ГЕРМАНИЯ – Долината на река Рейн – Комбинирано пътуване със самолет и автобус

Екскурзия ГЕРМАНИЯ – Долината на река Рейн – Комбинирано пътуване 
със самолет и автобус - 7 дни / 6 нощувки / 6 закуски
ГЕРМАНИЯ – Долината на река Рейн – Комбинирано пътуване 
със самолет и автобус
ГЕРМАНИЯ – Долината на река Рейн – Комбинирано пътуване 
със самолет и автобус
ГЕРМАНИЯ – Долината на река Рейн – Комбинирано пътуване 
със самолет и автобус
София – Франкфурт – Кобленц - Бон - Кьолн - Долината на река Рейн – Хайделберг – Боденско езеро – остров Майнау - Баварските замъци – Тирол - Блед - София

7 дни / 6 нощувки / 6 закуски
от 1680.00 лв.

 


  Комбинирано пътуване със самолет и автобус
Програма
1 ден София - Франкфурт
Полет с BULGARIA AIR до летище Франкфурт в 14.50 ч. Кацане в 16.20 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Вечерта присъединяване към основната група. Нощувка.
2 ден Франкфурт – Кобленц - Бон
Закуска. В 08.15 ч. – качване на багажа в автобуса. В 08.30 ч. – отпътуване от хотела. Туристическа програма във Франкфурт, включваща посещение на Стария град с Катедралата и къщата на Гьоте. Отпътуване за Бон с попътна спирка в Кобленц. Най – панорамната гледка към Стария град е точката, където двете реки - Рейн и Мозел се сливат, известна като „ъгъла на Германия”, до която се издига и величествената статуя на Вилхем I. Пристигане в Бон. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Кьолн – Долината на река Рейн – Хайделберг
Закуска. Отпътуване за Кьолн - най–големия град в района на Рейн и разглеждане на известната Кьолнска Катедрала (UNESCO). По желание посещение на музея Лудвиг с една от най–големите колекции в света на Пикасо. Продължаване за живописната долина на река Рейн, простираща се от Кобленц до Майнц. Следва една прекрасна екскурзия с кораб по поречието на р.Рейн (продълж. ~2.45 ч.) с незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя, прорязани от виещата се река, малки градчета, чиито имена са синоними на най–добрите немски вина. Тук ще откриете драматичната Лорелай, легендарната скала, от която сирена примамвала мъжете към тяхната гибел. Продължаване за Хайделберг. Настаняване в хотел в района на Хайделберг/Манхайм. Нощувка.
4 ден Манхайм - Хайделберг – Боденското езеро – остров Майнау
Закуска. Отпътуване за Хайделберг, известен с най–стария университет в Германия. Пристигане и начало на туристическата обиколка, която започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най–красивите готическо–ренесансови сгради в Германия. Отпътуване за Боденското езеро. Пристигане в красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот се отпътува за селището Констанц. Разглеждане на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като “Островът на цветята”. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
5 ден Баварските замъци – провинция Тирол
Закуска. Отпътуване за най – известните замъци на Бавария. Посещение на Замъка Нойшванщайн - едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение в неоготически стил, построено през 1886 г. e по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. След това следват Замъците Хоеншвангау (разглеждане отвън) и Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за провинция Тирол в Австрия. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Блед
Закуска. Отпътуване за най - известния в Словения курорт Блед – перлата на Алпийския регион заедно с изумрудено зеленото езеро. Разглеждане на средновековния замък Блед /XI в./, разположен на скала, надвесила се над езерото. Продължаване и настаняване в хотел в Словения. Нощувка.
7 ден София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.
Цената включва:
 • самолетен билет София – Франкфурт на авиокомпания BULGARIA AIR
 • летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см + дамска чанта/раничка;
 • транспорт с автобус по време на туристическата програма
 • трансфер летище-хотел
 • 6 нощувки със закуски в хотели 3***, 1 – във Франкфурт в хотел 3***, 1- в Бон в хотел 3***, 1 – в района на Хайделберг в хотел 4****, 1 – в района на Боденско езеро в хотел 3***, 1 – в провинция Тирол в хотел 4****, 1 – в Любляна/околности в хотел 3***
 • такса за ферибот Меерсбург – Констанц
 • водач-екскурзовод /от 2-я до 7-я/
 • туристическа програма във Франкфурт, Кобленц, Хайделберг, Констанц, остров Майнау, Любляна, посещение на замъците Нойшванщайн, Линдерхоф и Блед
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма;
 • корабчето по р. Рейн.
Други:
  Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 100 лв.
  3-възрастен на допълнително легло – 40 лв.
  Доплащане за: медицинска застраховка за лица от 70 г. до 75 г. – 15 лв.
  единична стая – 335 лв.
  градска такса в хотелите – ~1.7-2.00 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията на хотела/.
  Пакет с входни такси, свързани с посещенията на обекти по програмата (заявяват си предварително при сключването на договора и се заплащат с основния пакет): разходка с корабче по р. Рейн (2.45 мин.), входна такса за Замъка Нойшванщайн с включена такса резервация и аудиогид на различни езици, включително и руски, но не и на български език, входна такса за замъка Линдерхоф с включена такса резервация и аудио информация на български език – 125 лв.
  повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 туристи – за самолетен вариант, 35 – общо за самолетен и автобусен вариант.
  Забележка: самолетният вариант се осъществява само при провеждане на автобусната програма.
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
  Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
  Начин на плащане: депозит – 700 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
  Информация за музейни такси /актуализират се преди отпътуване/: Франкфурт - Къщата на Гьоте – 10.00 EUR, за деца 7-18 г. – 3 EUR , студенти – 6.00 EUR, за групи от мин. 11 тур. – 7.00 EUR, за групи от мин. 20 тур. – 6.00 EUR, изкачване с асансьор на небостъргача Майн Тауър – 9.00 ЕUR, за групи от 30 туристи – 6.00 ЕUR; Кобленц – Altstadtexpress Koblenz – възрастен – 8 EUR, деца до 13 г. – 3 EUR; Хайделберг - Замъкът Хайделберг – за възрастни 9.00 EUR, доплащане за аудиогид – 6.00 EUR; остров Майнау - вход за възр. – 25.50 ЕUR, за деца до 12 г. – безпл., студенти – 16.00 ЕUR, за групи от мин. 10 тур. – 21.00 ЕUR; Замък Нойшванщайн - възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.), с файтон - 7.00 EUR в посока замъка, тръгването е от хотел Мюлер, крайната спирка е на 10 мин. пеша ИЛИ с автобусче – изкачване – 2.50 EUR, крайната спирка е на 5 мин. пеша до замъка. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.), с файтон – 3.50 EUR, с автобусче връщане - 1.50 EUR, комбиниран билет отиване + връщане – 3.00 EUR; Блед - Замъкът Блед – за възрастни – 15.00 EUR, за деца до 14 г. – 6.00 EUR, за студенти – 9.50 EUR, за групи от 10 туристи – 12.00 EUR, за деца до 14 г. – 5.00 EUR, за студенти – 8.50 EUR.
  Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12474Powered by webdesign