готическият Баптистерий, Капелата от XIV в., катедралата Сан Дзено и църквата Сан Андреа. Продължаване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на „Целуващите се” кули. Трансфер до летището на Болоня. Полет за София в 20.55 ч. Кацане на аерогара София в 23.45 ч.




Цената включва:
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Болоня, 1 – в Ливорно, на остров Корсика: 1 – в района на Бастия, 1 – в района на Проприано, на остров Сардиния: 2 – в Олбия, 1 нощувка в каюта за 4-ма на ферибота Голфо Аранчи – Ливорно, фериботни билети Ливорно – Бастия, фериботни билети Бонифачо - Санта Тереза, туристическа програма: посещение на Бастия, Калви, Аячо, Бонифачо, разходка в Порто Векио, Коста Смералда с Палау, Порто Черво и Порто Ротондо, трансфер от летището на Болоня до хотела в Болоня, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, градска такса в хотелите – от 1.50 ЕUR-2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
    Допълнителни мероприятия: еднодневна екскурзия до Алгеро и Сасари – 35 EUR при мин. 20 туристи. Изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет. Цената включва транспорт, придружаващ водач, входните такси и круиза до пещерата се заплащат отделно и на място/.
    За информация предоставяме следните музейни такси: Остров Корсика - Аячо – Къщата на Наполеон Бонапарт – 7.00 EUR за група до 10 туристи, 5.00 EUR – над 10 туристи, раб. време от 10.30 до 12.30ч. и от 13.15 до 17.00ч., Остров Сардиния - Алгеро - Пещерата на Нептун – 15.00 EUR (включва екскурзовод), деца 5-10 г. - 7.00 EUR, за групи от мин. 25 тур. – 9.00 EUR, круиз до пещерата – 16.00 EUR, Аквариум – 12.00 EUR, Порто Черво – обиколка с туристическо влакче – 8.00 EUR (~ 35 мин.), Болоня – Базилика Сан Петроний – вход свободен, такса за снимка – 2.00 EUR, вход за панорамната тераса - 3.00 EUR.
    Доплащане за: медицинска застраховка с премия 10 000 EUR и Ковид покритие – 10.00 лв., над 65 г. – 20.00 лв., над 70 г. – 40.00 лв. /заплаща се с основния пакет/
    самолетен билет София – Болоня – София с летищни такси и чекиран багаж - ~ 150 – 170 EUR в зависимост от периода на записване и от наличните свободни места в съответните класи /заплаща се при препотвърждение на пътуването/
    единична стая за хотелското настаняване – 275 лв. /заплаща се с основния пакет/
    за недостигнат минимален брой туристи от 25 /общо за самолетен и автобусен вариант/ и при не по-малко от 20 туристи – 95 лв. /заплаща се с основния пакет/
    за настаняване на ферибота Голфо Аранчи – Ливорно в каюта за 2-ма: 90 лв. на турист /заплаща се с основния пакет/.
    Забележка: Цените са на турист в едната посока при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при записването, която подлежи на допълнително препотвърждение и се заплаща с основния пакет/.
    Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 140 лв.
    дете до 12 год. с един възрастен в двойна стая – 90 лв.
    3- ти възрастен на допълнително легло – 65 лв.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 6 туристи (за самолетен и автобусен вариант – общо 25). Забележка: самолетният вариант се осъществява само при провеждане на автобусната програма.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. Екскурзията не е подходяща за туристи с намалена и ограничена подвижност, поради пешеходните обиколки на предвидените обекти и градове по маршрута.
    Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
    Записване без риск и с минимален депозит! Пътуването може да се анулира без неустойка до 50 дни преди датата на отпътуване!
    Забележка: Пътуващите, които имат издаден ваучер за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв. /нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.
    Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • ферибот
    Застраховка „Отмяна от пътуване“/препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.


Оферта № Е11857



Powered by webdesign