Дестинации
Австрия Албания Аржентина Белгия Бенелюкс Бразилия Великобритания Виетнам Германия Гърция Дания Индия Иран Испания Италия Камбоджа Китай Ливан Люксембург Малта Норвегия Полша Португалия Скандинавия Словения Сърбия Тайланд Узбекистан Уругвай Финландия Франция Холандия Хърватия Черна гора Чехия Швейцария Швеция Шри Ланка Япония

АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота! Обиколна програма!

Екскурзия АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота! Обиколна програма!  - 5 дни / 4 нощувки / 4 закуски/ 4 вечери
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота! Обиколна програма!
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота! Обиколна програма!
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота! Обиколна програма!
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота! Обиколна програма!
София – Поградец – Eлбасан – Круя - Тирана – Дуръс - Арденица - Берат - Вльора - Гирокастро - Бутринт - Саранда - София

5 дни / 4 нощувки / 4 закуски/ 4 вечери
от 620.00 лв.

 


    Добре дошли в Албания!
    Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по – късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в един от най – интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобалицацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.

Програма
1 ден София - Поградец
Отпътуване в 07.00 ч от пл. „Ал. Невски” в София. Пътувайки през територията на Р Северна Македония ще научите повече за историческите паметници в страната. В късния следобед пристигане в първото погранично селище Поградец, Албания. Той е един от най-очарователните курорти на страната, заради местоположението си на Охридското езеро – екосистема с уникална флора и фауна. През 1980 г. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и култулно наследство. Градът се намира в подножието на планината Мокра и принадлежи към едноименната историко-географска област Мокра, част от която е в Р С Македония. Тук има две църкви: едната, посветена на Св. Богородица в старата част на града, и другата църква, която празнува храмовия си празник на Възкресение Христово, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея Първи май, където можете да се разходите. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден Елбасан – Круя - Тирана – Дуръс
Закуска. Отпътуване от Поградец в посока Круя. По пътя ще чуете основна информация за градовете Корча и Елбасан, ще се насладите на гледката на непристъпните албански планини, осеяни с бункери след 1948 г. Пристигане в Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на крепостта и стария базар - едни от най-забележителните исторически места в Албания, защото през XV в. Скендербег превръща Круя в своя столица и символ на съпротивата срещу османските турци. Крепостта остава единственото непревзето от османците място на Балканите и едва след смъртта на Скендербег защитниците ѝ слагат оръжие. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване към Тирана. Съвременната столица на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег в сърцето на града. Интерес тук представляват: паметникът на националния герой на Албания Георги Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Настаняване в хотел в крайбрежния албански град Дуръс. Вечеря. Нощувка.
3 ден Дуръс – Арденица - Берат - Вльора
Закуска. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци братята Константин и Атанас от Корча през 1744 г. Там ще видите уникалния стенопис, изобразяващ Св. Седмочисленици и Св. Йоан Кукузел, който има сериозна връзка колкото с техния култ, толкова и с българската история. Продължаване за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение, със своята уникалност и културно наследство е един от най-интересните градове в Албания. Посещение на крепостта, разходка из града и разглеждане на някои от старите джамии и църкви. Пристигане във Вльора, на албанската ривиера. Този китен град с древно име Авлон, днес модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие, е второто по големина пристанище в Албания след Дуръс. Илирийското селище е било известно с производството на маслини, зехтин и сол. Тук могат да се видят паметника на Независимостта, паметника на Исмаил Чемали и Червената джамия (XVI в.). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Гирокастро – Бутринт - Саранда
Закуска. Отпътуване за Гирокастро, град, населяван и от гръцко население. Името му произхожда от Аргирокастро – сребърна крепост на гръцки език. Известен е със старата си част – архитектурен резерват (UNESCO) и като родно място на най-големия бункерофил в човешката история, авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Възможност за посещение на калето и музея на въоръжението. Продължаване за Саранда и разглеждане на археологическия обект Бутринт (UNESCO) - антично селище, обособено в едноименния Национален парк с класически амфитеатър, баптистериум, раннохристиянска базилика (IV в.), терми, крепостни съоръжения и много други постройки от древността. Настаняване в хотел в Саранда. Разходка из центъра на Саранда. Разположен в малък залив на брега на Йонийско море, този град очарова с величествената гледка към о. Корфу. Вечеря. Нощувка.
5 ден Саранда – София
Закуска. Отпътуване за България през Гърция. По пътя ще чуете за сложната история на географските области Епир и Македония, както и за историческото понятие Кутмичевица. Пристигане в България около 22.00 ч.




Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 4 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Поградец, 1 – в Дуръс, 1 – във Вльора, 1 – в Саранда
  • 4 вечери в ресторанти на хотела/местни ресторанти
  • туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута – разходка в Поградец, посещение на Тирана, Дуръс, Круя, манастира Арденица, Берат, Бутринт, Гирокастро
  • входна такса за Албания
  • мед.застраховка с покритие 10 000 EUR
  • водач от агенцията
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
Други:
    Доплащане за: единична стая – 90 лв.
    медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. – 8 лв.
    повишение на транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
    Намаление за: дете до 11.99 год.с двама възрастни в стая - 130 лв.
    3-ти възрастен – 20 лв.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
    Начин на плащане: депозит – 200 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12336



Powered by webdesign