ВИЕТНАМ – огненият феникс

Екскурзия ВИЕТНАМ – огненият феникс - 13 дни/ 9 нощувки в хотели + 1 - на борда на делукс кораб в залива Халонг/ 10 закуски, 2 обяда, 3 вечери
ВИЕТНАМ – огненият феникс
ВИЕТНАМ – огненият феникс
ВИЕТНАМ – огненият феникс
ВИЕТНАМ – огненият феникс
София – Истанбул – Хо Ши Мин/Сайгон – Ку Ши – Меконг – Май То – Да Нанг – Хой Ан – Ба-На - Златният мост - Хюе – Ханой – Халонг – Ханой – Истанбул – София

13 дни/ 9 нощувки в хотели + 1 - на борда на делукс кораб в залива Халонг/ 10 закуски, 2 обяда, 3 вечери

от 4950.00 лв.

 
 
ДАТА ЦЕНА
15.11.2024 4950.00 лв.  НОВО ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ за 16.03.2024 г.:

  1 TK1032 S  SA 16MAR  SOFIST HK12X 1555 1825 Y M01.1E

  2 TK 162 S  SU 17MAR  ISTSGN HK12  0305 1700 Y M01.2E

  3 ARNK

  4 TK 165 S  TH 28MAR  HANIST HK12X 2230 0530*Y M02.1E

  5 TK1027 S  FR 29MAR  ISTSOF HK12  0845 0900 Y M02.2E

  1.    Добавя се 1 допълнителна нощувка в Ханой на дата 27.03.2024 г., която ще бъде покрита изцяло от туристическа агенция Мондел травел.


  ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ за 15.11.2024 г.: 
  1 TK1030 15NOV  SOFIST 2135 0005*
  2 TK 162 16NOV  ISTSGN 0305 1700
  3 TK 165 26NOV  HANIST KK12  2230 0530*
  4 TK1027 27NOV  ISTSOF KK12  0845 0900

   

Програма
1 ден София – Истанбул - Хо Ши Мин
Излитане в 16.00 ч./*21.35 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRILINES за Истанбул. Кацане в 18.25 ч. ./*00.05 ч. Излитане в 02.20 ч. ./*03.05 ч. за за Хо Ши Мин. Легенда: указаните часове със символ * се отнасят за програма 15.11.2024 г.
2 ден Хо Ши Мин /Сайгон
Кацане в 16.15 ч. в Хо Ши Мин /Сайгон до 1975 г./. Образователен, културен, търговски и туристически център, градът е известен като „Перлата на далечния изток“. Трансфер и настаняване в хотел Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (https://grandsaigoncentre.muongthanh.com/) или подобен. Вечеря. Нощувка.
3 ден Хо Ши Мин /Сайгон – тунелите в Ку Ши
Закуска. Посещение на тунелите в Ку Ши, превърнати от местните жители в своеобразен подземен град, чиито лабиринти са с дължина от над 200 км. Обиколката включва посещение на бомбоубежищата, спалните и заседателните зали, намиращи се в комплекса. Следобед следва обиколка на Сайгон, която включва централния, колониален район на града с Катедралата Нотр Дам – спомен от френската колонизация на страната, Общината, сградата на старата Поща, бившия Президентски дворец и Музея на военните останки. Към края на деня ще имате време и да се разходите сред един от най - известните пазари на града – Бин Тан. По желание вечеря с круиз по водите на р. Сайгон. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Хо Ши Мин /Сайгон – делтата на Меконг
Закуска. Екскурзия до делтата на р. Меконг и град Май То, откъдето започва плаване покрай бреговете на полуостров Тан Ланг. Посещение на остров, където може да се запознаете с бита на местните жители и да опитате различни вкусни плодове, както и да се насладите на глътка чай с мед под звуците на фолклорна музика. Ще се повозите на конски впряг и отново на лодка по каналите на острова и ще посетите пчеларници и фабрика за производство на кокосови сладки. По желание обяд в ресторант – градина с рибни специалитети. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден Хо Ши Мин /Сайгон – Да Нанг
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Да Нанг /~1.30 мин./. Кацане, трансфер и настаняване в хотел Sandy beach hotel 4* (https://www.sandybeachdanang.com/) или подобен. Свободно време, през което може да се отдадете на релаксиращ отдих върху пясъчния бряг и да се насладите на кристалните води на Южнокитайско море. Да Нанг неуловимо смесва културните традиции с природните красоти и белите пясъчни плажове. Никой друг град не улавя шума на Виетнам по-добре от Да Нанг. Заедно с жилищните сгради, тематичните паркове и чисто новите курорти, той се е превърнал в блестящ модерен туристически магнит. Въпреки това, старият чар на града се е запазил, както и спокойните, приятелски настроени местни жители и невероятната улична храна. Нощувка.
6 ден Да Нанг - Хой Ан
Закуска. Отпътуване за Хой Ан (UNESCO). Първото групата ще се наслади на едно невероятно пътешествие с „кокосова“ лодка до Палмовата гора Бай Мау, което ще остави незабравим спомен и след това ще се продължи по маршрута в посока крайната точка - Хой Ан. В периода XV – XIX в., градът се налага като процъфтяващ търговски център в Централен Виетнам, който се превръща в притегателна точка за търговци от цяла Азия. Днес вписаният в листата на ЮНЕСКО стар град съхранява паметници, белязани от традициите на различни традиции. Следва обиколка на Хой Ан, включваща покрития Японски мост, който е известен с хармоничното съчетание елементи от японски, китайски и виетнамски строителни традиции. Ще бъдат посетени и Китайската заседателна зала Фудзиен, Къщата Фунг Хунг, храма Куан Конг и занаятчийска работилница, където ще имате шанса да изпитате всички типични традиционни занаяти на Хой Ан като дърворезба, тъкане на рогозки, правене на фенери, отглеждане на копринени буби, предене и тъкане. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.
7 ден Да Нанг – Ба-На – Златният мост
Закуска. Екскурзия до хълмовете Ба-На, които са част от Анамската планинска верига. За да стигнем до върха на височина от 1500 м ще се качим на една от най-модерните въжени линии в Югоизточна Азия, откъдето се разкрива прекрасна гледка към цялата околия и град Да Нанг. Програмата предвижда и време за снимки от най-новата туристическа атракция на Виетнам, открита през лятото на 2018 г. – Златният мост. Мостът е направен под формата на златна нишка, която се държи от две гигантски каменни палми, израстващи направо от земята. След спиращата дъха панорама групата ще се разходи до пагодата Лин Унг с внушителната фигура на Буда с височина от 27.5 м. В късния следобед връщане в хотела в Да Нанг. Нощувка.
8 ден Да Нанг – Имперският град Хюе
Закуска. Свободна сутрин и време за плаж до обяд. Освобождаване на хотела и отпътуване за Хюе - старата имперска столица на Виетнам. Пътят преминава по живописната крайбрежна магистрала №1, свързваща северен и южен Виетнам, следвайки красивото крайбрежие на страната. Несъмнено най-впечатляващата част от пътя е проходът Хай Ван, или в превод от виетнамски „Проходът на Облаците и Морето“. Проходът е дълъг 20 км, а на места височината на пътя достига до 500 м надморска височина, откъдето се разкриват незабравими гледки към безкрайната морска шир. Пристигане в Кралския град Хуе - сърцето на централен Виетнам, политическа столица на страната от 1802 г. до 1945 г. през времето на управление на 13-те императори от династията Нгуен, признат за обект на Световното и културно наследство на Юнеско. Настаняване в хотел Huong Giang 4* (https://www.huonggianghotel.com.vn/) или подобен. По желание „Кралска вечеря“ с шоу. Нощувка.
9 ден Да Нанг – Ханой
Закуска. Обиколката на Хюе включва Забранения град – седалище на владетелите от династията Нгуйен, Двореца на върховната Хармония, в който се пазят троновете на 13 владетели на Виетнам, Имперския театър и Храма Тиен Му – построен по заповед на император Мин Манг, посветен на неговите предшественици. Разходка с лодка по водите на Парфюмената река до пагодата Тиен Му, чиято осмоъгълна кула е една от най-забележителните сгради в страната. Трансфер до летището и полет за Ханой /~1.15 мин./. Посрещане, трансфер и настаняване в Sunway Hotel Hanoi 4**** (https://www.sunwayhotels.com/sunway-hanoi/) или подобен. Вечеря в ресторанта в хотела. Нощувка.
10 ден Ханой
Закуска. Следва обиколка на Ханой, като групата ще посети района на Президентския дворец, където се намират Мавзолеят на Хо Ши Мин, Националният площад Ба Дин, Къщата на кокили. Посещението продължава с пагодата Тран Куок и храма Куан Тан, разположени на островче на Западното езеро, след това Храмът на литературата, основан като конфуциански храм и по-късно тук е открит първият Университет във Виетнам. Свидетелства за това са плочите на гърба на каменни костенурки, които всъщност са стелите на успешно завършилите. Накрая следва посещение на Виетнамския етноложки Музей, съдържащ богата колекция от над 10 000 експоната. Разходка в старата част на града, където групата ще се вози на велорикши, както и ще си направи снимки на езерото Хоан Кием. Денят завършва с уникално шоу – театрално куклено представление във вода. Нощувка.
11 ден Ханой – Халонг
Закуска. Денят е посветен на очарованието на залива Халонг /UNESCO/. Отпътуване в посока залива Халонг. „Заливът на спускащия се дракон“ е поредното доказателство за величието на природата. От нефритено зелената вода на залива се издигат над 1900 острова с различни големина и форма. Благодарение на островите, дори най – силните ветрове отслабват в района на залива и не оставят и следа върху гладката като стената на шлифован изумруд, смарагдово зелена водна повърхност. Красотата и великолепието на Халонг ще пленят завинаги всеки, който е имал щастието да зърне това природно чудо. Качване на луксозен кораб на Syrena Cruise (https://www.syrenacruises.com/) и начало на круиз по водите на залива. Програмата предвижда обяд, докато плавате покрай рибарско селище и многобройните острови в залива. С ветроходна лодка туристите се придвижват до пещерата Сънг Сот, известна като Удивиделната Пещера/ – една от най-красивите в залива Халонг, както и до остров Титов, където ще има време за плаж и да се изкачите до най-горната част на Скалата за невероятна гледка към залива. Връщане на кораба. Започват уроци по готварско изкуство. Вечеря. Нощувка в каюта.
12 ден Халонг – Ханой – Истанбул
Желаещите могат да се събудят с изгрева и да се включат в ранна тай чи практика или да направят снимки на изгряващото над водите на залива слънце. Закуска и с традиционна бамбукова лодка се отива до пещерата Луон за посещение отвътре. Връщане на кораба и обяд-брънч, докато се отправяте към пристанището. Следва трансфер с автобус до Ханой и до летището. ВИЕТНАМ – Довиждане! Полет за Истанбул в 22.30 ч.
13 ден Истанбул - София
Кацане в 05.30 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане на аерогара София в 09.05 ч.
Цената включва:
 • самолетен билет международен полет София – Истанбул – Хо Ши Мин – Ханой – Истанбул - София на авиокомпания Turkish Airways, включени летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен до 8 кг
 • 9 нощувки в хотели 4****, от които 3 – в Хо Ши Мин, 3 – в Да Нанг, 1 – в Хюе, 2 – в Ханой, 1 – в делукс каюта на кораб из залива Халонг
 • 10 закуски, 2 обяда, 3 вечери
 • самолетен билет с включени летищни такси Хо Ши Мин – Да Нанг с 1 брой чекиран багаж до 20 кг
 • самолетен билет с включени летищни такси Хюе – Ханой с 1 брой чекиран багаж до 20 кг
 • всички трансфери от/до летището
 • транспорт с климатизиран автобус
 • беседа на местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български език от водача на групата
 • туристическа програма в Хо Ши Мин, Хюе, Ханой
 • полудневна екскурзия до Хой Ан, включваща покрития Японски мост
 • еднодневна екскурзия до хълмовете Ба-На и Златния мост + пътуване с въжена линия
 • екскурзия с лодка до делтата на р. Меконг
 • разходка с лодка по водите на Парфюмената река в Хюе
 • круиз с кораб из залива Халонг
 • разходка с велорикши в Ханой
 • водно шоу – куклено представление в Ханой
 • всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата
 • водач – преводач на бълг. език от 1-я ден до 12-я ден вкл.
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR за туристи до 70 г.
Други:
  Доплащане за:медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 80 г.– 25 лв.
  единична стая - 795 лв.
  бакшиши за шофьори и екскурзоводи - 40 EUR /заплащат се с основния пакет/
  виза за Виетнам – 55 USD (заплаща се с основния пакет по фиксинга на БНБ)
  виза за Камбоджа – 36 USD (заплаща се с основния пакет)
  такса обработка и подаване на документи за виза – 30 лв. /заплаща се с основния пакет/
  повишение на летищни, транспортни такси и обменен курс /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
  Намаление за:дете до 8.99 г. с 2-ма възр. на допълн. легло – 150 лв.
  дете без ползване на допълн. легло – 600.00 лв.
  Допълнителни мероприятия:вечеря с круиз по р. Сайгон – 59 лв. при мин. 6 туристи /заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/:
  обяд в ресторант – градина с рибни специалитети, делтата на р. Меконг – 37 лв. при мин. 6 туристи
  Кралска вечеря с шоу в Хюе - 59 лв. при мин. 6 туристи
  Минимален брой туристи: 15 туристи
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
  Необходими документи: задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, няма санитарни и медицински изисквания за пътуване (не се налага ваксинация).
  Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване
  Предвидени хотели: хотел Muong Thanh Grand Saigon Centre 4* (https://grandsaigoncentre.muongthanh.com/) или подобен в Хо Ши Мин/Сайгон, хотел Sandy beach hotel 4* (в Да Нанг или подобен, хотел Huong Giang 4* (https://www.huonggianghotel.com.vn/) в Хюе или подобен, хотел Sunway Hotel Hanoi 4**** (https://www.sunwayhotels.com/sunway-hanoi/) или подобен в Ханой, кораб из залива Халонг – Syrena Cruise (https://www.syrenacruises.com/).
  Застраховка "Отмяна на пътуване":предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12224Powered by webdesign