КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао Лин

Екскурзия КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао 
Лин - 13 дни / 10 нощувки/ 10 закуски/ 10 вечери/ 1 обяд
КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао 
Лин
КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао 
Лин
КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао 
Лин
КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао 
Лин
София – Истанбул – Пекин – Сиан – Лоян – Шао Лин - Шанхай – Ханджоу – Суджоу - Шанхай - Истанбул – София

13 дни / 10 нощувки/ 10 закуски/ 10 вечери/ 1 обяд
от 5170.00 лв.

 
 
ДАТА ЦЕНА
25.08.2024 5170.00 лв.
13.10.2024 5340.00 лв.


Програма
1 ден София – Истанбул - Пекин
Полет на TURKISH AIRLINES от София за Истанбул в 21.10 ч. Кацане в 22.35 ч.
2 ден Истанбул - Пекин
Следващ полет за Пекин в 01.25 ч. Кацане в Пекин в 15.35 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден Пекин
Закуска. Начало на туристическата програма - разходка по площад Тянанмън, най - големия градски площад в света, който побира 1 млн. души. Разглеждане на Забранения град (UNESCO) - Зимният императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най – големия дворцов комплекс в света със Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. Разходка из градините с многобройни павилиони и алпинеуми. Вечеря. Нощувка.
4 ден Пекин – Великата китайска стена
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най - известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерството и човешкия стремеж. Много учени твърдят, че Великата китайска стена е единственото произведение на човешките ръце, което може да се види с просто око от Космоса и дори от Луната. Следва посещение на гробниците на династията Мин. Вечеря „Патица по пекински”, специалитет на местната кухня, който всеки турист задължително трябва да опита. Пешеходна разходка по колоритната централна търговска улица Ванфудзин. Нощувка.
5 ден Пекин – влак - Сиан
Закуска. Начало на туристическа програма с посещение на летния дворец Ихъюан – името на китайски означава „Градина на Хармонията” или „Градина за поддържане на здравето и хармонията”, един от най – известните архитектурни забележителности на китайската столица, истински шедьовър на градинарското изкуство със своите великолепни най – добре запазени императорски градини в Китай, разположен на 15 км от центъра на града. Връщане в Пекин. Посещение на ламаисткия храм Юнхъгун, известен със статуята на Буда, издялана от монолитен дънер на сандалово дърво и не случайно регистриран в рекордите на Гинес. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най – свещения императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, откъдето те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Вечеря. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Сиан вечерта – настаняването е в спален вагон.
6 ден Сиан
Пристигане сутринта в Сиан – една от четирите Велики древни столици на Китай. Настаняване в хотел. Закуска. Начало на туристическата програма. Първа спирка за разглеждане на Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. Посещение на Областния исторически музей, който представя историята на Китай, обединен около първата столица Сиан в близост до река Хуанхъ („Жълтата река”). Вечеря. Нощувка.
7 ден Сиан
Закуска. Разглеждане на старата част на Сиан с древните крепостни стени, най - добре запазените в цял Китай с дължина 12 км и едни от най - завършените древни военни системи в света. Посещение на джамията (в китайски стил) в Стария град и свободно време за разходка. Следваща спирка за разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска – символ на старата част на града, добре запазената древна сграда е свещено място за поклонение на будистите, построена през 652 г. и състояща се от 7 етажа. Туристическата програма този ден завършва с разглеждане на музея на открито Бей Лин с беседки и каменни плочи и в който се съхранява най – голямата каменна библиотека. Вечеря. По желание посещение на спектакъл Танг шоу. Нощувка.
8 ден Лоян – Шао Лин
8 ден Лоян – Шао Лин Закуска. Трансфер до гарата рано сутринта. Отпътуване с експресен влак за Лоян – запазени места (продълж. 1.35 мин.). Посрещане от местния екскурзовод и разглеждане на пещерите Лунмън (UNESCO) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века, с повече от 100 000 изображения на Буда, негови ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда. Следва посещение на манастира Шао Лин, разположен в планината Суншан, известен не само с дългата си история, но и с ролята си в Китайския Будизъм и бойни изкуства. Присъствие на демонстрация на бойни изкуства, представени от ученици на манастира. Вечеря. По желание посещение на спектакъл „Звук и светлина”, уникална сценография на монасите от манастира Шаолин. Настаняване в хотел в района на Лоян. Нощувка.
9 ден Лоян – Шанхай
Закуска. Трансфер до летището на Лоян и полет за Шанхай, най - големия град в Китай, една от най - космополитните части в света, чието име буквално означава „градът край морето”, известен още като „Париж на Изтока”. Кацане и посрещане от местния екскурзовод. Посещение на Чайнатаун с градината Ю Юан в старата част на града. Продължаване за The Bund – бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Разходка по главната търговска улица Нандзин. Вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден Шанхай
Закуска. Среща с местния екскурзовод. Посещение на храма на Нефритения Буда. Отпътуване за модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, разположена в сърцето на града, която е водещ международен финансов център под ръководството на Китайското правителство, включваща новия Хонконг на Китай, известен като “главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, Световния финансов център, Шанхай тауър – най – високата сграда в Шанхай. Следва изкачване на Телевизионната кула – „Перлата на Ориента”, едно футуристично архитектурно чудо и посещение на Шанхайския исторически музей. Вечеря. Акробатично шоу (включено в пакетната цена). Нощувка.
11 ден Шанхай - Ханджоу
11 ден Шанхай - Ханджоу Закуска. Отпътуване за Ханджоу, разположен на едноименния залив. Марко Поло, който през ХІV в. посетил Китай, намира Ханджоу за “най - живописния и великолепен град в света”. Посещение на храма Линин и на чаена плантация. Разходка с лодка по Западното езеро Сиху (включена в пакетната цена), заради което градът е възпяван още от династията Тан, както и заради разположените тук на това малко езеро островчета и храмове, павилиони, градини и сводести мостове. Вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.
12 ден Ханджоу - Суджоу - Шанхай
Закуска. Отпътуване за Суджоу и начало на туристическата програма. Китайците имат една пословицата, а тя е: “На небето има Райски дворци, а на Земята – Суджоу и Ханджоу”. Суджоу е наричан “китайската или Венеция на Изтока” както поради живописните канали, обхващащи като в мрежа целия град, така и заради наклонената пагода на хълма Хуциу/Тигър Хил. Посещение на Градината на Майстора на мрежи (UNESCO), хълма Тигър Хил, известен с природната си красота, наречен така, заради приликата му със свит тигър. Обяд в местен ресторант. Продължаване за летището в Шанхай. Полет в 22.25 ч. за Истанбул.
13 ден Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05.15 ч. Следващ полет за София в 13.20 ч. Кацане на летище София в 14.35 ч.
Цената включва:
 • самолетен билет международен полет София – Истанбул – Пекин – Шанхай – Истанбул – София на Turkish Airlines с включени такси, 1 брой чекиран багаж 30 кг и 1 брой ръчен 7 кг
 • 10 нощувки със закуски, от които 9 в хотели 4**** /3 - в Пекин, 2 – в Сиан, 1 – в района на Лоян, 2 – в Шанхай, 1 – в Ханджоу/, 1 нощувка – в спален вагон
 • 10 вечери в местни ресторанти, едната от които „Патица по пекински”
 • 1 обяд в местен ресторант
 • билет за влака Пекин – Сиан – спално място във вагон – кушет за 4-ма
 • билет за експресен влак Сиан – Лоян – запазено място
 • самолетен билет за вътрешния полет Лоян – Шанхай с включени летищни такси, 1 брой чекиран багаж 23 кг и 1 брой ръчен 7 кг
 • демонстрация на бойни изкуства
 • всички трансфери от/до летището
 • екскурзиите и посещенията, посочени в програмата
 • беседа на местни екскурзоводи с превод на български език от водача на групата
 • туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Ханджоу, Суджоу
 • посещение на манастира Шао Лин
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай
 • изкачване на Телевизионната кула
 • разходка с лодка по Западното езеро Сиху в Ханджоу
 • всички входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата
 • водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуванe
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.
Цената не включва:
 • Допълнителни мероприятия с предварителна резервация и плащане с основния пакет:
 • Танг шоу (без вечеря) – 55 USD
 • посещение на спектакъл „Звук и светлина” – място 3-та класа, уникална сценография на монасите от манастира Шао Лин (от 20.00 ч. до 21.30 ч.) – 70 USD /места 3-та класа/, (цените за допълнителните мероприятия са на база 10 записани туристи и групата се придружава от българския водач).
 • изкачване по желание на Шанхай Тауър - 55 USD
Други:
  Доплащане за: единична стая – 980 лв.
  бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 50 EUR /заплащат се с основния пакет/
  медицинска застраховка за лица над 70 г. до 85 г. – 40 лв.
  такса за туристическа виза за еднократно влизане в Китай, кандидатства се онлайн и се получава при влизане в страната + такса обработка на документи – 190 лв /заплаща се с основния пакет/. Цената и условията за издаване на туристическа виза са актуализирани към 18.01.2024 г.
  Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 995 лв.
  Предвидени хотели: Sunworld Hotel Wangfujing 4* или подобен в Пекин, Xi’an Grand Mercure Xian on Renmin Square 4 * или подобен в Сиан, Dengfeng Chanwu Hotel 4* или подобен в района на Лоян, Shanghai Golden River-View Hotel или подобен в Шанхай, Shama Serviced Apartments Zijingang Hangzhou 4* или подобен в Ханджоу.
  Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
  Необходими документи: международен задграничен паспорт с най-малко 6 – месечна валидност след края на пътуването и копие на паспорта на страницата със снимката + дигитална цветна снимка, които се предоставят не по-късно от 35 дни преди отпътуване. Туристическата агенция осигурява всички необходими документи, обработва предоставените данни, подготвя и подава заявленията за онлайн виза.
  Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
  Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12395Powered by webdesign