Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

БЯГСТВО за два дни до СЪРБИЯ - потвърдено пътуване!

Екскурзия БЯГСТВО за два дни до СЪРБИЯ - потвърдено пътуване! - 2 дни/ 1 нощувка със закуска в хотел 4*/ 1 вечеря
БЯГСТВО за два дни до СЪРБИЯ - потвърдено пътуване!
БЯГСТВО за два дни до СЪРБИЯ - потвърдено пътуване!
БЯГСТВО за два дни до СЪРБИЯ - потвърдено пътуване!
БЯГСТВО за два дни до СЪРБИЯ - потвърдено пътуване!
София – Темски манастир - Пирот – Суковски манастир – Димитровград - София

2 дни/ 1 нощувка със закуска в хотел 4*/ 1 вечеря
от 145.00 лв.

 


     

    В нашето напрегнато ежедневие, времето никога не  стига. Ние в Мондел Травел ви предлагаме единствената възможност да изпреварите времето, да откраднете някой миг за себе си и поне за кратко време да забравите за непрестанния му бяг. Елате на нашия културно – гастрономичен тур до град Пирот и Димитровград в Сърбия, както и до манастирите в района.

    Бягство от времето или мехлем за душата!

Програма
1 ден София – Темски манастир - Пирот
Отпътуване от пл. Св. Ал. Невски в 08.30 ч. (с малко късмет и ако няма хора на границата) в 08.30 ч. вие ще сте в Сърбия. Това е един от начините да спестите времето. Така е когато пътувате до Пирот, при хората, които са известни със своята пестеливост. След като вече сме спестили цял един час, може да се отдадем на културни занимания. Посещение на Темския манастир (UNESCO). Манастирът Свети Георги е действащ женски православен манастир. Съществуващата днес манастирска църква, вероятно датира от средата на XVI в. Тук можете да си закупите „вълшебни“ мехлеми, приготвяни на място и лекуващи различни заболявания. Пристигане в Пирот около обяд. Пирот е град в Югоизточна Сърбия, център на Пиротски окръг. Разположен е на река Нишава. Първото споменаване на града е от II век, когато на мястото на днешния град е изградена римската станция Turres или Mutatio Turres. По времето на Византийската империя латинското име на града е преведено на гръцки и оттогава се нарича Пиргос. През IX век районът е включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. От XIV век е съхранената и днес крепост „Момчилов град“, средновековен замък с много близка архитектура до крепостта Баба Вида, който местната легенда свързва с българския войвода Момчил юнак. В близост до града са запазени образци на средновековната българска архитектура – църквата „Света Петка“ (13 век) и други. През XV – XVII век Пирот (на турски: Шехиркьой) е център на вилает. Името означава „селище с кула“ и е пряк превод на българското Пирот. Берлинския договор от 1878 година присъжда Пирот на Сърбия. Значителна част от населението му се изселва в съседния останал в България град Цариброд. Разходка до крепостта „Момчилов град“ /Калето/ и свободно време в центъра на града за хапване и шопинг. Настаняване в хотел ANA LUX 4*. Погледнете и на https://hotel-analux.rs/. Вечерта ще се насладим на вкусна вечеря на шведска маса в ресторанта на хотела. Нощувка.
2 ден Пирот – Суковски манастир - Димитровград - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Суковски манастир на 18 километра източно от Пирот, на десния бряг на река Ерма край едноименното село Суково от Община Пирот. Църквата Успение Богородично е построена в 1857 година. По преданието ктитор е Сали бей от Пирот, който издига новата църква върху основите на стара в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана в 1869 година от Васил Попхристов от Самоков. След посещението продължаване за Димитровград/ Цариброд. Спирка за последни покупки и за обяд. Пристигане в София вечерта.




Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 1 нощувка със закуска на шведска маса в хотел ANA LUX 4****
  • 1 вечеря на шведска маса без включени напитки
  • разходка из Пирот
  • посещение на Темски манастир
  • посещение на Суковски манастир
  • спирка за последни покупки в Димитровград/Цариброд
  • екскурзоводско обслужване по програмата
  • медицинска застраховка с покритие 4000 EUR.
Други:
    Парична единица на Сърбия: RSD – Сръбски динар (1 BGL ~ 60 RSD)
    Мин. брой туристи: 40 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат мин.брой: 7 дни преди началната дата
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
    Начин на плащане: депозит – 50.00 лв., доплащане – до 20 дни преди отпътуване
    Доплащане за единична стая: 40.00 лв.


Оферта № Е12157



Powered by webdesign