Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!

Екскурзия ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!   - 8 дни /  6 нощувки със закуски в хотели / 1 нощувка в 
каюта на ферибот 
Eкскурзия със самолет, автобус и ферибот
Потвърдена дата на тръгване: 24.06.2022
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!
ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!
София - Болоня - Ливорно - /ферибот/ - Голфо Аранчи - Коста Смералда - Порто Ротондо - Порто Черво - Бая Сардения - Олбия - Сасари - Алгеро - Санта Тереза Галура - Бонифачо - Аячо - Калви - Бастия - /ферибот/ - Ливорно - Пистоя - Болоня - София

8 дни / 6 нощувки със закуски в хотели / 1 нощувка в
каюта на ферибот
Eкскурзия със самолет, автобус и ферибот
Потвърдена дата на тръгване: 24.06.2022

от 1345.00 лв.

 


    ИТАЛИЯ - ФРАНЦИЯ: Островите САРДИНИИЯ И КОРСИКА – италианска пъстрота и френска изисканост!

    Eкскурзия със самолет, автобус и ферибот!



Програма
1 ден София – Болоня
Полет на WIZZ AIR от София за Болоня. Кацане на летище Гилермо Маркони в Болоня. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Болоня - Ливорно
Закуска. Свободно време за индивидуално разглеждане на града: разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на „Целуващите се” кули. Изчакване в хотела на групата, пристигаща с автобус и присъединяване към нея в следобедните часове. Изчакване в хотела на групата, пристигаща с автобус и присъединяване към нея в следобедните часове. Отпътуване по маршрута. Пристигане вечерта в Ливорно. Отпътуване с ферибот от пристанището на Ливорно за Голфо Аранчи на остров Сардиния. Нощувка на ферибота в каюта за 4-ма.
3 ден Голфо Аранчи - Коста Смералда - Порто Ротондо - Порто Черво – Бая Сардения - Олбия
Акостиране на пристанището на Голфо Аранчи сутринта. Отпътуване за Коста Смералда. Първа спирка в Порто Ротондо – луксозно крайбрежно селище в залива на портокалите, разположено само на няколко километра от Олбия. Името си градчето дължи на почти кръглия залив, на който е разположено. Неговите китни улички, красиви къщи, веченозелена средиземноморска растителност и приказни плажове го превръщат в притегателна точка за много туристи още през 60 г. на XX в. Разходка по крайбрежието и спирка в главния град Порто Черво. По желание разходка с туристическо влакче, за да се видят вилите на известни артисти и политици. Следваща спирка е в живописния курорт Бая Сардения, където можете да се потопите в тюркоазените води на морето или да изпиете кафе, наслаждавайки се на гледките. Продължаване за Олбия, един от провинциалните центрове на остров Сардиния. Градът е отправна точка към перлените плажове на Коста Смералда. Това, както и историческото минало на града, го превръщат в предпочитана дестинация за много туристи. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Олбия - Сасари – Алгеро - Олбия
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Сасари и Алгеро. Отпътуване за Сасари – втория най - голям град на остров Сардиния, разположен върху плато, наклонено към залива Aсинарa, заобиколено от планински район и от обширни равнини, с дълга бреговата ивица и красиви плажове. Най - важните монументални сгради са: Църквата Св. Никола, Дворецът на Дожите, сградата на Парламента, Площад Италия и фонтана Розело. Продължаване за Алгеро, този някогашен арагонски и каталонски риболовен пристан, е най-красивият град на Сардиния. Поради силното каталонско влияние, е наричан „Малката Барселона”, въпреки че сравнението не е съвсем подходящо. Градът е построен върху скалиста стъпаловидна местност над морето, където цветя и палмови дървета растат в изобилие. Бившите обитатели, арагонците (а по-късно и каталонците) са построили укрепления и кули, които днес характеризират Стария град или Città Vecchia. Свободно време за разходка по тесните улички с останки от древни дворци и църкви. Много от жителите на Стария град все още говорят каталонски, вместо италиански. Голямата атракция на района не е в Алгеро сам по себе си, а в намиращата се в околностите Пещера на Нептун - една от най - големите природни атракции на Сардиния, грандиозна, осеяна с малки езера, гора от сталактити и образувания под формата на „тръби на орган”. До нея можете да стигнете с корабче от Алгеро. Круизът и разглеждането на пещерата ще ви отнеме около 2 часа. Връщане в хотела в Олбия. Нощувка.
5 ден Олбия - Санта Тереза Галура - Бонифачо – Аячо
Закуска. Отпътуване с ферибот от пристанище Санта Тереза Галура за острова на красотата – Корсика. След 1-часово пътуване акостиране на Бонифачо - звездата в атракцията на Корсика, която привлича посетители от всички краища не само на острова, но и извън него, за да се възхитят на средновековните къщи, несигурно кацнали на ръба на варовиковите скали. Градът е разделен на две: Стар и Горен град, разположен на нос с изглед към Средиземно море. Старият град с лабиринта си от тесни улички и исторически сгради, е едно очарователно място за разходка, където също можете и да се насладите на вкусната храна. Качването до горния град става с туристическо влакче /заплаща се на място/. Продължаване за Аячо. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
6 ден Аячо - Калви - Бастия
Закуска. Туристическа програма в Аячо – елегантен и слънчев град, разположен на един от най-красивите заливи в света, известен като родното място на Бонапарт. Къщата, в която Наполеон Бонапарт е роден през 1769 г. е запазена. Връзката му с града може да се види навсякъде – тя е подчертана както от имената на улиците, така и от множеството статуи. Отпътуване за Калви - най – известната туристическа атракция на остров Корсика. Градът дълги години е бил важно генуезко пристанище и до ден днешен остава една от най - значимите атракции на остров Корсика. Освен красивите гледки, интерес за посетителя представляват цитаделата, църквата Св. Йоан Кръстител, църквата Санта Мария Маджоре и още много прекрасни готически, ренесансови и барокови сгради, скътани из тесните улучки на градчето. Пристигане вечерта в Бастия. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
7 ден Бастия – ферибот – Ливорно
Закуска. Начало на туристическата програма в Бастия – бароков град и курорт, чието име произлиза от Бастилия, крепост, доминираща над града, основана от генуезците. Посещение на църквата Санта Мария (отвън), старото пристанище, Губернаторския дворец (отвън). Отпътуване с ферибот в ранните следобедни часове за Ливорно. Акостиране на пристанището на Ливорно и настаняване в хотел в района. Нощувка.
8 ден Ливорно – Пистоя - Болоня
Закуска. Отпътуване за слънчева Тоскана. Пристигане в Пистоя - древен римски град в полите на Апенините. Туристическа програма - готическият Баптистерий, Капелата от XIV в., катедралата Сан Дзено и църквата Сан Андреа. Продължаване за Болоня. Трансфер до летището на Болоня. Полет за София. Кацане на аерогара София.

 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

София-Болоня W6 4363, излита от София в 14.10 ч., каца в Болоня в 15.10 ч.

 

Болоня-София W6 4364, излита от Болоня в 15.45 ч., каца в София в 18.35 ч.

 



Цената включва:
  • транспорт с автобус, 6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Болоня, на остров Сардиния: 2 – в Олбия, на остров Корсика: 1 – в Аячо, 1 – в района на Бастия, 1 – в района на Ливорно, 1 нощувка в каюта за 4-ма на ферибота Ливорно - Голфо Аранчи, фериботни билети Бастия - Ливорно, фериботни билети Санта Тереза - Бонифачо, туристическа програма: посещение на Коста Смералда с Бая Сардения, Порто Черво и Порто Ротондо, посещение на Бонифачо, Аячо, Калви, Бастия, Пистоя, трансфер от летището на Болоня до хотела в Болоня, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • самолетен билет, входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, градска такса в хотелите – от 1.50 ЕUR-2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
    Доплащане за: самолетен билет София – Болоня – София с летищни такси - ~ 150 – 170 EUR в зависимост от периода на записване, наличните свободни места в съответните класи, добавен багаж и избор на места /заплаща се при препотвърждение на пътуването/
    единична стая за хотелското настаняване – 285 лв. /заплаща се с основния пакет/
    за недостигнат минимален брой туристи от 25 /общо за самолетен и автобусен вариант/ и при не по-малко от 20 туристи – 95 лв. /заплаща се с основния пакет/
    за настаняване на ферибота Голфо Аранчи – Ливорно в каюта за 2-ма: 90 лв. на турист /заплаща се с основния пакет/. Забележка: цените са на турист в едната посока при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при записването, която подлежи на допълнително препотвърждение и се заплаща с основния пакет/.
    повишение на транспортни разходи - 45 лв.
    Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 140 лв.
    дете до 12 год. с един възрастен в двойна стая – 90 лв.
    3- ти възрастен на допълнително легло – 65 лв.
    Допълнителни мероприятия: еднодневна екскурзия до Алгеро и Сасари – 40 EUR при мин. 20 туристи. Изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет. Цената включва транспорт, придружаващ водач, входните такси и круиза до пещерата се заплащат отделно и на място/. Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:
    За информация предоставяме следните музейни такси: Остров Сардиния: Алгеро - Пещерата на Нептун – 14.00 EUR, пенсионери 65+ - 10 EUR, деца 7-14 г. - 10.00 EUR, круиз до пещерата - ~ 20.00 EUR, Порто Черво – обиколка с туристическо влакче – 8.00 EUR (~ 40-60 мин.), Остров Корсика: Аячо – Къщата на Наполеон Бонапарт – ще направим предварителна резервация според броя желаещи, резервацията подлежи на препотвърждение - 7 EUR, Болоня: Базилика Сан Петроний – вход свободен, такса за снимки – 2.00 EUR, вход за панорамната тераса - 3.00 EUR.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит – 300 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
    Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра. Използвани транспортни средства по програмата:
    Застраховка „Отмяна от пътуване“/препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.


Оферта № Е12078



Powered by webdesign