Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + обяд! Изчерпани места! Допълнителни самолетни билети на заявка-потвърждение!

Екскурзия ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + обяд! Изчерпани места! Допълнителни самолетни билети на заявка-потвърждение! - 6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски/ 1 обяд
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + обяд! Изчерпани места! Допълнителни самолетни билети на заявка-потвърждение!
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + обяд! Изчерпани места! Допълнителни самолетни билети на заявка-потвърждение!
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + обяд! Изчерпани места! Допълнителни самолетни билети на заявка-потвърждение!
ЛИВАН - програма с включени всички екскурзии и посещения + обяд! Изчерпани места! Допълнителни самолетни билети на заявка-потвърждение!
София – Истанбул – Бейрут – Тир – Магдуш – Сайда - Бейтeдин – Дейр ел Камар - Джейта Гротто – Джуние – Хариса – Библос – долината Бекаа - Баалбек - Анджар - Бейрут – Истанбул – София

6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски/ 1 обяд
от 1875.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Истанбул - Бейрут
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 15.25 ч. за Истанбул. Кацане в 16.50 ч. Следващ полет в 18.45 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 20.35 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер и настанявяне в хотел. Нощувка.
2 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ до Тир - Магдуш – Сайда
Закуска. Този ден се предвижда екскурзия до Тир – Магдуш – Сайда /включена в пакетната цена/. Отпътуване за Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан. Слеедва турситическа обиколка. Името на града означава скалист остров. Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости, античен и некропол /включени в списъка на ЮНЕСКО/. Продължаване за Магдуш, където една от най-известните забележителности е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. Посещение на пещерата-светилище Мантара, случайно открита през 1726 г. от овчар. Тя е място за поклонение заради намераната икона на Дева Мария от VII в. Следващата спирка е в Сайда или по-известен като древния Сидон или града, наричан
3 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ - Бейрут /обиколка/ - Бейтедин - Дейр ел Камар
Закуска. Пълен туристически ден /всички посещения включени в пакетната цена/. Начало на туристическата обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента и гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или Солидер – една от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Следва отиване до сунитската джамия Мохамед ал Амин, наричана още „Синята джамия“, разположена в центъра на Бейрут, както и до маронитската Катедрална църква Св. Георги, чието строителство с неокласическата фасада, вътрешна декорация са вдъхновени от римската базилика Санта Мария Маджоре. Обиколката продължава с посещението на Националния музей, построен 1937 година, излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на Ливан. Отпътуване на юг от Бейрут по крайбрежния път, наслаждавайки се на Средиземноморското лазурно крайбрежие и на дивната природа. Пристигане в Бейтeдин и посещение на Двореца - един от най – красивите и ярки модели за пример на източна архитектура, независимо, че е построен в началото на XIX в., от Емир Бехир. Красивите арки, галерии и изтънчена декорация от знаменити художници се радват на посетители от цял свят и днес той е музей на византийска мозайка, бижута и оръжия. Следва преминаване и спирка за кратка разходка в Дейр ел Камар – живописно селце, кацнало на стръмните склонове на планината, отличаващо се със снежно белите си къщи, родно място на много известни личности като художници, писатели и политици, известно и като столицата на емирите. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
4 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена/до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
Закуска. Отпътуване за Джейта Гротто – приятел или съперник? Намирате се пред един от най – ярките национални ливански символи! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 километра, които се съревновават за част от новите седем чудеса на света. Разглеждане на горната пещера и при добри метереологични условия разходка с малка лодка в долната пещера. Продължаване за Джуние, откъдето с лифт групата ще се изкачи до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града и от която се разкрива незабравима панорама към залива на Бейрут и този на Джуние. Статуята на Девата е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около статуята е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Тук ще можете да направите снимки и на вековното кедрово дърво – символ на Ливан. Отпътуване в посока Библос или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - Библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в Сука на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
5 ден екскурзия /включена в пакетната цена + обяд с чаша вино/ до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
Закуска. Екскурзия /включена в пакетната цена/ до долината Бекаа – Баалбек – Анджар. Отпътуване на изток в посока долината на Бекаа, сгушена между красиви селца, руини и винарни, разположена между двата най-високи в Ливан планински върхове. Славата и се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бахус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Маршрутът продължава с кратка спирка на руините на Анджар, в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Обяд в местен ресторант с включена минерална вода, безалкохолно и чаша вино от най-известната в Ливан винарна Ксара, която е една от най-древните винарски изби в Ливан, намираща се в Захле - столицата на Бекаа. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.
6 ден Бейрут – Истанбул - София
Свободно време за разхода, шопинг и индивидуално опознаване на ливанската столица. Трансфер от хотела за летището. Полет в 14.50 ч. за Истанбул. Кацане в 16.50 ч. Полет за София в 19.10 ч. Кацане на аерогара София в 20.25 ч




Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
  • 5 нощувки със закуски в Бейрут в хотел Warwick Palm Beach 4**** или подобен
  • 1 обяд с минерална вода, безалкохолно и чаша вино в местен ресторант в района на Анджар
  • всички трансфери от/до летището
  • туристическа програма на български език
  • еднодневна екскурзия до Тир - Магдуш – Сайда
  • еднодневна екскурзия Бейрут /обиколка/ с посещение на Националния музей - Бейтедин - Дейр ел Камар
  • еднодневна екскурзия до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
  • еднодневна екскурзия до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар
  • местен екскурзовод на български или на руски език с превод от водача на групата
  • водач-представител от агенцията
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR.
  • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс на купуване 1 USD = 1.75 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR /заплащат се с основния пакет/.
Други:
    Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло - 30.00 лв.
    Доплащане за: медицинска застраховка за лица над 65 г. – 10.00 лв., над 75 г. – 20.00 лв.
    за недостигнат минимален брой от 15 туристи и не по-малко от 12 туристи – 95 лв. /заплаща се с основния пакет/
    единична стая – 335 лв.
    повишение на транспортни разходи – 50 лв.
    Отстъпка за редовни клиенти:3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:15 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:6 дни преди началната дата.
    Начин на плащане:депозит – 300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
    Използвани транспортни средства по програмата:• самолет • автобус
    Застраховка „Отмяна на пътуване“:предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.5 % и 4.5 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12057



Powered by webdesign